Baby Born wc
KinderenShoppen

Review: de BABY Born douche & het wc potje

BABY born, BABY born….! Het reclame deuntje staat mij na al die jaren nog steeds bij. Als klein kind was ik al gek van BABY born, uren heb ik er mee gespeeld. Voeden, luier verschonen, het poepen en het plassen, fantastisch! Inmiddels heel wat jaren ouder en een dochter rijker blijft het toch nog steeds fantastisch om even met de BABY born te spelen. Bizar eigenlijk als je bedenkt dat Baby Born al 25 jaar bestaat. En ondanks het 25-jarig bestaan verbaas ik mij nog steeds over de BABY Born producten van tegenwoordig, wat dacht je dit keer van de BABY Born douche en de BABY born wc.

De BABY Born douche (Rain fun shower)

BABY Born kan natuurlijk al heel veel, maar vanaf nu kan BABY Born ook lekker onder een eigen douche of op een eigen wc. Er is zelf een hele badkamer op de markt gebracht, naast de douche en de wc kan er namelijk ook een wastafel of een interactief bad worden aangeschaft.

Wat doet de BABY Born douche?

Baby Born Douche

De BABY Born Rain fun shower is voor kinderen een pracht uitvinding, tenminste in ieder geval voor Fenna. Spelen met water is hier altijd een hit, dus hoe leuk is het dat er echt water uit de douche komt. Door de simpele draaikop te gebruiken kan je de douche aan en uit zetten. Aan de douche hangt een rekje voor de meegeleverde handdoek, zodat afdrogen ook heel eenvoudig is!

Hoe werkt de Rain fun shower?

Voor kinderen is het een simpele draai aan de knop om de douche te bedienen. Voorafgaand aan het speelplezier dienen er een batterijen geplaatst te worden. Daarnaast vul je een klein waterreservoir, deze dient juist onder de douche geplaatst te worden. Voor Fenna (3 jaar) nog te lastig om zelf te doen, maar voor ons als ouders slechts een minuutje werk. Na het gebruik van de douche is het een kwestie van het waterreservoir legen en de douche even afdrogen. Geen moeilijke handelingen, simpel en makkelijk speelplezier!

Baby Born Douche

Baby Born Douche

Baby Born Douche

Het BABY Born Wc potje

Wanneer je een BABY Born aanschaft wordt er standaard een potje meegeleverd, maar tegenwoordig is er ook een echt BABY Born wc potje. Geen simpele variant, maar een echte kleurrijke wc.

Wat doet het BABY Born Wc potje?

Baby Born wc

Vanaf het moment dat er plaats wordt genomen op de wc begint er een muziekje te spelen. De hele wc heeft diverse geluidseffecten, die het naar het toilet gaan extra leuk maken. Als je op de wc-bril drukt hoor je scheten, de lach van de pop of het geluid van een plasje. Tevens wordt er positief gereageerd op de plasjes en poepjes met een luid applaus. Alles kan worden doorgespoeld, waarbij leuke doorspoelgeluiden voorbij komen. Fenna vond de geluiden erg grappig, uiteraard de scheten, maar ook het gelach werkte heel aanstekelijk!

Hoe werkt het wc potje?

Het wc potje werkt heel eenvoudig. Het is een kwestie van batterijen plaatsen en de schakelaar op ‘On’ te zetten. Verder heeft het geen gebruiksaanwijzing nodig, kinderen beginnen uit zichzelf wel overal op te drukken. Heel eenvoudig in het gebruik.

Baby Born Wc

Wat vinden wij van de douche & het wc potje?

Zowel de douche als de wc vielen bij Fenna direct in de smaak. Spelen met water is altijd favoriet! Mocht je nu bang zijn dat het een kliederboel wordt leg dan gewoon even een handdoek op de tafel of de grond. De hoeveelheid water in het reservoir zorgt niet voor overstromingen, maar wel voor gegarandeerd speelplezier. Dit maakt ook waarom ik de douche eigenlijk heel leuk vind. De douche is heel simpel en heeft geen spectaculaire extra’s maar dat is ook helemaal niet nodig. De wc zorgt voor een glimlach op het gezicht van de kinderen, ook Jamie heeft erg gelachen om de geluidseffecten. Wat ons betreft echte aanraders!

Hebben jullie de BABY Born douche of wc al in huis?

Dit artikel heeft 7 reacties

 1. Mirjam

  Hoi ik had een vraagje over de douche. Mijn dochter heeft de douche maar als ik hem helemaal klaar heb staan en ze hem aanzet duurd het erg lang voor hij water pakt en dat de douche ook echt gaat werken en hij maakt zo’n ontzettende herrie. En dat blijft hij doen zelfs als de douche al werkt. Is dit bij jullie ook? Is dit normaal?

  • SoMama

   Dit hadden wij in het begin ook. Bakje moest toen toch beter aangeduwd worden. Wellicht helpt dat bij jullie ook!

 2. Patrick

  Hoi ik heb een vraag over de douche het bakje waar het water in moet blijft niet op zijn plek hij duwt het bakje vanzelf weer naar buiten mijn dochter van 3 kan dit niet alleen hoe kan dit verholpen worden

  Groet patrick

  • SoMama

   Hi Patrick, het lukt Fenna ook nog niet alleen. Ik duw zelf altijd het waterreservoir naar binnen zodat zij er mee kan spelen. Hier blijft het bakje overigens wel op zijn plek zitten, dus wellicht kun je het probleem ook eens voorleggen bij de klantenservice van Baby Born.

 3. Marquerita

  Hier ook de douche aangeschaft . Alleen loopt het water onder uit het apparaat weg . Waardoor je een grote plas water op de vloer hebt . Ik vroeg me af of dit zo hoort .

  • SoMama

   Beste Marquerita, hier wordt er af en toe wat gekliederd maar het water loopt niet onder uit het apparaat weg. Zit het waterresservoir er helemaal goed ingedrukt?

 4. Ruud

  Ook het verhaal bakje word er uit gedrukt ,heb er een touwtje om gebonden.
  Werkt wel ,maar voor de prijs van het speelgoed zou het niet mogen gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Shoppen
Sinterklaas cadeaus #2 – Favoriete spellen

Bam, een harde knal op de deurmat. Diverse speelgoedboeken zorgde hier weer voor een hard dof geluid, gevolgd door super...

Sluiten