Binnenspeeltuin
Vrije tijd

Het leed dat een binnenspeeltuin heet ;)

Wekelijks heeft Jamie het erover. ‘Mama, gaan we naar de speeltuin? Die binnenspeeltuin met ballenbak en glijbanen?’. Gezien het feit dat het toch best aan de prijs is, kunnen wij natuurlijk niet altijd ja zeggen. Maar afgelopen zondag was het weer zover, we bezochten Monkey Town met onze 3,5 en 1,5 jarige. Dat het voor Jamie een walhalla zou zijn dat wisten wij wel, maar dat zijn zusje het nog veel leuker vond was wel een verassing. Voor papa en mama ook wel een beetje een onaangename verassing 😉

Je houdt je hart vast!
Binnenspeeltuin glijbaanVooral op jonge leeftijd zijn de binnenspeeltuinen soms nog best gevaarlijk. Diepe gaten waar de kinderen in kunnen vallen, hoge glijbanen en ga maar door. Het interesseerde Fenna allemaal niks, ze gooide zich overal vanaf. Als dat betekende dat ze met haar hoofd op de grond kletterde dan was dat maar zo, ze stond op en liep lachend verder. Dat wordt nog wat, maar ze genoot er enorm van!

Schreeuwende kinderen
Wij hebben het geluk dat wij vaak vroeg in de ochtend gaan waardoor het nog vrij rustig is. Maar op sommige momenten is het druk, heel druk! Een dolle boel, maar af en toe zou ik willen dat ik de volumeknop even terug kon draaien 😉 maar als je goed luistert zijn het vaak kinderen die enorm veel plezier hebben, dus eigenlijk neem je het snel voor lief toch?

De ballenbak
Poepende kinderen in een ballenbak, ballen vol met kwijl, niet erg smakelijk toch! Het zijn overigens verhalen die ik vaak hoor, wij hebben het zelf nog niet meegemaakt. En eigenlijk vinden wij de ballenbak fantastisch. Wij? Ja, wij! Want papa en mama hebben vaak de grootste lol, zo ook de afgelopen keer 😉

Papa en mama moeten mee!
Binnenspeeltuin ballenbakDit is iets wat Jamie regelmatig roept, die vindt het leuk om samen van de glijbaan te gaan. Bij Fenna is het natuurlijk nog even pure noodzaak. Hoewel het soms best vermoeiend kan zijn als je geen zin hebt, is het toch eigenlijk alleen maar goed. Ik sport zelden/niet, dus het is meteen een mooie work-out!

Eigenlijk vind ik het heel stiekem dus helemaal niet zo erg om naar een binnenspeeltuin te gaan met de kinderen. Onze kinderen genieten er enorm van en willen niet meer naar huis. Als we dan toch thuis aankomen dan zijn ze vaak zo moe dat ze even heerlijk gaan slapen, dus heb ik ook meteen weer even tijd voor wat huishoudelijke taken of gewoon even met mijn kont op de bank. Binnenspeeltuinen zijn dus eigenlijk soms ook wel een verademing!

Wat vinden jullie van binnenspeeltuinen?

Dit artikel heeft 8 reacties

 1. Nicole

  Wij zijn toevallig gisteren geweest en ik vind het echt heel leuk! Maar wel doodeng af en toe inderdaad. Grappige was dat mijn man dat helemaal niet had. Die klom overal op met ons zoontje en ik stond er maar bij als een gestressde kip.

 2. Josan

  Eerlijk? De akoestiek laat vaak te wensen over waardoor ik na een dagje vaak koppijn heb. Legaal meedoen vind ik best geinig. Hé moet toch wat. Oh en ergernis is het eten dat verplicht verkrijgbaar is. Vet, vies en stijf van de suikers

 3. Charlotte

  Onze binnenspeeltuin is heel leuk hoor 🙂 Kom maar een keer spelen! Gezellig! X

 4. Vlijtig Liesje

  Ik vond ze destijds echt een geweldige uitvinding. Ik kende het fenomeen helemaal nog niet, en het was echt een openbaring. Het was ook een hele nieuwe, en heel schone die wij bezochten in het plaatsje Lievelde. Geopend door een boer!

 5. Astrid

  Heerlijk!!! Mijn kids hebben beiden een abonnement op de binnenspeeltuin en met slecht weer, of gewoon wanneer we zin hebben gaan we lekker hier spelen. Mama heeft WiFi (en speelt om het half uur, lekker even met de kids mee) en de kids kunnen lekker ravotten en hun energie kwijt.
  Ik kan niet meer zonder!!!

 6. Nathalie Mulckhuijse

  Voor mij vreselijk, maar voor de kids superleuk!

 7. Pingback: 9x Wat wij van onze kinderen kunnen leren! - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Vrije tijd
Het leed dat Oud & Nieuw heet!

Vandaag is het alweer de laatste dag van het jaar! Wellicht moet je nog werken, wellicht ben je vrij en...

Sluiten