De reis van onze Travelbug
Vrije tijd

De reis van onze travelbug! #geocaching

Al eerder heb ik verteld over geocachen, ‘The Real Life Treasure Hunt’ oftewel het schatzoeken met GPS. Voor wie het niet kent wil ik je doorverwijzen naar de officiële website Geocaching.com waar je meteen alles kan lezen over deze leuke hobby! Een onderdeel van het geocachen betreft ook het op pad sturen van zogenaamde travelbugs. Een travelbug (ook wel Reis Kever 😉 ) is een soort sleutelhanger met daaraan een identificatieplaatje met een uniek nummer. De bedoeling van deze travelbug is verplaatst worden van cache naar cache, waarbij een leuk reisverslag wordt bijgehouden.

Op 16 oktober 2010 stuurde wij onze Betty Boop Travelbug op pad, in de omgeving van Woudenberg lieten wij Betty achter in een gevonden cache. Vanaf dat moment begon haar reis! Bij het op pad sturen van een Travelbug is het normaal om deze ook een missie mee te geven, zo kreeg Betty ook een missie:

Mijn naam is Betty Boop en ik wil graag terug naar huis! Ik ben geboren in 1930 in de Fleischer Studios in New York City! Brengen jullie me naar huis? Ps. onderweg wil ik graag met mijn soortgenoten op de foto. Plaatsen jullie deze ook even online? Vriendelijke groet, Betty

Inmiddels zijn we natuurlijk alweer bijna vijf jaar verder, maar toch is het wel leuk om te melden dat Betty inmiddels 56.333 km over de wereld heeft gereisd. Zo is Betty o.a. in Hawai, Frankrijk,  Zuid-Korea, Duitsland, Tsjechië, Groot Brittannië, China en zelfs al in de Verenigde Staten geweest. Haar einddoel heeft ze nog steeds niet bereikt, maar als we het bericht van de geocachers die nu met Betty Boop op pad is mogen geloven, dan gaat dit niet lang meer duren! deze mede-cacher heeft namelijk het volgende bericht geplaatst: ‘You will travel with us to nyc!!!’ (aangezien dit in mei al is geplaatst wachten wij vol verwachting af 🙂 ).

Naast het einddoel van Betty hebben we ook gevraagd of er foto’s gemaakt konden worden van Betty. En ondanks dat niet iedereen daar de zin/tijd of mogelijkheid toe heeft zijn er toch een aantal foto’s gemaakt! Zie hieronder een aantal foto’s van onze Betty:

TravelBug Betty Boop

Betty Boop met haar Disney vrienden.

TravelBug Betty Boop

Betty Boop in een gevonden cache!

TravelBug Betty Boop

Betty Boop op een prachtige locatie.

TravelBug Betty Boop

Betty Boop Flower Power!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mocht je nou geïnteresseerd zijn in het geocachen of vragen hebben, laat het dan gerust weten! Ik kan me voorstellen dat het best ingewikkeld kan klinken als je hier nog nooit van gehoord hebt. Stel gerust hieronder je vragen!

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Pingback: Onze travelbug is in New York! #geocaching - SoMama

  2. Pingback: Geocachen: omgeving Holten (Holterberg) - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Vrije tijd
Help?! De geocaching dip..

In 2010 kwamen wij voor het eerst in aanraking met het geocachen tijdens een jaarlijks evenement met Pinksteren. Geocaching is...

Sluiten