Zwangerschap Echo
Persoonlijk

Hoe wij onze zwangerschap bekend hebben gemaakt!

Met regelmaat zie ik allerlei filmpjes/foto’s voorbij komen waarin (toekomstige) ouders op een originele manier vertellen dat ze een kindje verwachten. Zo zag je een tijdje geleden een gezin dat in de auto een lied zong waarin werd aangekondigd dat er een broertje of zusje op komst was. En eigenlijk zette dit mij aan het denken, want hoe vertelden wij ook alweer dat wij een klein wondertje verwachten?

Bekendmaking van onze eerste zwangerschap
Zoals je in mijn artikel over mijn zwangerschap van Jamie al kon lezen, ik was bloed nerveus vanaf het moment dat ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen had! Hoewel wij met kerst de familie wilde inlichten werd dat uiteindelijk al véél eerder, we konden het niet voor ons houden. De zwangerschap van Jamie vertelden wij door middel van een cadeautje. We gaven de opa’s en oma’s een cadeautje waarin zij een romper en een speentje vonden met de tekst ‘I love Opa’ of ‘I love Oma’. Dit had natuurlijk weinig tekst en uitleg nodig, bij het geven kon ik er nog net uitgooien: ‘We moeten jullie iets vertellen.’.

I love opa & oma romper en speen

Onze vrienden vertelde we het op een andere manier. We gingen uiteten voor mijn verjaardag, gezellig wokken! Onder het mom van ‘Ik doe het nog even rustig aan.’ bestelde ik een glaasje cola in plaats van een alcoholische versnapering. Ze hadden het nog even niet door, totdat Mike en ik elkaar het teken gaven. Mike nam het woord en vertelde dat wij papa en mama zouden worden, die gezichten, ik vergeet ze nooit meer! Niemand wist dat wij zwanger probeerden te worden, zowel familie en vrienden waren flabbergasted!

Bekendmaking zwangerschapBekendmaking van onze tweede zwangerschap
Hoe we vertelden dat we zwanger waren van Fenna, daar moest ik even over nadenken. De opa’s en oma’s verrasten we na de eerste echo met de meegekregen foto! Twee van onze vrienden, daar haalde ik een grap mee uit! Zoals wel vaker zaten we bij ons op de bank en er werden via Whatsapp een aantal grappige foto’s rondgestuurd. Tussen die foto’s door stuurde ik ineens een foto van de positieve zwangerschapstest. Twee verbaasde gezichten keken ons aan en riepen: ‘Echt, ja echt???’. Het was natuurlijk niet leuk om meteen echt te zeggen, dus we bleven gewoon even lachen. Tot we toch maar zeiden: ‘Ja, echt!’.

Voor overige vrienden en kennissen hebben we een bericht op Facebook gezet, waarbij Jamie met de echo foto in zijn handen zat, hij wilde niet lachen op de foto en begreep er waarschijnlijk ook geen snars van, maar ik vond het schattig 😉

Hoe hebben jullie de gezinsuitbreiding gedeeld met vrienden en familie?

Dit artikel heeft 8 reacties

 1. Charlotte

  Ah leuk! Wij gaven ouders en onze broer en zus een slabber met tekst. Bij mijn vriendin had ik de echo foto tussen de vakantie foto’s verstopt en op Facebook plaatste Maikel een “oproep” wie er voor hem het boek van Kluun “help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt” had

 2. Melanie

  De oma’s en opa kregen bij ons kleding en glazen met tekst (zoals volgens mij velen doen ).
  Eén van mijn beste vriendinnen wist het zodra ik de test had gedaan, ik moest haar gewoon direct bellen! Mán wat waren die reacties gaaf!

 3. Nicole

  De eerste zwangerschap had ik een vrij dramatische miskraam gehad waardoor ik in het ziekenhuis had gelegen. De tweede zwangerschap was ik dus alleen maar bang en we hebben het niet op een bepaalde manier bekendgemaakt. Het was gewoon zo.

 4. Hanna @ eenbezigbijtje.nl

  Zo’n cadeautje lijkt me ook heel leuk om te doen, zeker als ze het niet verwachten.

 5. Bregje

  Oooh die foto is zo schattig!
  Wij hebben de opa’s en oma’s een boekje over opa en oma pluis gegeven, vrienden gebeld en geappt en later een foto van de echo op Facebook.

 6. Ilse van Kreanimo

  rond Sinterklaas konden we het grote nieuws van de derde op komst delen.

  Ik maakte een foto van de schoentjes van de kindjes en een baby-slofje (Met wortel natuurlijk) er naast en postte op facebook: “Volgend jaar rond deze tijd, zetten onze kindjes op deze manier hun schoentje”

 7. Wendy

  Aaah leuk! Bij Noor hadden we onze eerste echo gefilmd en onder het mom van “kijk, nieuwe tablet” lieten we het filmpje aan de nietsvermoedende opa’s en oma’s zien. Geweldig was dat! Nu ben ik weer zwanger en we hadden Noor een trui aangegeven met “Hoera, ik word grote zus”, opa’s en oma’s waren weer volop verrast, zo leuk! 😀

 8. Volgmama

  Leuk hoe jullie het aan opa en oma verteld hadden. Geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk
Mijn eerste zwangerschap #Jamie

De zomer van 2011, in juli om precies te zijn, besloten wij om te proberen om zwanger te raken. Hier...

Sluiten