Verloofd
Trouwen

Trouwen #1 De verloving

Zoals ik al eerder heb aangegeven zijn we vorige maand getrouwd. Dit is eigenlijk in een vogelvlucht gegaan, hier kom ik later nog op terug. Maar het begon natuurlijk allemaal met de verloving. Iets wat ik totaal niet zag aankomen! Ik neem jullie mee terug naar 28 juli 2013, de dag waarop wij de eerste verjaardag van ons zoontje Jamie hebben gevierd.

Voorafgaand aan Jamie’s verjaardag kreeg ik van Mike regelmatig de vraag: ‘Zou je willen trouwen’? Hoewel ik eigenlijk nog helemaal niet had nagedacht of ik überhaupt wilde trouwen, zorgde dat er wel voor dat ik er over na ging denken. Om mezelf daar de ruimte voor te geven riep ik voor de grap: ‘Ja, ik wil wel trouwen, maar ik wil jouw achternaam niet!’. Oké, allereerst: niet waar! Natuurlijk zou ik zijn achternaam gaan dragen, maar elkaar een beetje ‘stangen’ is toch wel iets wat onze relatie kenmerkt. Het gaf me in ieder geval stof tot nadenken, want we hebben al twee kinderen, een koophuis en een gelukkig leven. Wat voegt het trouwen dan nog toe, behalve de besproken achternaam 😉

Hoe langer ik erover nadacht, hoe meer ik dacht het heeft geen toegevoegde waarde en het kost alleen maar geld. Nu achteraf kan ik je vertellen: wat een verkeerde gedachte!! Wellicht herken je jezelf hierin, maar de in ons geval twee prachtige dagen waren het absoluut waard! In ieder geval, hoe meer ik dacht wat is de toegevoegde waarde, hoe meer ik ook ging dromen over hoe het er uit zou kunnen zien. Het zorgde er in ieder geval voor dat ik uiteindelijk zei: ‘Ja, schat. Ik wil met je trouwen en ik wil ook je achternaam dragen’. Uiteindelijk is het namelijk gewoon het kroontje op ons leven, trouwen met onze kinderen erbij, met onze familie en belangrijkste vrienden. Dit is sowieso de absolute toevoegde waarde en de achternaam is bijzaak 😉

Maar goed, terug naar 28 juli 2013. Nadat ik had gezegd dat ik wel wilde trouwen bleef het stil, niet meer in de vraag of ik wilde trouwen. Ik hoorde Mike er helemaal niet meer over en had dus ook totaal niet verwacht dat hij die dag op zijn knieën zou gaan. De eerste verjaardag is natuurlijk een hele drukke dag. Een hele inspanning voor zo’n kleintje en een hele inspanning voor papa en mama die alle gasten voorzien van wat te drinken en een stuk taart. Na wat heen en weer rennen vond ik eindelijk tijd om even rustig neer te ploffen, te socializen en zelf even wat te drinken. Ik zat werkelijk waar misschien vijf seconden toen Mike vroeg of ik even bij hem wilde komen. Ik hoor het mezelf nog zeggen: ‘Moet dat?’ en één van de gasten grapt: ‘Ga nou maar, straks wil hij je ten huwelijk vragen’. Ik stond op, liep naar Mike toe… en inderdaad het moment was daar!!

In een tuin gevuld met onze familie en vrienden ging hij op zijn knieën. Ik moet je eerlijk bekennen, wat hij zei, ik kan het me niet herinneren. Trillend heb ik de felicitaties in ontvangst genomen, het was zo ver we waren verloofd! Hoe bijzonder werd de eerste verjaardag van Jamie!

Verloofd & Facebook

Hele bijzondere dag, die even gedeeld moest worden met mijn Facebook vriendjes!

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Pingback: Trouwen #2 De datum - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Trouwen
Alweer 3 weekjes man en vrouw! #trouwen

Inmiddels hebben we het 'normale' leven weer opgepakt, eigenlijk alsof er niks is gebeurd! Maar toch herrinner ik het me nog...

Sluiten