Schoonmaken Winactie
Vrije tijd

5x Hoe het huishouden/schoonmaken leuk maken! + WINACTIE (GESLOTEN)

Eindelijk, een paar vrije uurtjes! Wat tijd om heerlijk op de bank te ploffen en bijvoorbeeld je favoriete serie te gaan kijken. Maar helaas, het huishouden roept! Het is één grote bende, de wc’s moeten schoon en wat dacht je van de was? Geen van allen favoriet, maar je kan er nou eenmaal niet omheen, het huishouden! Al eerder schreef ik hoe je deze beter kan organiseren, vandaag kijken wij hoe we het leuker kunnen maken. En geloof mij, dat kan echt wel!

Schoonmaken Winactie

Verband die stomme calorieën!
Heb je net als mij ook een hekel aan de sportschool? Het huishouden doet niet onder aan sporten. Zo verbrand ik (vrouw van 65-70 kilo) bijvoorbeeld 120 calorieën door het bed op te maken, 180 calorieën als ik het hele huis ga stofzuigen en maar liefst 400 calorieën als ik de badkamer een grondige schoonmaakbeurt geef! Probeer eens met deze gedachte door het huis heen te gaan en schoonmaken wordt een stuk leuker!

Maak er een gezinsactiviteit van
Alleen al die rottige schoonmaakklusjes uitvoeren daar is natuurlijk niks aan! Heb je de mogelijkheid om je partner en kinderen te betrekken doe dit dan! Hier helpen de kinderen vaak mee, poetsen ze hun eigen speelgoed of de simpele dingen in huis. Ze vinden het leuk en ik kan ervan genieten!

Stel jezelf een beloning in het vooruitzicht
Lekker badderen in een schoon bad. Lekkere voor de televisie hangen wetend dat het hele huis op orde is, dat geeft toch veel meer rust! En beloon jij jezelf liever met een reep chocolade of een nieuw sieraad, helemaal prima! Het maakt het schoonmaken/opruimen in ieder geval leuker met iets in het vooruitzicht.

Maar maak het jezelf vooral ook gemakkelijk!
Je kan het huishouden/schoonmaken een stuk makkelijker maken door efficiënt bezig te gaan, hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan:

 • Leg al de schoonmaakspullen klaar, verlies geen tijd met het zoeken naar bepaalde spullen.
 • Zet een lekker muziekje op, zo dans je zo door het huis heen!
 • Begin pas met schoonmaken als je alle losse troep hebt opgeruimd.
 • Werk van boven naar beneden, eerst afstoffen en later pas stofzuigen en/of dweilen.
 • Zorg dat je altijd genoeg schoonmaakmiddelen op voorraad hebt.

En je kan het jezelf nog makkelijker maken door gewoon lekker je schoonmaakproducten thuis te laten bezorgen! Op bijvoorbeeld www.huishoudplein.nl bestel je eenvoudig je schoonmaakproducten. Vanaf 25 euro wordt het gratis thuisbezorgd en bestel je het voor 22:00 uur dan heb je het de volgende dag in huis. Super ideaal dus, helemaal als je eens kijkt naar de scherpe aanbiedingen van Huishoudplein, waar je ook gewoon diverse euroknallers vindt, pak je voordeel! En hoe leuk is het dat ik in samenwerking met het Huishoudplein een pakket met schoonmaakproducten mag weggeven! Wil je meteen iets bestellen doe dit dan met de kortingscode somama2016 en ontvang €2,50 korting (geldig t/m 16 maart 2016)!

Winactie Schoonmaakproducten Huishoudplein
In het pakket vind je de volgende producten: Witte Reus Duo Actief Toiletblok (€2,19), Cillit Bang Vuil & Toilet (€4,99), Andy Allesreiniger Citroen (€2,19), Dreft Clean & Fresh Afwasmiddel Citrus Tuin (€1,69), Witte Reus Glasreiniger (€2,99), HG Douche & Wasbak Spray (€2,99), CIF Power & Shine Keuken Spray (€3,29) en Witte Reus Gel Vloeibaar Wasmiddel (€5,59).

Wat moet je doen?
Het is heel simpel, je hoeft alleen maar de volgende stappen te doorlopen:
1.  Vertel in een reactie waarom je graag wilt winnen! Gebruik hiervoor een geldig e-mailadres.
2. Like SoMama op Facebook

Extra kans maken? Elke actie is een extra kans!
– Volg SoMama op Twitter
– Volg SoMama op Instagram
– Deel deze winactie op Facebook, Twitter of Instagram.

De actie loopt t/m 23 februari. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht!

Ps. Wat is jullie gouden schoonmaak tip?

— Dit bericht is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Huishoudplein.nl. Voor meer leuke winacties kan je terecht op Prijsvragengala.nl

Dit artikel heeft 51 reacties

 1. demallemolenmoeder

  Schoonmaken.. Ik heb er een haat – liefde verhouding mee. Ik hou van de geur van een fris toilet, een bloemengeur in huis en een blinkende badkamer. Het is alleen zo onbegonnen. Elke dag weer opnieuw. Vooral nu met onze dochter.

 2. Simpel, met een snufje liefde

  Mijn schoonmaak tip is toch wel een heel leeg aanrecht hebben. Ik heb er bijna niks op staan en ben heel snel klaar met de keuken opruimen.

 3. Marije

  Schoonmaken, ik vind er niks aan. Wat ik wel heel fijn vind is een huis wat ruikt naar schoonmaakmiddel, haha. Ik zou wel heel graag willen winnen omdat ik altijd op zoek ben naar het lekkerst ruikende schoonmaakmiddel. En mijn tip? Gebruik baking soda voor het schoonmaken van je fornuis. Works like a charm!

 4. Margriet

  Schoonmaken is mijn werk. Helaas heb ik daar door er thuis minder zin in.
  Maar als het dan weer gedaan is dan is heeyy zo fijn en rustgevend.
  Zo’n mooi pakket zou zeker welkom zijn hier.

 5. Nicole

  Hier maak ik heel graag kans op! Kan mijn man er mooi mee schoonmaken (geintje hè mensen ;-))
  Ik volg je al overal!

 6. Mijke

  De beste tip. In drukke maanden hebben wij een fantastische poetshulp 🙂
  En die maak ik blij met dit pakket.

 7. Anna Wienen

  Oooh deze winactie is perfect voor mij!! Hoe gek het ook klinkt ik ben gek op poetsen maar ook weer niet.. Ermee beginnen vind ik het lastigst, maar als ik dan eenmaal bezig ben voel ik me hartstikke goed

  facebook: Anna York

 8. Vlijtig Liesje

  Ik vind het vooral altijd helpen om te bedenken dat het huishouden doen een goede work-out is.

 9. Linda

  Lol, leuke tips maar ik zal schoonmaken nooit leuk vinden.. Maar als jij het nu bij mij komt doen nu je het zo leuk vindt Chan? 😛 haha

 10. tara

  zou ik heel graag winnen!
  Kan ik beginnen aan de lenteschoonmaak!

 11. doortjesblog

  Wat leuk, ik doe graag mee!
  Mijn beste tip is om toch minder spullen te hebben staan, geen frutsels enzo… dan kun je snel opruimen en is schoonhouden een eitje 🙂

 12. Judith

  Een man, drie kleine kinderen en twee katten zorgen er wel voor dat er genoeg schoon te maken is. En mezelf natuurlijk niet te vergeten 😉 dit pakket zou me goed op weg helpen! 🙂

 13. ilse niekerk

  ik hou van fris en met leuke kleurtjes ben ik zo mijn huis door

 14. Charlotte

  Je weet het heel leuk te brengen haha maar ik vind het huishouden gewoon niet leuk… Zo ondankbaar en oneindig werk…

 15. Fleur

  Niet mijn grootste hobby, maar hoort er nu eenmaal bij…. Een gewonnen pakket verlicht de pijn natuurlijk wel ;D

 16. Ilsiee prins

  Ik zag je actie op facebook voorbij komen en dacht heee wat een leuk artikel! 😉 Ik doe heel erg graag mee aan deze leuke actie die je organiseert voor de lezers van je blog.. Ik vind schoonmaken echt heeeerlijk, Even een momentje voor mezelf,muziekje aan en gaan…. en daarna genieten van een heerlijk schoon huis *nouja voor zolang dat duurt hahah* Woon net sinds een paar maandjes in een ander huisje dus het is nog een beetje zoeken naar de ‘juiste volgorde’… Aan ramen wassen heb ik echt een hele grote hekel, behhhh ik zie er enorm tegen op en kan het echt niet goed, daarom laat ik mijn mannetje dat altijd doen.. 😉 Slimme tip dus, alle klusjes waar je tegen aanziet of niet goed kunt, uitbesteden! 😉

  Maak natuurlijk dolgraag een kansje op dit heerlijke pakket! 😀
  Fijne avond, groetje ilsiee

 17. Fiz

  Ik hou niet van schoonmaken maar ik ben allergisch voor huisstofmijt dus ik heb geen keus :3

 18. Tamara TS

  Wat een goeie winactie! Mijn schoonmaaktip zijn de wondersponzen van de wibra. Met die sponsjes hoef je niet zo lang te schuren en krijg ik bijna alle oppervlakken heel goed schoon.
  Ik was al overal volger (Instagram & Twitter @paramara1982, FB Tamara Mara Großmaul) en heb gedeeld en getweet.

 19. erika van koert

  Wat een leuke actie. Met twee kleine kinderen en huisdieren ben je nooit klaar in het huishouden .
  Mijn schoonmaak tip is vooral achter je kont alles gelijk opruimen. Dat scheelt al de helft.

 20. Nina Mol

  Ik heb absoluut geen hekel aan schoonmaken! Ik kan mijn gedachten even helemaal lekker op 0 zetten.
  Mijn gouden schoonmaaktip: een sopje van twee eetlepels soda en een klein scheutje wasverzachter: daar krijg je ALLES mee schoon op een hele makkelijke manier. xxx

 21. elisabeth maria martina

  een noodzakelijk kwaad, komt dus bij iedereen goed van pas

 22. Petra

  Als de winter straks afgelopen is, is het tijd om de ramen op te gooien en het huis een lekkere opfrisbeurt te geven!

 23. Annie de Waal

  Ik ben al bezig met de schoonmaak buiten, alles is groen door alle regen.
  Zou erg goed uitkomen z’n super pakket.

 24. Jacqueline de Waal

  Een schoonhuis is heel belangrijk voor mij het geeft me lucht en ruimte.
  Ruim op wat je pakt dan blijft het netjes als iedereen zich eraan houd.
  Heb zelf ik het HZ + huizen gewerkt en weet dat als je alles bijhoud het ook netjes blijft en het scheelt je heel veel werk als het achterstalling wordt ben je veel langer bezig!
  Jacqueline de Waal onlangs geplaatst…Week in foto’s #4 – Nieuw raam, wasknijper lol & ValentijnMy Profile

 25. Iris van der Velde

  Super graaag!!! Over een maand krijg ik de sleutel van ons nieuwe huis, dus dat wordt flink boenen! Ik kan ernorm genieten van een pas opgeruimd- en schoongemaakt huis 🙂

  Schoonmaaktip: de oven/magnetron is lastig schoon te maken!!! Zet de oven/magnetron aan en leg er een citroen in!!

 26. Henny

  Ik maak heel graag schoon want ik vind dit ontspannend en geniet daarna weer van een lekker ruikende en cleane omgeving. Binnenkort begin ik aan de grote voorjaarsschoonmaak, heb er zin in en ik kan dat fijne schoonmaakpakket daarbij heel goed gebruiken, het zijn allemaal goede spullen. Dus ik doe heel graag mee!

 27. Sandra Keustermans

  Als ik nu zo raam kijk, waar de zon zo lekker door heen schijnt, krijg je spontaan zin in een voorjaarsschoonmaak, en met hulp van dit schoonmaakpakket, gaat dat zeker lukken.

 28. brants harry

  zou goed van pas komen, de grote schoonmaak komt in zicht

 29. anita kempenaers

  heb geen hekel om schoon te maken, doe het niet altijd even graag maar het moet gebeuren

 30. Tamara V

  Wat een “schone”actie .Nu het voorjaar er weer aankomt begint het alweer te kriebelen.
  Wat ik zelf als een nuttige tip heb ervaren is dat ik zo’n 10 min. voor ik onder de douche stap de tegels kraan ed met kalkreiniger of sanitair reiniger in spuit en dan spoel ik mezelf en de badkamer er na schoon .2 vliegen in een klap.Om zo veel mogelijk tijd te besparen probeer ik altijd alle schoonmaakkarweitjes zo efficient mogelijk uit te voeren.

 31. Jolanda van der Pol

  “So”voor deze mama” zit het er voor vandaag weer op … en eindigt deze dag met een emmer met sop! Met een paar zieken thuis kan moeders niet zo goed van huis. Ijl, kwijl & poep … bah in een mum van tijd heb je echt een hoop troep. Alles ligt nu lekker in de slaapmodus en is het nu even me-time en kan ik bijkomen zie ik op Facebook ineens deze (zeer welkom) actie voorbij komen dan begin het bij mijn alweer te kriebelen en ga ik gelijk alweer over mijn GROTE hobby dromen (duh!) :”een sopje hier, een emmertje daar “wat een GE-WEL-DIG pakket zo bij elkaar. Ik maak graag een kansje en hopelijk een vreugde dansje, want een EXTRA “Poetshulp” met zoveel variatie … is gewoon in deze situatie een onmisbare traktatie! ¯\_(ツ)_/¯

 32. annelies Pietens

  Als ik ergens een hekel aan heb dan is het schoonmaken.. vooral als moeder lijkt het soms erg ondankbaar werk. Als ik eenmaal bezig ben en ik ruik de heerlijke geuren van de schoonmaakmiddelen en zie het resultaat van mijn werk ben ik toch wel weer blij. ik doe graag mee voor de heerlijk geurende middelen om met keihard muziek mijn huis tip top te maken..

 33. marina

  Nu ik net moeder ben geworden heb ik bijna geen tijd meer voor het huishouden…het is een fulltime job nu moeder zijn en het huis goed onderhouden. Helaas als ik het huis net schoon heb dan kan ik weer opnieuw beginnen door al die koek kruimels en kwijl haha. Daarom kan ik wel een goede voorraad schoonmaak artikelen gebruiken.

 34. marina

  heb je trouwens ook geliked op Facebook 🙂

 35. Sandra

  Mijn gouden schoonmaaktip? Elke dag een beetje i.p.v. 1 dag alles, scheelt weer:-)

 36. Nadia

  Mijn goudentip: gebruik schoonmaakazijn tegen kalk.
  Leuke winactie, ik doe graag mee want lenteschoonmaak komt er binnenkort aan.

  Ik volg je op Facebook, Twitter en Instagram. Op Facebook heb ik de actie ook gedeeld.

 37. Jolanda

  Ik doe graag mee! Schoonmaken is hopelijk wat leuker als je goede producten hebt 😉 Ik ben je gaan volgen op Twitter!

 38. melissa

  De voorjaarsschoonmaak komt eraan…. (reden genoeg toch haha). volg via fb

 39. Brit Weijers

  Schoonmaken? Een fluitje van een cent, werk elke dag een half uurtje en ruim meteen je post en andere zaken op, nooit een probleem mee gehad dus dat schoonmaakpakket zou hier wel op zijn plaats zijn.

 40. anica aarts

  binnen kort een verbouwing en daar hoort daarna een schoonmaak beurt dus laat de spullen maar komen

 41. Nicole

  Ik haat schoonmaken maar met de juiste producten gaat het vaak wel een stuk sneller.. Dus ik doe mee!

 42. anja

  Schoonmaken is ook niet echt mijn hobby, maar wij doen het thuis samen. De kinderen en man helpen mij gelukkig ook mee. De kinderen kunnen ook de was ophangen, stoffen en stofzuigen. Samen doen wij hun eigen kamers. Ik heb in de keuken, badkamer en toilet de artikelen staan, zoals je tip. Op mijn vrije dag doe ik muziek aan, oordopjes in en laat ik mij helemaal gaan. Ik vind het altijd ontzettend lekker ruiken na de schoonmaak. Ik kan deze prijzenkast dan ook heel goed gebruiken.

 43. Ling Choi

  Het klinkt raar maar schoonmaken vind ik best wel leuk. Ik kan niet goed tegen rommel en vuil. Van een schoon huis word ik er rustig van dus ben ik veel in het huis bezig ondanks mijn drukke baan. Een theelepel zwarte peper bij je wasje doet de truc! Stel vervolgens het wasprogramma in op koude was en draaien maar. De zwarte peper dient tijdens het wassen als een soort scrub, dat de restjes wasmiddel van de kledingstukken wrijft, zodat deze weggespoeld worden en niet in onze kleding achterblijft. Hetgeen dat de kleur van een kledingstuk doet vervagen. Handig!

 44. Ingrid Dijk-Hopster

  Ik wil graag winnen om mijn huis een grote schoonmaakbeurt te geven, het is binnenkort weer tijd om met ons hele gezin de voorjaarsschoonmaak te houden en dan is extra materiaal altijd handig want we komen altijd te kort

 45. Fleur

  Ik doe graag mee! Moet nodig weer eens een grote schoonmaak doen…

 46. Marian

  Schoonmaken dat is niet echt mijn ding… Sinds ik kinderen heb zweer ik bij billendoekjes! Die dingen kun je echt overal voor gebruiken! Heb geen Facebook maar wel gedeeld met G+ hoop dat ik zo toch een kansje mag maken.

 47. Zain Albadri

  Ik doe graag ook mee 🙂 schoonmaken doe ik zowat elke dag vooral als je een kleine hebt van 14 maanden Dan moet het huis extra tip top uitzien vanwege hygiene, niets is leuker en fijner Dan dat je huis schoon is en jij kan spelen met je zoontje of samen tv kijken .
  Schoonmaak spullen Zijn. Altijd Welkom en Dan vooral nieuwe producten die ik thuis niet heb om uit te proberen. ❤️ Ik ga delen op mijn fb en reactie achter gelaten ook op Jullie fb pagina !

 48. gerlinde

  Net zoals veel vrouwen is schoonmaken niet mijn hobby. Wel hou ik ervan wanneer alles weer spik en span is en heerlijk ruikt. Hopelijk komt het voorjaar snel om de hoek kijken en dan kan ik zo’n geweldig pakket heel goed gebruiken.

 49. Marcia K.

  Graag waag ik een kansje op dit pakket te winnen, wie weet ga ik het poetsen dan nog eens leuk vinden…. 😉

  Mijn ultieme schoonmaaktip; met speciale rvs-spray ziet mijn afzuigkap er weer spic en span uit!

  Ik volg u op FB, Twitter en Instagram!

 50. Paula

  Leuk! Schoonmaken!

 51. Alicia Hofman-Voshol

  Oh heerlijk, ik heb echt geen hekel aan schoonmaken en test graag nieuwe producten uit! Ik doe graag mee. Ik volg je op alle kanalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Vrije tijd
Week in foto’s #3 – Inbraak, Universiteit van Leiden & het krijspaleis!

Alweer de derde week dat jullie kunnen lezen wat wij de afgelopen week hebben meegemaakt. En dat was op zich...

Sluiten