Life Hacks
KinderenVrije tijd

5x de leukste life hacks voor deze zomer!

Voor veel ouders is het soms best handig om net even wat slimmer te zijn in bepaalde situaties. Wat dacht van naar het strand gaan met een baby? Zie jij je baby al door het zand rollen? Niet heel ideaal. Of even lekker genieten van een ijsje met je peuter en dreumes. Hier resulteert dat in vieze klevende handjes en dan hebben we het nog niet eens over de vlekken op de kleren. Gelukkig zijn er heel veel slimme mensen die hiervoor handige life hacks bedenken!

Wat zijn life hacks?

Regelmatig komen ze voorbij, hele simpele oplossingen voor aller daagse problemen. Wat voor oplossingen denk je dan? Eigenlijk oplossingen voor de simpelste en soms kleine problemen of ergernissen in het leven. En vooral als het gaat om kinderen zijn er zoveel leuke life hacks die ik met jullie ga delen. Wat dacht je van de volgende life hacks voor kinderen?

Graag naar het strand, maar een hekel aan het zand?
Ga je graag naar het strand, maar vind je het uitermate vervelend als je baby door het zand rolt? Neem dan voortaan een zwembad mee en gebruik dit als soort van box! Ideaal en zo simpel. Hier nooit gebruikt, maar was zeker een oplossing geweest.

Spring, spring, spring!
Bij ons in huis is de trampoline favoriet, inmiddels staat deze alweer bijna twee jaar in de achtertuin. Steeds vaker raakt de rand los die er omheen zit ter bescherming. Op zoek naar een nieuwe rand kan natuurlijk, maar de oplossing hieronder vind ik veel leuker en vrolijker!

Geen geklieder meer met ijsjes!
De tijd van de ijsjes is weer aangebroken. Hier in huis zijn de kinderen er gek op, maar het gaat vaak gepaard met geklieder. Thuis hebben we handige houders die dit wat beperken, maar buiten de deur vergeten we ze negen van de tien keer. Maar hoe makkelijk is het om een paar cupcake bakjes in je tas te stoppen. Nemen weinig ruimte in, maar zijn wel erg handig!

Geen beestjes meer in drinken!
We blijven nog even bij de cupcake bakjes want deze is ook erg handig! Voor de kinderen creeër je vrolijke glazen met drinken en het houdt ook nog eens de insecten uit de glazen. Top!

Waterballonnengevecht!
Raak je ook altijd geïrriteerd als je weer staat te klooien bij de kraan met de waterballonnen. Ook hier is weer wat handigs voor bedacht. Binnen een minuut 100 waterballon gevuld? Het kan! De benodigdheden kan je bij diverse speelgoedwinkels aanschaffen!

Ga jij gebruik maken van de bovenstaande zomer life hacks? Hier gaan we de cupcake bakjes en waterballonnen waarschijnlijk wel in huis halen. Nu nog de zomer en het moet goed gaan komen!

Dit artikel heeft 6 reacties

 1. Nathalie

  Het is geen zwembad maar een 2persoons hoeslaken volgens mij op de eerste foto. Wat een handige tips. Je moet er maar op komen.

 2. Charlotte

  De meeste heb ik al wel eens ooit ergens voorbij zien komen maar wat zijn ze handig inderdaad! Vooral dat hoeslaken op het strand en de cupcake vormpjes zijn ideaal!

 3. Ilse van Kreanimo

  Die met het hoeslaken had ik al eens ergens gezien en likt mij ook erg handig! 🙂

 4. Margriet

  De veren van de trampoline vind ik ook altijd zo gevaarlijk. Ik heb er zelf als kind wel eens met mijn velletje tussen gezeten. Die hack is erg handig, nou hebben we geen trampoline, dus zal ik hem niet zelf gebruiken. Die met de cupcakevormpjes over het glas wel misschien, heel handig tegen beestjes.

 5. Simone

  Oh die cupcakebakjes, zo simpel, maar ziet er wel heel handig uit. Vooral voor over het drinken, heel handig lijkt me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Vrije tijd
De Ouders Natuurlijk Beurs +WINACTIE (GESLOTEN)

Ben je al bekend met de Ouders Natuurlijk Beurs? Een beurs die informatie geeft over wat kleine kinderen van nature...

Sluiten