Blogging Stories Tag
Persoonlijk

Hoe het begon! Blogging Stories #Tag

Op de website Mommysworld, blog van Lin, kwam ik weer een leuke tag tegen! Dit keer is het de ‘Blogging Stories Tag’, een tag waarbij jullie meer te weten komen over de hoe en waarom van SoMama. Hoe is mijn blog tot stand gekomen en wat jullie nog allemaal kunnen verwachten ga ik jullie dus nu vertellen.

Waarom ben je een blog begonnen?
Eigenlijk is ‘digitaal communiceren’ iets wat altijd al mijn interesse heeft getrokken. Ik bedoel ik heb natuurlijk niet voor niks digitale communicatie gestudeerd 😉 . Dat ik ‘iets’ online wilde gaan doen wist ik al heel lang, maar wat ik zou gaan doen is eigenlijk voor mij ook een lange tijd een vraag geweest. Totdat ik in juni besloot te gaan bloggen. Naast dat het natuurlijk absoluut ‘digitaal communiceren’is, is het ook nog eens een mooie uitlaatklep.

Waarom koos je de naam SoMama?
De meeste van jullie weten inmiddels vast dat ik moeder ben van Jamie (3) en Fenna (1). De naam was dus eigenlijk niet heel moeilijk (al bestaat er natuurlijk al enorm veel), maar ik voel me af en toe echt ‘Sooooooo een Mama’! Als ik bijvoorbeeld weer eens zin heb om spontaan iets te doen, ik kan je vertellen als moeder zijnde is dat soms best lastig. Of je hebt het feit dat je gewoon niet weg kunt (kinderen op bed) of je moet eerst het hele huis door om de luiertas te vullen. Moeder zijn is ontzettend leuk, maar het verandert je leven enorm wat spontane acties betreft. Dus hier werd SoMama geboren!

Noem drie voordelen van het bloggen:
1)
Het is enorm leerzaam! Ik heb natuurlijk al aardig wat dingen geleerd op mijn opleiding, maar werken met WordPress hoorde daar niet bij. Daarnaast had ik een webhosting nodig en krijg je toch al snel wat meer technische aspecten mee van diverse zaken. Ik zal jullie er niet mee vermoeien, maar ik heb al heel wat geleerd!
2) Er is een nieuwe wereld voor mij open gegaan. Ik las eerder wel eens een blog, maar van de hele wereld daarachter wist ik niks. Er zijn namelijk enorm veel bloggers, alleen van heel veel andere mamabloggers heb ik al veel geleerd en hele leuke contacten opgedaan. Zo zit ik in een aantal hele leuke Facebookgroepen maar ook op de Whatsapp klets ik wat af met andere mamabloggers.
3) Als laatste is het ook erg leuk om te zien hoeveel bedrijven actief zijn met het benaderen van bloggers. Ik had hier werkelijk waar geen idee van, maar al na 1,5 maand werd ik via SoMama benaderd voor een interview in het AD. En daarnaast lopen er een aantal andere leuke samenwerkingen. Had ik dit van te voren verwacht? Nee! Eerlijk gezegd ook niet eens over nagedacht.

Noem drie nadelen van het bloggen:
1)
Bloggen kost best wat tijd. Niet alleen het schrijven van de blogs maar ook het onderhouden en het werk achter de schermen (e-mails beantwoorden, etc.). Maar goed, echt een nadeel is het ook weer niet want ik heb er zelf voor gekozen, vind het erg leuk en vind het absoluut die tijd waard. Manlief denkt daar soms toch net iets anders over, hihi.
2) Ik maak nu nog meer foto’s dan dat ik al deed!. Hoewel een telefoon met camera er tegenwoordig al snel voor zorgt dat je veel foto’s maakt, is het voor een blogger denk ik nog erger. Als ik uit eigen ervaring spreek dan kan ik melden dat mijn telefoon nu nog sneller volstaat met foto’s van voornamelijk de kinderen.
3) Help, ik kan geen nadeel meer verzinnen! 😉

Hoe plan je de artikels?
Ik plan eigenlijk aan de hand van de inspiratie die ik op dat moment heb. Het kan zo zijn dat ik er vanavond drie schrijf en de morgen helemaal niks. Mijn ervaring is tot dusver dat je eigenlijk altijd meer dan genoeg concept ideeën hebt staan, waar je mee aan de slag kunt als je even geen inspiratie hebt. Tot nu toe gaat het al ruim drie maanden goed om dagelijks wat te publiceren.

Welke artikels schrijf je het liefst?
Ik heb eigenlijk geen aparte onderwerpen waar ik het liefst over schrijf. Ik schrijf wat in mij opkomt en dat verschilt echt enorm. Ik merk wel dat sommige artikelen mij meer raken, voornamelijk die over mijn broertje en bepaalde belangrijke gebeurtenissen uit ons leven.

Welke blog(s) is (zijn) je grote voorbeeld?
Ik heb eigenlijk geen duidelijke favorieten. Er zijn heel veel (mama)blogs die ontzettend leuk zijn om te volgen. Ze hebben allemaal net even iets anders dat het erg leuk maakt. Google vooral eens op een onderwerp dat je interessant vindt en je komt waarschijnlijk een heleboel leuke blogs tegen die je nog niet kende!

Wat hoop je in de toekomst te bereiken met je blog?
Ik hoop een blog te creëren die graag gelezen wordt door anderen. Het is mijn passie om leuke artikelen te schrijven en ik hoop dat ik anderen daarmee kan vermaken. Dat is eigenlijk wel wat ik belangrijk vind, als het resultaat daarvan een veel bezoekers zijn dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Blogging Stories Tag

 

En nu draag ik het stokje over aan jullie! Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden van mijn blog. Je kunt hieronder een reactie achterlaten. Alvast bedankt!

Dit artikel heeft 3 reacties

  1. Vlijtig Liesje

    Leuk om te lezen hoe je het bloggen ervaart!

  2. Nicole @ Everyday-Life.nl

    Tof!! Ik ga ‘m ook invullen! Komt eind van de week online 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk
Flashback Monday #12 – Top 5

In deze Flashback Monday een keer geen flashback van de afgelopen week. Vandaag blikken we even terug op de best...

Sluiten