Achter het behang plakken
Kinderen

Top 8 ‘Achter het behang plak’ momenten!

De kinderen om mij heen, ik vind het fantastisch. Ik kan er enorm van genieten, van kinderen die heerlijk samen spelen tot kinderen die de boel op stelten zetten. Het is hier echt grotendeels genieten, maar vooral ook lachen geblazen. Toch heb ik ook regelmatig last van de ‘achter het behangplak’ momenten, momenten waarop ik zeker tot tien en soms wel tot honderd moet tellen. En ik heb zo’n vermoeden dat iedere moeder wel last heeft van dit soort momenten. Dus hier komen ze van de afgelopen tijd:

1. Zeuren om een dvd
Hier is Jamie echt goed in, de halve dag roept hij dan mag ik een filmpje kijken! En als het moment dan daar is dan mag hij een film kijken, vervolgens kiest hij film A en na nog geen twee minuten begint hij te zeuren dat hij toch liever film B kijkt! En als dat dan niet mag dan heb je de poppen aan het dansen, zucht. Geef mij maar een stukje behang!

2. De tissuedoos
Dit is vooral Fenna! Hoewel ik vermoed dat dit gewoon iets is van een heleboel kleine kindjes. Maar goed, als je dus even niet oplet dan presteert zij het om een hele doos tissues of een pak met billendoekjes leeg te trekken (afgelopen week nog bij de gastouder). En ze ziet er ook geen kwaad in, als ik boos word dan begint ze juist te lachen…

3. Speelgoed van de trap gooien
Jamie wil nog wel eens boven wat gaan halen op het moment dat iedereen beneden is. Dat is uiteraard geen probleem, maar om de een of andere reden gooit hij het naar beneden of laat hij het vallen. Ondertussen denk ik dat hij zelf van de trap af dondert, sta ik met een driedubbele hartverzakking bij de trap om er een stuk speelgoed te vinden. Uiteraard liever speelgoed, maar het is super irritant!

4. Moeten plassen in de auto
Jamie is nu een tijdje zindelijk en dat houdt je wel even bezig. Bij luiers dacht ik nog, heb ik genoeg luiers bij mij? Nu ben ik aan het plannen waar en wanneer eventueel een wc beschikbaar is. Voordat wij ergens heen gaan moet Jamie dan ook altijd nog even plassen. En toch presteert hij het dan om na drie bochten te zeggen dat hij moet plassen, zucht!

Achter het behang plakken

Toen ik vroeg of ik Jamie achter het behang mocht plakken had hij de grootste lol. Dus dat deden we dan maar even een soort van!

5. Knijpen in pakjes drinken
Vaak hebben wij voor Fenna een pakjeshouder, maar op momenten dat wij die vergeten dan zijn wij nog wel eens de Sjaak. Hoe we het pakje ook aangeven, ze presteert het altijd om er zo in te knijpen dat alles onder zit. Negen van de tien keer gaan er drinkflessen mee, maar als er een keer een pakje om de hoek komt dan baal ik altijd maar weer dat we geen drinkfles hebben meegenomen.

6. Een hap nemen uit ongeschild fruit
Dit is iets wat Fenna de laatste tijd echt vaak doet. Als ze honger heeft bestormt ze de fruitschaal om een banaan of mandarijn te nemen en te gaan eten. Dat er nog een schil omheen zit is voor Fenna geen probleem. Vervolgens vind ik dus allemaal fruit met een hap eruit terug in de schaal.

7. Tussen de wc-bril door plassen
Je kind zindelijk is fantastisch maar heeft soms ook wat minder leuke kanten. Jamie wil graag zonder wc verkleiner op de wc en dat is prima, dat lukt hem namelijk over het algemeen heel goed. Maar op momenten dat hij even niet aan het opletten is, plast hij tussen de wc-bril door. Kleding nat, wc helemaal onder, nou je snapt hem: irritant!

8. Iets roepen wanneer het net even niet kan
Wat dacht je van je kind corrigeren in een supermarkt en vervolgens te horen krijgen: ‘Maar mama, jij doet dat thuis ook.’. Of thuis grapjes maken, ‘Oma heeft dikke billen.’ en vervolgens op straat horen: ‘Mama, die oma heeft ook dikke billen!’. En dit zijn de nette versies van opmerkingen, helaas kan het nog wel erger…Tja, op zulk soort momenten kruip ik zelf liever achter het behang haha.

Hebben jullie recent ook nog zoiets meegemaakt? Ik ben benieuwd naar het laatste moment waarop je het liefst je kind(eren) achter het behang had geplakt?

Dit artikel heeft 12 reacties

 1. Wilmaaa

  Die momenten ken ik hier ook, Yard vindt het geweldig om overal haar knuffel in te gooien. In het bad of de wc, tja alleen daarna heeft ze hem weer nodig haha! Of de billendoekjes allemaal uit de verpakking halen en laatst nam ze ook een hap uit een mandarijn met schil 🙂

 2. Nicole

  Haha over dat fruit! Spencer trekt alle doekjes uit de verpakkingen billendoekjes of alle toetsen van m’n laptop. Heeeeeeel irritant!

 3. Charlotte

  Haha die foto! Geweldig!

 4. Ilse van Kreanimo

  Hahaha – wat een geweldige foto!

  Ik herken er een aantal van, maar niet allemaal – speelgoed van de trap gooien doen ze hier bijvoorbeeld niet.

  Ik vond het met Nieuwjaar vervelend dat Warre vroeg om zijn cadeautje bij de nieuwjaarsbrief.
  Zo van “Wanneer krijg ik mijn cadeau nu?”

 5. Vlijtig Liesje

  Wat een geweldige foto heb je ervan gemaakt zeg!

 6. Mona - Vandaagismooi.nl

  Hahaha nog niet veel herkenning hier eigenlijk. Maar wel heel grappig om te lezen.
  Als je er achteraf maar weer om kan lachen toch? 😉

 7. Nathalie

  Geweldig!
  Nou… vooral dingen als, mam ik heb echt buikpijn ik hoef geen eten meer, tien minuten later mam ik heb zin in snoep/koek/toetje en laat ze dat nu zelden krijgen 😉

 8. Reshma

  Die foto! Echt geweldig.

 9. Volgmama

  Die foto hihi! Alle punten komen me bekend voor!

 10. fqlcwc

  6M1mzY nbbdntatmkqd, [url=http://qoyzeqgpkkog.com/]qoyzeqgpkkog[/url], [link=http://qgyhtcafilzb.com/]qgyhtcafilzb[/link], http://qihyalnibtgl.com/

 11. Pingback: 6x Waarom ik zo van het moederschap geniet! – SoMama

 12. Susanne

  Leuk artikel, heel herkenbaar! Vooral die billendoekjes! Ik vind ook het constant aan de knopjes van bijv de dvd speler zitten erg irritant. Nee is idd bijna een stopwoord aan hetwworden. Je hoort het bij ons thuis de hele dag haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Mijn tweede zwangerschap #Fenna

Na de geboorte van Jamie heb ik heel lang geroepen dat het echt nog wel even zou duren voordat wij...

Sluiten