Flikken Maastricht cast
Series/Films

5 redenen waarom je Flikken Maastricht moet kijken!

Flikken Maastricht, ik vind het werkelijk echt een prachtprogramma! Voor wie het niet kent zal ik even kort samenvatten waar deze serie over gaat. Flikken Maastricht is een Nederlandse politieserie die zich afspeelt in Maastricht.  Een team van politieagenten en rechercheurs behandelen onder leiding van een hoofdinspecteur diverse gevaarlijke/spannende en soms toch ook wel komische zaken. De hoofdpersonen in de serie zijn rechercheurs Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) die vaak met behulp van hun collega’s Marion Dreesen en Romeo Sanders allerlei zaken behandelen. Het leuke aan de serie zijn niet alleen de zaken die worden behandeld maar ook de persoonlijke verhaallijnen zijn een soort rode draad door de seizoenen heen. Anyway, het klinkt hier allemaal stommer dan dat het is! Ik geef je hieronder vijf redenen waarom je Flikken Maastricht moet gaan kijken (als je dat nog niet deed 😉 ).

Eva en Floris Flikken Maastricht1. Floris Wolfs en Eva van Dongen zijn fantastische personages
Floris en Eva ontmoeten elkaar voor het eerst wanneer zij partners worden en samen moeten werken. Hoewel Eva dit eigenlijk helemaal niet ziet zitten, ontstaat er al snel een hechte band. Ze hebben zelfs een keer een one night stand gehad, maar vlak daarna besluit Eva te trouwen met haar vriend Frank de Ponti, die helaas op hun bruiloft wordt vermoord. Vervolgens draaien Eva en Wolfs eigenlijk alle seizoenen om elkaar heen, dus de het blijft nog steeds de vraag of Eva en Wolfs ooit iets gaan krijgen. Wellicht dit seizoen? 😉

2. Flikken Maastricht heeft de Televizierring gewonnen
Afgelopen jaar won Flikken Maastricht eindelijk de Televizier-ring met een dikke 46% van de stemmen! In 2013 waren ze ook al genomineerd maar toen moesten ze het afleggen tegenover ‘Wie is de Mol’. Ilse de Lange heeft de Televier-ring uitgereikt, heb je dit gemist kijk het hier dan even terug!

3. Zelfs de herhalingen van deze zomer werden super goed bekeken
In de zomermaanden waren de herhalingen van Flikken Maastricht weer gewoon te vinden op de vertrouwde vrijdagavond. En ook de herhalingen werden weer super goed bekeken, aflevering zes van seizoen zes werd door 923.000 liefhebbers bekeken. Zou seizoen 10 straks ook weer de 1,7 miljoen kijkers halen? We zullen het snel weten!

4. Suprise Suprise en Flikken Maastricht
Zoals jullie ongetwijfeld weten heeft mijn broertje het Syndroom van Down. In het programma Suprise Suprise hebben ze in samenwerking met Flikken Maastricht een meisje Eva met het Syndroom van Down verrast. Ik weet gewoon hoeveel het betekent voor mensen met het Syndroom van Down om hun wensen te zien uitkomen, dus dit vond ik echt fantastisch. En chapeau voor de cast van Flikken Maastricht die hier zo leuk aan mee hebben gewerkt! Bekijk hier de aflevering.

5. Vanavond start seizoen 10
Als je als programmamaker het voor elkaar krijgt om toch al 10 seizoenen op de buis te brengen, dan kunnen we toch wel stellen dat je het goed hebt gedaan! Je brengt geen 10 seizoenen op televisie als er niemand kijkt. Dus hoeveel redenen willen jullie nog meer? Iedereen moet gewoon gaan kijken, vanavond om 20:30 uur op NPO1.

Flikken Maastricht cast

Kan je niet wachten tot vanavond bekijk dan nog even de recap van seizoen 9 of bekijk alvast de trailer van seizoen 10! En kan je geen genoeg krijgen bekijk dan vooral ook even deze bloopers, heerlijk! Nou ik heb er dus in ieder geval zin in.

Wat vinden jullie van Flikken Maastricht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Series/Films
Netflix Favorites: Pretty Little Liars & Conni

'Netflix, Netflix, Netflix, mama mag ik Netflix kijken?' Oeps, volgens mij is mijn verslaving overgeslagen op Jamie ;) Ook Jamie...

Sluiten