Wat je als moeder in huis moet hebben!
Kinderen

7x Wat je als moeder absoluut in huis moet hebben!

Wat moet je in huis hebben voor een baby? Een vraag die alle (toekomstige) moeders zich afvragen. Op internet vind je talloze lijstjes waardoor je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Zelf heb ik tijdens mijn eerste zwangerschap een lijstje gepakt en alles gekocht. De vraag is natuurlijk, heb ik ook daadwerkelijk alles gebruikt? En daar kan ik rustig nee op beantwoorden. Van sommige dingen had ik teveel, andere had ik niet of te weinig. Vandaar dat ik jullie ga vertellen welke producten je als moeder zijnde door de jaren heen veel gebruikt!

1. Hydrofielen
Iets wat op elke lijstje te vinden is. Hier hebben we ze ook veelvuldig gebruikt, in het begin voor het afdrogen na het badderen. Later ook als slap of als poetsdoek. Eigenlijk zijn ze overal wel handig voor. Let overigens wel dat je er geen 20 koopt want dat is echt niet nodig (tenzij je nooit de was doet).

2. Tissues/Snoetenpoetsers
Spugende baby’s, snotterende peuters, kliederen kleuters allemaal periodes waarin tissues en snoetenpoetsers niet aan te slepen zijn. Wij gebruiken hier overigens gewoon de Etos billendoekjes voor van alles, ideaal!

Snoetenpoetsers

3. Placemats, verfschorten en plastic tafelkleden
Verven, kleien, kleuren met stiften, lijmen en ga maar door. Hier in huis echt favoriet, alles wat met knutselen te maken heeft is leuk. Echter levert dit ook allemaal een heleboel rommel op. Om de troep zoveel mogelijk te beperken zijn bij het verven schortjes heen handig, bij het kleien en kleuren placemats en voor alles eigenlijk tafelkleden. Een tafelkleed op de grond leggen is soms ook echt een oplossing. Wat denk je van het spelen met Magic Sand, dat zand belandt echt overal.

4. Houders voor pakjes drinken
Als de tijd is aangebroken dat de kinderen uit pakjes gaan drinken, dan zijn de houders hiervoor echt ideaal! Volgens mij zullen er weinig kinderen zijn die niet heel enthousiast het pakje vastpakken en hierin gaan knijpen. Hier was dit bij beide kinderen wel het geval en zo’n houder is dus ideaal! Ik kocht er onlangs nog eentje bij de Action.

5. Thermometer en medicijnen
Zieke kindjes, de verschrikking van elke moeder, tenminste in ieder geval wel die van mij. Ik vind het zo sneu, vooral als ze nog zo klein zijn dat ze niet kunnen aangeven wat er aan de hand is. Daarom is een thermometer echt ontzettend handig, zo kan je in ieder geval met zekerheid zeggen of een kleintje koorts heeft of niet. En zetpillen of andere (vloeibare) pijnstilling (bijvoorbeeld Sinaspril) zijn bijzonder handig op het moment dat kleintjes uit het niets ineens heel ziek worden. Dus zorg dat je altijd een voorraadje hebt staan.

Fenna ziek

6. Chantagemateriaal
Dit klinkt natuurlijk weer erger dan dat ik het eigenlijk bedoel. Want ja, chantage? Laten we het anders omkopen noemen of een beloning voor goed gedrag wellicht? In ieder geval, het is af en toe gewoon ontzettend handig als je even iets hebt om te onderhandelen want kinderen hebben nou eenmaal niet altijd overal zin in. Hier zijn dat zo op zijn tijd koekjes of rozijntjes of iets anders lekkers. Dan willen ze wel luisteren hoor!

7. Stofzuiger en/of kruimeldief
Baby’s zijn nog relatief netjes, maar wacht maar tot je met een dreumes te maken krijgt! De stofzuiger werd hier vrij snel één van onze beste vrienden. Geef de kleine een koekje en je kan al een kruimelspoor volgen, klein Duimpje is er af en toe niks bij! Een kruimeldief is daarom ook niet heel onhandig, voor de kleine sporen, maar een stofzuiger is echt onmisbaar!

Overigens is het vrij vanzelfsprekend dat je natuurlijk alle spullen voor de basisbehoefte van de kinderen in huis hebt zoals luiers, voeding, etc. Maar de bovengenoemde artikelen maken het moederschap ook wel een stuk makkelijker en grotendeels zorgt het ook voor een schoner huis en minder irritaties!

Wat zou iedere moeder volgens jou in huis moeten hebben?

Dit artikel heeft 10 reacties

 1. Simpel, met een snufje liefde

  Goed rijtje, vooral die snoetepoetsers vlogen er door heen hier.

 2. Simpel, met een snufje liefde

  Goed rijtje, vooral die snoetepoetsers vlogen er door heen hier.

 3. demallemolenmoeder

  Haha, chantagemateriaal Al snap ik het volkomen. Onze dochter met haar net 15 maanden kan er ook wat fijn. Opruimen lijkt steeds meer onbegonnen werk.

 4. Wilmaaa

  Je hebt helemaal gelijk met wacht maar tot je een dreumes hebt, haha! Hier kan ik elke dag poetsen, maar sinds een week helpt ze gezellig mee 🙂

 5. Kelly

  Handige tips, sommige heb ik al in huis maar sommige items zullen later pas komen aangezien ons kindje nog niet eens geboren is hihi.
  Kelly onlangs geplaatst…‘Achtbaan van emoties’My Profile

 6. Nicole

  Billendoekjes! Overal goed voor.

 7. Charlotte

  Helemaal mee eens haha.

 8. Channah

  Vooral nr. 6, hahaha nee hoor grapje! Inderdaad allemaal onmisbare dingen als je een kind hebt.

 9. Nathalie

  Snoetenpoetsers en billendoekjes… die vlogen er echt doorheen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
18 maanden: Praat ze nou nog niet?

Toen Fenna net 18 maanden was kwam de vraag voor het eerst. Praat Fenna nou nog niet? Ze zegt nog...

Sluiten