Kinderen

10 bekentenissen van een moeder

Oké, ik moet jullie iets bekennen! Laat ik beginnen dat ik de titel van dit artikel niet zelf heb verzonnen. 10 bekentenissen van een moeder is namelijk bedacht door Love2bemama. Maar aangezien ik ook al ruim drie jaar moeder ben, heb ik ook wel genoeg bekentenissen af te leggen. Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik namelijk soms toch wel een ander beeld bij de realiteit van vandaag! Dus zijn jullie er klaar voor? Hier komen ze!

1. Mijn kinderen zouden niet (veel) op de iPad spelen
Al eerder heb ik hier een artikel over geschreven. Jamie speelt heel graag op de iPad en leert hier eigenlijk ook vrij veel van (Favoriet speelgoed: de iPad). Maar voorheen had ik dit zeker niet zo bedacht, want teveel televisie, computerspellen, etc., dat zou niet in mijn opvoeding voorkomen. Nou helaas, wel dus!

2. Ik zou heel consequent zijn in de opvoeding van mijn kinderen
Ik zou niet constant roepen ‘Nee, niet doen!’ of ‘Dit is de laatste waarschuwing.’, maar niks is minder waar. Om de een of andere reden wil ik voornamelijk Jamie elke keer het voordeel van de twijfel geven. Ik blijf het idee hebben dat hij wel gaat luisteren en snappen wat ik bedoel, nou tot op heden niet. Ik roep het allemaal nog veel te vaak zonder actie te ondernemen.

3. Ik ben een echte jongensmoeder
Toen Jamie er eenmaal was wist ik het zeker, ik was zelf geen meisje meisje, dus ik zou een echte jongensmama worden. Toen ik zwanger was van Fenna had ik dit gevoel nog steeds. Toen we erachter kwamen dat het een meisje werd was het even slikken: ‘Help, roze!!’. De tijd heeft wel geleerd dat ik geen jongensmama ben, al loopt Fenna toch vaker in broek en t-shirt dan in rokjes of jurkjes.

IMG_3409

4. Mijn kinderen zouden niet snoepen, in ieder geval de eerste jaren niet
Ik had het idee dat ik heel lang vooruit zou kunnen met de ‘gezonde’ snoepjes/snacks. En ik heb het eigenlijk een hele tijd volgehouden, maar langzaam aan sluipt het er dan toch in dat de kleine af en toe eens wat anders kreeg. En met een vader die hier iets minder streng in was ging het uiteindelijk sneller dan verwacht.

5. Ik zal nooit zingen in het openbaar!
Betrapte ik mezelf hier laatst toch op! Al wandelend naar de winkel begon Jamie te zingen en mama deed gezellig mee. Ik hoop niet dat ik veel mensen een gehoorbeschadiging heb bezorgd, hihi.

6. Oké, een meisje. Dit betekent niet dat er veel roze in huis komt!
Laten we beginnen met het speelgoed, Fenna speelt vooral met het speelgoed van haar broer dus geslaagd! Het roze speelgoed is heel erg beperkt. Als we echter naar de kledingkast gaan kijken dan moet ik toch bekennen dat het grotendeels roze is, soms zelfs zacht roze. Nou, dat had ik dus helemaal niet verwacht.

7. Mijn kinderen slapen altijd in hun eigen bed
Het is belangrijk dat de kinderen in hun eigen bed leren slapen was mijn gedachten. Echter bleek dit in de praktijk soms toch niet heel gemakkelijk. Zieke kindjes, tandjes die doorkomen, nachtmerries, het verpest je nachtrust!! En als je dan moet werken en al moe bent, tja dan belanden ze soms toch wel bij ons in bed.

8. Mijn bevallingsverhalen houd ik voor mijzelf!
Niemand hoeft te weten wat er allemaal tijdens mijn bevalling is gebeurt, daar zit niemand op te wachten. Dat is wat ik dacht toen ik nog nooit was bevallen. Inmiddels staan beide verhalen online: ‘Mijn bevallingsverhaal: schouderdystocie #Jamie’ & ‘Mijn bevallingsverhaal: Ingeleid #Fenna’, dus het voor mezelf houden is werkelijk waar gigantisch mislukt.

9. Ik zou niet emotioneel worden bij alle ‘eerste’ keren
Nou geloof mij, bij elke ‘eerste keer’, heb ik een brok in mijn keel. De eerste keer omrollen, de eerste keer zitten, de eerste hapjes, de eerste woordjes, de eerste poep en plasjes, het liefst schreeuw ik het van de daken. Wat ben ik trots en wat kan ik er emotioneel van worden.

10. Mijn kinderen zouden nooit vieze kleren dragen
Ik wilde dat mijn kinderen altijd schoon voor de dag zouden komen. En nog steeds streef ik daar wel naar, maar je hoeft je maar om te draaien en er zit alweer ergens een vlek in, de wasmachine draait overuren! Dus, ik moet bekennen ze lopen niet elke dag in de schoonste kleren. Ik blijf niet bezig 😉

Wat is jullie grootste bekentenis?

Dit artikel heeft 3 reacties

  1. Vlijtig Liesje

    Ik zou mijn kinderen nooit een fopspeen geven….

  2. Nicole @ Everyday-Life.nl

    Leuke blog! Ik denk dat ik ook een echte jongensmama ben 🙂

  3. Charlotte

    Hihi er zitten veel herkenbare dingen tussen! Laatst betrapte ik mezelf ook op het zingen in het openbaar… Oeps!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
LEGO World 2015: Do or Don’t

Een tijdje geleden kon ik de twee mannen hier in huis al heel erg blij maken. We zouden naar LEGO...

Sluiten