Cadeausuggesties
KinderenShoppen

10x cadeausuggesties voor een 2-jarige!

De tijd vliegt voorbij, over ruim twee maanden wordt Fenna alweer twee jaar. En langzaam aan probeer ik een verlanglijstje op te stellen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben hier namelijk al ontzettend veel speelgoed in huis. Als je denkt dat het bij een eerste kindje lastig is om een verlanglijstje op te stellen wacht dan maar tot er een tweede of een derde komt. Jamie is jarig in de zomer en Fenna in de lente, dus al snel bedacht ik mij dat iets voor buiten wel erg leuk is. Maar wat koop je als we al een zandbak, schommel, glijbaan en trampoline hebben?

Ik besloot dus maar op zoek te gaan naar iets anders, hierbij heb ik de afgelopen eens geobserveerd waar Fenna het drukste mee is. Zo is onderstaande lijst tot stand gekomen:

Poppenhuis

1. Poppenhuis
Ja, toch! Hoewel ik eerder mijn twijfel uitsprak of Fenna toch niet te jong is voor een poppenhuis, heb ik toch besloten dat deze op het lijstje komt. Ze speelt zoveel met poppetjes en zelfs met Lego en brandweerman Sam van Jamie, dat ik ervan overtuigd ben dat ze er niet te jong voor is. En zeg nou zelf, zo’n poppenhuis is toch ook gewoon super schattig! Dit poppenhuis vind je op HetHoutenPoppenhuis.nl.

PlayDoh klei

2. (PlayDoh) klei
Net als haar broer is Fenna gek op kleien. Bij oma trekt ze het elke donderdag direct uit de kast. En ze kan er tijden zoet mee zijn. Dus dat kan ook niet ontbreken op een lijstje. Ik koos de ‘Onderwater Wereld‘ variant omdat Fenna gek is op dieren. Let wel op dat dit over het eigenlijk voor kinderen vanaf 3 jaar oud is. Dus wellicht niet geschikt voor elke 2-jarige.

My Little Pony

3. My Little Pony
Fenna heeft sinds kort een kleine Little Pony (van de Action) waar ze constant mee rond loopt. Wellicht heeft ze het van haar moeder, ik was vroeger ook gek van paarden. Onmisbaar op het lijstje en het valt waarschijnlijk bij heel veel meisjes wel in de smaak. Jamie is qua dieren vooral dol op dino’s. De variant op de afbeelding ‘My Little Pony Ultimate Rarity‘ is voorzien van licht en geluid!

Zoef Zoef dieren

4. Zoef Zoef dieren
Ken je ze nog niet? Je hebt de Toet Toet auto’s, natuurlijk gericht op jongens (ook heel leuk voor meisjes) maar je hebt dus ook de Zoef Zoef dieren gericht op meisjes (maar ook heel leuk voor jongens). Hier hebben we beide in huis en de kinderen zijn er heel druk mee. Om Fenna haar collectie compleet te maken hebben we bijvoorbeeld Karin Koe nog nodig.

Poppenbad

5. Poppenbad met toebehoren
Fenna is dol op haar poppen. Ze zet ze in de kinderstoel, rijdt er mee rond in de kinderwagen maar ze kan ze nog niet in bad doen. Vandaar de keuze voor dit leuke poppenbad.

Dekbedovertrek

6. Dekbedovertrek
Het zal niet lang meer duren voordat Fenna overgaat naar een eenpersoonsbed. We willen haar hele kamer gaan verbouwen en daar hoort dan natuurlijk een mooi nieuw bed bij. Ze heeft een dekbedovertrek van Frozen en eentje met uiltjes, maar omdat ze zo gek is op dieren zoek ik nog wat vrolijks zoals bijvoorbeeld de Disney Fairies Konijn.

Duplo Paarden

7. Duplo paarden
We hebben hier een bak vol, van dierentuin tot treinbaan, maar we hebben gewoon geen Duplo paarden. Dus dat mag niet ontbreken! Overigens is Duplo voor zowel jongens als meisjes gewoon echt een aanrader. Leuk en echt kinderproof! Hier is nog nooit iets kapot gegaan.

Houten kralen

8. Houten kralen
Laatst kreeg Fenna een ketting bij een kindermenu. Een ketting waarvan ik dacht, oké niet echt veilig voor een 2-jarige. Toch wilde ze hem wel heel graag om, vandaar dat ik eens op zoek ging naar een veilige variant. Naast veilig ook nog eens heel leuk om mee bezig te zijn. De houten kralen herinner ik mij zelfs nog van vroeger op school.

Broodtrommel

9. Broodtrommel
Dat Fenna alweer 2 jaar oud wordt betekent ook dat ze naar de peuterspeelschool zal gaan. Hier heeft ze dus nog een broodtrommel voor nodig. Ik koos de Frozen variant, maar een andere variant is natuurlijk ook heel leuk. Tegenwoordig is de keuze zo groot!

Make-up voor kinderen

10. (nep) Make-up
Tot slot iets wat echt voor een meisje is, al weet ik zeker dat ook Jamie hiermee aan de slag gaat. Ze willen namelijk het liefst elke ochtend hun moeder nadoen. Met deze Beauty Belongings heb ik daar ook geen problemen mee.

Best een leuk lijstje dacht ik zo. Er zitten wel dure cadeaus bij, daarom is wellicht een cadeaukaart ook gewoon een prima tip. Mijn ervaring is dat kinderen namelijk al meer dan genoeg cadeaus krijgen, een cadeaukaart ertussen valt echt niet op! Tip! Wist je al dat je dit soort lijstjes eenvoudig online kan zetten op Wishlisty.com? Klik hier voor het bovenstaande lijstje.

Nog meer suggesties!
Mocht je in het lijstje hierboven nog niks gevonden hebben, wat dacht je dan van: het Ikea keukentje, hier echt favoriet! Daar hebben ze inmiddels al alles voor: pannen, bordjes, broodrooster, eten, etc. Dus dat kan ik ook zeker als cadeautip meegeven. Of wat dacht je van het buitenspeelgoed: zandbak, voetbal, schommel, wipwap en de glijbaan. Verder zijn ze hier gek op de Tomy verassingseieren, het speelgoed van brandweerman Sam en lezen.

Hebben jullie nog suggesties om dit lijstje aan te vullen? Wat kregen jullie kinderen voor hun verjaardag?

Dit artikel heeft 10 reacties

 1. MamaOnderneemt

  Van mijn dochter weet ik het niet meer. Van mijn zoontje wel: autootjes. Kleurspulletjes zijn ook altijd goed, net als Duplo en klei (wat in jouw blogpost staat). De laatste tijd vraag ik cadeaubonnen voor mijn kinderen , omdat ze al zoveel speelgoed hebben en omdat ze dan zelf iets kunnen uitzoeken.

 2. Nicole

  Fay kreeg playmobil, regenlaarsjes en stoepkrijt, een dokters setje wat ideaal uitkwam want op de psz hebben ze nu thema dokter, muziekinstrumentjes, sierkussens voor op bed, boekjes, kleding, etc..

 3. Annika

  De oudste kreeg toen hij 2 was een hele nieuwe slaapkamer. Hij was toe aan een ander bed dus gelijk de rest van z’n kamer aangepakt. Helemaal Bumba.

 4. Charlotte

  Leuk lijstje! Aukje kreeg o.a. een loopfietsje en een houten speelkeuken.

 5. Nicole

  Wij hebben hier ook een enorme fan van Zoef Zoef dieren! Zo leuk zijn ze!

 6. demallemolenmoeder

  Leuk lijstje. Mijn dochter is één maar die heeft ook de Zoef Zoef collectie en de Vrolijke Vriendjes. Erg leuk. Hier was een loopauto ook een waar succes. Poppenwagen hebben wij gisteren gekocht en dat vind ze nu helemaal geweldig. En een vloerpuzzel vind ik ook erg leuk.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…De combinatie huisdier en kindMy Profile

 7. cassandra

  Super leuk lijstje! Dochterlief is hier ook super fan van Duplo. Dat houten nep make-up is trouwens ook super leuk!

 8. Merel

  Denk dat het nieuwe bezoek te maken heeft met komende feestdagen maar goede tips. Zoef zoef dieren net ontdekt, leuk speelgoed. Poppenhuis vind ik geweldig, zou ik ook nog wel willen!
  Merel onlangs geplaatst…Feiten over de Blog & Blogger- TagMy Profile

 9. Simone

  Die kralen zijn leuk zeg. En ik kijk er ook naar uit om lekker te gaan kleien, maar mijn dochter is pas 1,5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Shoppen
Primark Shoplog: de zomercollectie is écht leuk!

Diverse berichten heb ik voorbij zien komen: de nieuwe zomercollectie van de Primark. Met twee kinderen die nog bijna geen...

Sluiten