KinderenVrije tijd

Dagje uit: de Waarbeek #mamachallenge2015

In kader van de Mama Challenge waar ik al eerder gezonde ijsjes voor maakte, blikken we vandaag terug op ons gezellig dagje uit van vorige week!

Tussen Hengelo en Enschede vind je een klein attractiepark genaamd de Waarbeek. Vroeger als klein kind kwam ik daar al, nu ik zelf twee kinderen heb was het natuurlijk een vervolgstap om hier nog maar eens naartoe te gaan!

Een Kermis pretpark is hoe ik het mij herinnerde, dit voornamelijk omdat de attracties naar mijn idee voor op een Kermis waren. Ook als klein kind hield ik namelijk al van de spannende attracties, dus de Waarbeek viel mij toen tegen, maar wellicht zou het voor Jamie en Fenna hartstikke leuk zijn!

Plattegrond van 'kermis' park de Waarbeek ;)

Plattegrond van ‘kermis’ park de Waarbeek 😉

Vorige week was het zover, Sassa en Toto van het Zandkasteel zouden komen. Jamie vind het Zandkasteel erg leuk, dus dit leek ons de geschikte dag. De temperatuur was goed te doen en we hadden er zin in. Toen we aan kwamen zagen we al dat het druk was, maarja mooi weer en vakantietijd, niet raar dus.

Bij binnenkomst zag ik direct dat mijn geheugen nog prima was, welkom in het kermispark! Jamie keek zijn ogen uit, maar zat als eerste op de schommel. Alle attracties om uit te kiezen, maar onze held (op sokken 😉 ), koos iets veiligs. Uiteindelijk kwamen er ook wat attracties aan de beurt, de eendjes, de draaimolen, de oldtimer autootjes maar favoriet was de graafmachine  (waar dus 50 cent in moest..).

De draaimolen was favoriet!

De draaimolen was favoriet!

Eerste keer in de draaimolen voor Fenna!

Eerste keer in de draaimolen voor Fenna!

Helaas kwamen er er halverwege achter dat het Zandkasteel pas om 16:45 uur kwam. Wat een rare tijd voor zoiets! Wij waren er al in de ochtend en hadden uiteraard vrij snel twee kinderen die moe waren, gelukkig hadden we Jamie nog niks verteld anders was het een dikke teleurstelling geweest.

Anyway, de prijs (€9,95 p.p. vanaf 2 jaar) is precies genoeg voor een dagje weg. Op een Kermis was je meer kwijt geweest aan de attracties. De kinderen vermaakten zich prima, maar sensationeel of heel mooi is het allemaal niet. De logica van het zandkasteel één keer aan het eind van de dag heb ik ook nog niet ontdekt, maar al met al was het wel even gezellig.

Naast mij doen er nog veel meer bloggers mee aan de challenge! Hieronder een aantal andere dagjes uit:

– Kelly van The Blogmother ging naar Plopsa Indoor Coevorden.

– Meike van Je kindje doet het zo  ging naar het Dierenrijk.

– Joyce van Joy from Joycebezocht de Julianatoren.

Overige uitjes mogen uiteraard in de reacties hieronder vermeld worden!

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Josan

    Ah , daar wil ik nog een keer naar toe! Als kind ben ik daar echt regelmatig geweest 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Vrije tijd
Zomertip: zelf gezonde ijsjes maken

De Mama Challenge 2015, onlangs schreef ik hier de introductie voor. Een Challenge om deze zomer een aantal opdrachten uit...

Sluiten