Center Parcs de Eemhof
Vrije tijd

Center Parcs de Eemhof: onze ervaring

De afgelopen tijd was het bij ons in huis druk! Soms zelfs chaotisch druk, maar wat wil je met een verbouwing en verhuizing. Dus vonden wij het hoog tijd voor een weekend ontspanning, even er heerlijk tussenuit met de kinderen, even niet klussen en opruimen. We kozen dit keer voor Center Parcs de Eemhof. Voor ons het dichtstbijzijnde park, dus na een autorit van slechts 25 minuten arriveerden wij al op de plaats van bestemming. We bezochten al eerder diverse parken, dus wij waren ook heel benieuwd naar de Eemhof.

Center Parcs de Eemhof – wat is er allemaal te doen?

Als je al eens in Center Parcs bent geweest dan weet je ongetwijfeld wat er allemaal te doen is. Zo heb je in alle parken diverse activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen, kan je zwemmen in Aqua Mundo, naar de spelletjes hal in de Action Factory of even winkelen in de Market Dome.

Activiteiten

Tijdens elk bezoek mogen de kinderen een activiteit kiezen. We bezoeken altijd de Orry & Friends show en we bezoeken de kinderboerderij. Ook in de Eemhof hebben we dit allemaal gedaan. De kinderen kozen dit keer voor het maken van een nachtlampje in het Crea Café. Het klonk heel leuk, maar het bleek later enkel te gaan om het inkleuren van stickers om die op een lampje te plakken.

Center Parcs de Eemhof

Vrij simpel, maar voor wat je kreeg vrij prijzig. De kinderen werden aan een tafel gezet en verder totaal niet begeleid, dus dat was erg jammer. Overigens bieden ze op het park ontzettend veel activiteiten aan voor jong en oud, je kunt ze hier allemaal bekijken.

Market Dome

De Market Dome is bij mij altijd favoriet. Vaak is het een overdekt gebied helemaal in tropische sferen. Planten en dieren w.o. vissen en flamingo’s omringd door restaurants en winkeltjes waar je leuke souvenirs kunt kopen. De teleurstelling was dus ook groot toen bleek dat je hier enkel winkeltjes had en restaurants die buitenaf zaten. Het hele subtropische binnen gebied met planten en dieren hebben ze in de Eemhof niet. Wat mij betreft echt zonde, want het Center Parcs gevoel ontbrak hierdoor enorm.

Action factory

De Action Factory is een grote overdekte hal waar o.a. de Orry & Friends show plaatsvinden. Je kan er heerlijk een hapje en een drankje doen, bowlen of naar de spelletjes hal. Doordat dit allemaal in één hal is geplaatst is het wel erg lawaaierig, wij waren blij toen we weer buiten stonden.In de Action Factory is trouwens ook een Escape Room te bezoeken, dat is wel heel tof! Wij hadden er helaas geen tijd voor.

Aqua Mundo

Geen Center Parcs zonder Aqua Mundo, het subtropische zwembad. Onze kinderen vinden dit altijd fantastisch, glijbanen, bubbelbaden, wildwaterbaan en nog veel meer. Voor de kinderen was het ook weer een waar feest, het liefst lagen ze de hele dag in het zwembad. Zelf keken wij er iets anders naar, we hebben natuurlijk vergelijkingsmateriaal. En in vergelijking met andere parken vonden wij het zwembad tegenvallen. Om te beginnen het was er gewoon koud. Het subtropische gevoel was totaal niet aanwezig, normaal loop je het water uit en dan warm je zo op. Hier was het water koud, dus uit het water was helemaal niet leuk. De wildwaterbaan was ook niet zo wild als wij gewend waren, was zelfs redelijk saai evenals de Turbo Twister. De Turbo Twister is de nieuwste glijbaan in het park, maar erg bijzonder is deze niet.

Kinderboerderij & speeltuin

In het park zijn diverse speeltuinen te vinden en je kan een bezoek brengen aan de kinderboerderij. Op de kinderboerderij kan je tussen de dieren lopen, erg leuk.

Center Parcs de Eemhof

Center Parcs de Eemhof – onze ervaring

Een bezoek aan Center Parcs draait natuurlijk niet alleen om de Action Factory, het zwembad en alle overige activiteiten. Maar je kunt er heerlijk vertoeven in de verschillende soorten cottages in het park.

VIP Cottage

Wij kozen dit keer voor een VIP cottage. Deze cottages bevat naast een extra televisie op de slaapkamer ook een bubbelbad en een sauna. Je hebt er voor vier apparaten internet en elke ochtend worden er broodjes bezorgd. Net iets luxer dan de Comfort of Premium huisjes.

Center Parcs de Eemhof

Deze VIP cottage viel bij ons goed in de smaak. We moesten wel een heel stuk van de weg af richting ons huisje, dat ergens zat weggestopt, maar bij binnenkomst zag het er wel heel tof uit. We hadden een huisje aan het water, waar we welkom werden geheten door een heleboel eenden en koolmeesjes.

Center Parcs de Eemhof

De VIP cottage is ruim opgezet en de badkamer was top. Terwijl de kinderen in het bubbelbad zaten konden wij even heerlijk in de sauna. We hadden prima zicht op het bad, dus dat was ideaal.

Het park – Center Parcs de Eemhof

Ons VIP huisje lag een aardig stuk van Aqua Mundo af, dus we konden tijdens de wandeling naar het zwembad het park goed bekijken. En ik vond het er toch wel wat verouderd uitzien. Op diverse huisjes waren ter decoratie dieren geschilderd en er waren veel vogelhuisjes geplaatst. Daarmee is geprobeerd een gezellige sfeer te creëren, maar voor ons deed dat het niet. Als je goed op let in het park zie je toch dat het qua onderhoud wel beter kan.

Al met al vond ik Center Parcs de Eemhof wat tegenvallen. De sfeer en het echte ‘Center Parcs gevoel’ dat wij in andere parken wel kregen ontbrak hier. We hebben ons samen met de kinderen alsnog goed vermaakt, maar toch kiezen we de volgende keer weer voor een ander park. Center Parcs Les Trois Forets in Frankrijk en Center Parcs de Vossemeren in België zijn bij ons favoriet!

Zijn jullie wel eens in Center Parcs geweest? En wat vonden jullie ervan?

 

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Charlotte

    Wat jammer dat het tegenviel! En de Eemhof heeft nog wel 5 sterren (vogels). Jammer!

  2. Lieke van Veen

    Vroeger vond ik de Eemhof een heel mooi park, maar zo te zien is het inderdaad een beetje verouderd. Die VIP cottage ziet er wel mooi uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Vrije tijd
Zo vier je een (piraten) kinderfeestje thuis!

Vier je een kinderfeestje thuis of liever buiten de deur? Een vraag die veel ouders zichzelf zullen stellen. Zo kan...

Sluiten