Basisschool
Kinderen

Naar de basisschool: hoe gaat het nu?

Het is alweer even geleden dat wij hier thuis ons hele (opvang)schema moesten omgooien. In augustus ging Jamie namelijk voor het eerst naar de basisschool! En aangezien we nu al een paar maanden verder zijn vertel ik vandaag hoe het nu gaat. Niet alles verloopt soepeltjes, maar over het algemeen hebben we Jamie enorm zien groeien sinds hij naar de basisschool gaat.

Afscheid nemen

Basisschool

Het naar school gaan is eigenlijk geen probleem, beide kinderen hebben er vaak veel zin in. Afscheid nemen als we eenmaal op school zijn is een ander verhaal. Het is hier al sinds Jamie naar de gastouder ging een dingetje, het afscheid nemen. Hoewel ik in eerste instantie smolt bij het zinnetje: ‘Maar mama, ik wil niet dat je gaat. Ik mis je zo!’, is het na bijna 4 jaar wel even anders. Afscheid nemen gaat inmiddels zonder tranen, maar op het moment dat ik zeg dat ik ga hangt Jamie als een blok aan mijn been. Hij pakt mijn hand en laat hem niet los voordat ik hem bij de juf heb gebracht. Eenmaal bij de juf kijkt hij nog even heel zielig wanneer ik weg loop. Tja, afscheid nemen is nog steeds niet zijn ding.

Jamie in de klas

Als ik eenmaal weg ben duurt het overigens nog geen twee minuten en dan is hij alweer aan het ravotten met zijn vriendjes. Vriendjes die hij graag mee naar huis neemt, maar bij een vriendje thuis spelen is nog wel een ding. Dat wil hij absoluut niet, dus daar moeten we maar eens aan gaan werken.

Basisschool

Projecten op school

Er lopen gedurende het jaar diverse projecten in alle klassen. En hierbij ligt de nadruk vaak ook op knutselen gezien het een kunst en cultuur school is waar Jamie op zit. Per thema is er ook een afsluiting waarbij de ouders de kunstwerken mogen bewonderen, het eerste project werd ook nog eens afgesloten met het bijwonen van een muziekles. Zo konden we precies zien wat de kinderen de afgelopen tijd hebben geleerd.

Basisschool

En wat vindt Jamie er tot dusver van?

Op school hebben al verschillende projecten gelopen, Jamie is op schoolreisje geweest en hij heeft inmiddels Sinterklaas en Kerst gevierd. En dat vond hij allemaal prachtig, als je even doorvraagt vertelt hij er enthousiast over. Heel leuk om hem zien te groeien, te zien leren en te zien genieten! Met Sinterklaas heeft Fenna zelfs een ochtendje meegedraaid toen ik hielp met pepernoten bakken.

Basisschool

En ook het kerstfeest viel goed in de smaak. Wij mochten de toetjes meebrengen dit jaar, dus dat was vrij simpel. Samen met zijn beste vriendje heeft hij genoten. De dag na het diner vroeg hij meteen wanneer hij weer op school mocht dineren.

Basisschool

Vind hij dan alles leuk? Nee, uiteraard niet! Gym is favoriet, maar overblijven daarentegen vindt hij niks. Toch moet hij daar aan geloven, sowieso vanwege onze werktijden, maar ook omdat het continurooster hier ook ingevoerd gaat worden. Wanneer is nog niet bekend, maar wij hebben begin dit schooljaar besloten hem meteen te laten wennen op school. Dus daar moet hij maar even doorheen bijten!

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Charlotte

    Fijn dat hij het over het algemeen naar zijn zin heeft! En kan goed zijn dat hij het overblijven minder vervelend vindt als het continurooster er is. Ik vind dat toch anders dan overblijven want dan is de hele klas er gewoon en meestal ook de eigen leerkracht.

  2. Volgmama

    Die thema’s zijn altijd zo leuk! Wat worden ze dan zo snel groot hè, eenmaal op school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Vanaf wanneer slaapt je kindje niet meer in de middag?

Sinds de diagnose 'Ziekte van Graves' begon ik het middagslaapje steeds meer te waarderen. Jamie slaapt al sinds hij 2,5...

Sluiten