Moeder
Persoonlijk

5x dit doe je als moeder NIET meer!

Om 5 uur in de ochtend de kroeg uitrollen om op je fiets te stappen en de weg naar huis te zoeken. Misschien iets wat je vroeger ook deed, maar dat is wel even anders wanneer je moeder wordt! Misschien dat je om 5 uur in de ochtend je bed uitrolt om de kleine de fles of de borst te geven, maar de nachtelijke avonturen in de kroeg zijn dan toch vaak echt wel voorbij! Overigens geen verassing, want daar stel je je als moeder vaak op in. Maar het moederschap verandert ook de simpelste kleine dingen.

Dit doe je als moeder NIET meer!

Je stapt niet meer zomaar ‘even’ in de auto om…
Je kan niet in een opwelling naar de winkel rijden om even te gaan shoppen in de uitverkoop. Je stapt ook niet even snel in de auto om bij een vriendinnetje een kopje thee te gaan drinken. Je stapt niet meer even in de auto om snel naar je werk te gaan wanneer je je hebt verslapen! En eigenlijk geldt het over het algemeen, je doet niets meer ‘even’ snel! Aan alle activiteiten gaat een planning vooraf.

Je kijkt geen Netflix meer midden op de dag
In de avond, als de kinderen slapen, dan kruip ik in bad of voor de televisie en kan ik heerlijk even bingwatchen op Netflix. Overdag is dat uit den boze! Kinderen die om aandacht vragen, die zeuren waarom zij niet even een filmpje op Netflix mogen kijken.. Nee, overdag is Netflix geen succes meer!

Je ziek melden omdat je je niet goed voelt
Je kent ze vast, van die dagen waarom je je echt niet lekker voelt. Van die dagen waarop je het eigenlijk onzin vindt om je ziek te melden, maar soms toch doet. Al is het alleen om even bij te tanken. Nou die dagen zijn er hier niet meer! Dagen op kantoor zijn vaak een stuk rustiger dan thuis, waar je aandacht wordt gevraagd door kinderen die met het antwoord ‘nee’ geen genoegen nemen.

Je eet niet meer rustig je bord leeg
Op je gemak gaan eten? Hier is het tegenwoordig een wedstrijd om de kinderen zo netjes mogelijk te laten eten. Hierbij is je eigen bord dus even niet meer het belangrijkste op tafel, als je tenslotte zonder spaghetti in je haren wilt eten, dan is het verdelen van je aandacht toch echt wel noodzakelijk.

Je haalt niet meer de duurste meubelen in huis
Hier in huis hebben we twee racemonsters! Op hun loopwagentjes racen ze door het huis, niks is meer veilig! En ook de meubels moeten er soms aan geloven. Het is niet dat de kinderen het expres doen, het is gewoon dat kinderen kind zijn en wel eens iets slopen of beschadigen. Ik moet er niet aan denken als dit gebeurt bij dure meubelstukken. Vandaar dat wij fan zijn van de Ikea!

Is het bovenstaande herkenbaar? Wat doen jullie niet meer sinds jullie moeder (of vader) zijn geworden?

Dit artikel heeft 11 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde

  Sommige dingen zijn wel herkenbaar.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Als mijn leven een Disney film was….My Profile

 2. Merel

  Haha inderdaad, kinderen tekenen toch wel op je tafel. Of hij nu van ikea is (en dan vaak nog redelijk te herstellen) of van een of andere Italiaanse designer.

  En ja de tijd dat ik inderdaad overdag keek naar iets voor mezelf is ook al te lang geleden. Net als die kroegtijd inderdaad, ik red het niet meer na half 11 haha!
  Merel onlangs geplaatst…Wat doe je in de vakantie met: klein budget?My Profile

 3. Charlotte

  Vooral het ‘s avonds niet meer sport taan met vrienden af kunnen spreken mis ik wel hoor! Of spontaan samen uit eten omdat je geen zin hebt om te koken…

 4. Nicole

  Vooral het ‘s avonds weggaan mis ik wel eens. Maar netflixen midden op de dag doe ik nog gewoon hoor!
  Nicole onlangs geplaatst…De bizarre dromenfabriek – Dromen tijdens de zwangerschapMy Profile

 5. Leonie van Mil

  Heel herkenbaar. Als je inderdaad de deur uit wil, moet je altijd weer rekening houden met het ritme van de kinderen. Ik heb nog een kleintje van bijna 4 maanden, dus meestal moet ik hem nog even voeden voor we gaan of als hij slaapt, wil ik hem liever niet wakker maken. Tenzij we echt ergens een afspraak hebben.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Weer of geen weer? Gewoon naar buitenMy Profile

 6. Eline

  Pfff vooral dat ‘even de deur uitlopen’ mis ik nog wel eens. Gister wilde ik ‘even’ naar het strand, voor we op weg waren, waren we een uur verder!

 7. Kleine Prinses

  echt zo waar!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Ik moest naar de rechtbankMy Profile

 8. Jessica

  Ben nog geen mama, maar ik kan me heel goed indenken dat deze punten niet meer gaan haha..

 9. Volgmama

  Wij hebben wel dure meubels :-/
  Volgmama onlangs geplaatst…Nieuwe “Steal the show” wintercollectie van B.NosyMy Profile

 10. Tolga Ozcan

  helemaal waar. Heel veel dingen zijn herkenbaar. Zo is stappen nu echt onmogelijk en is een kantoordagje ook een stuk rustiger. Verder is het ook veel moeilijker om je bord langzaam leeg te eten, je bent altijd bezig met je kind eten te geven of er op te letten dat hij of zijn genoeg eet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk
Happy Summer Swap: we zijn er klaar voor!

Swapper de swap! Een lootje trekken en leuke cadeautjes kopen en iemand anders verrassen! Soms zit hier een thema aangekoppeld...

Sluiten