Hoofkantoor Bol.com
ShoppenVrije tijd

Ik bracht een bezoek aan Bol.com!

Eigenlijk ben ik vooral van het online shoppen, zowel voor kleding als voor bijvoorbeeld huishoudelijke apparatuur. Zo af en toe vind ik slenteren door de winkelstraten leuk, maar dan wel op mijn gemak en zonder kinderen. En helaas, die momenten zijn hier zeldzaam. Dus bestel ik veel online, bij Bol.com kreeg ik een tijdje geleden nog de melding dat ik al meer dan dertig keer had besteld, best veel toch! Dus hoe leuk was het toen ik deze week een bezoek kon brengen aan het hoofdkantoor van Bol.com, daar gebeurt het dus allemaal!

Hoofkantoor Bol.com

Ongeveer een maand geleden lanceerden ze namelijk een winactie, een actie waarbij je kans kon maken op een SEO workshop! Dan denk je nu wellicht meteen al: ‘SEO, wat is dat?’. Om het maar een simpele uitleg te geven, dit is een afkorting voor het woord zoekmachineoptimalisatie. Jullie zijn wellicht op mijn blog gekomen door www.somama.nl in te typen of via Facebook, maar het zou ook kunnen zijn dat jullie mij via Google hebben gevonden. Want Google is natuurlijk één van de meest gebruikte websites als je iets gaat zoeken. Je vindt daar op bepaalde zoektermen echt duizenden resultaten. Het is dus de kunst om zo hoog mogelijk in Google gevonden te worden en dat is lastig!

Bezoekerspas Bol.comHier komt de term SEO (zoekmachineoptimalisatie) bij kijken. Nou zal ik eerlijk bekennen dat ik de basiskennis wel heb, al heb ik die kennis opgedaan tijdens mijn opleiding zo’n 7 jaar geleden. Dus dat ik deze workshop won kwam als geroepen! Afgelopen week stapte ik in de auto naar Utrecht, waar ik al snel een gebouw met Bol.com erop zag. Het parkeren was even zoeken, maar ook dat kwam vrij snel goed. Ik liep het gebouw binnen en zag al snel een grote blauwe bol (de receptie) en de welbekende Billie daarnaast. Ik melde mij en na een tijdje werd ik opgehaald en werd de workshop begonnen met een heerlijke lunch. Even later kwamen ook de andere winnaars binnen en de workshop begon.

Ik kan jullie vertellen dat deze workshop heel leerzaam is geweest. Zo kregen we de tip om met de volgende tools aan de slag te gaan: Pagespeed Insights, SEO Peek, Screaming Frog, Google Keywordplanner en Google Search Console. Een aantal tools kende ik al, maar sommige nog niet. Met wat meer uitleg hoop ik hier nu aardig mee uit de voeten te komen.  Jullie zullen hier overigens niks van merken, maar hopelijk is SoMama dan binnenkort beter te vinden in Google!

Ik ben overigens altijd bezig met het verbeteren van SoMama. Wat vinden jullie van SoMama, missen jullie dingen?

Nieuwe collectie baby kleding

Dit artikel heeft 6 reacties

 1. Nicole

  Wat tof!!! Lijkt me heel interessant!

 2. Lilian

  Leuk dat je er heen mocht! Altijd handig zulke workshops.

 3. Dorien

  Lijkt me super interessant. Gaaf dat je daar geweest bent. Hier ook een groot fan van bol.com. Ze hebben ook zo’n lekker groot assortiment!

 4. Hanna @ eenbezigbijtje

  Wat leuk dat je daar bent geweest en die workshop lijkt mij ook erg interessant.

 5. Kathleen

  Ha! Lijkt me super om een keertje een blik achter de schermen te kunnen werpen bij Bol en vooral als je er dan nog een keer een leerrijke workshop kan volgen.

 6. saskia

  Wat geinig om een kijkje te nemen in zo’n grote webshop. En altijd fijn om meer te leren over SEO, alleen maar handig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Shoppen, Vrije tijd
Hello Fresh: Trash or Fresh?

Je hebt natuurlijk thuisbezorgd.nl maar hoeveel fijner is het als je gewoon de ingrediënten voor je maaltijden krijgt thuisbezorgd, zonder...

Sluiten