Ik wil winnen! Tandenpoetsen
Kinderen

Mama, ik wil winnen!!

In alle eerlijkheid kan ik jullie melden dat ik winnen ook erg leuk vind, maar mocht er iemand anders ‘iets’ winnen dan gun ik dat de ander ook. Bij mijn kinderen ligt dat op dit moment wel anders! Ze zijn pas 3 en 1 jaar oud, maar willen alleen maar winnen. Erger nog, soms begint Jamie te huilen en dan vraag ik uiteraard wat er aan de hand is. Als zijn antwoord dan is ‘Zusje mag niet winnen. Ik wil winnen!’ dan denk ik toch wel eens, help wat gaat dit worden?! Die winnaarsmentaliteit hebben ze in ieder geval niet van mij…

Het begint al bij het opstaan..
Het begint elke ochtend al bij het opstaan. Als Fenna eerder wakker is haal ik haar als eerste uit bed en zo werkt dit ook andersom. Maar wanneer Jamie doorheeft dat ik als eerst bij zijn zusje ben, dan staat hij daar ook binnen no-time, want hé mama mag niet winnen hè! Vervolgens gaan we naar beneden, Fenna til ik nog maar Jamie loopt zelf van de trap. Maar als ik de zin: ‘Mama, is klaar’ uitspreek dan staan er al twee kinderen bij het traphekje. En denk maar niet dat ik als eerste een voet op de trap mag zetten want dan kan ik weer een hele uitleg geven dat mama ook wel eens als eerste naar beneden mag.

Tandenpoetsen
We ontbijten altijd rustig, de kinderen spelen wat tot het tijd is om de tanden te gaan poetsen. Vaak attendeer ik Jamie op het feit dat hij even door moet eten omdat we de tanden gaan poetsen. Het woord tanden poetsen is voor Fenna het startsein om zo snel mogelijk naar het aanrecht te rennen. Als ik zeg dat ze nog even moet wachten krijg ik een beteuterd gezichtje te zien. Als ik daadwerkelijk zeg dat we moeten gaan tandenpoetsen dan hebben we hetzelfde tafereel. Twee kinderen die zich naar het aanrecht haasten en serieus ruzie maken om wie daar als eerste is aangekomen. Soms zelfs tot huilen aan toe.

Ik wil winnen! Tandenpoetsen

Schoenen aantrekken
De volgende stap is het aantrekken van de jas en schoenen. De schoenen halen ze zelf en ja geloof het of niet, ook dit is een wedstrijd. Ze rennen naar de gang om zo snel mogelijk met schoenen op de bank te zitten, want ja wie als eerste zit krijgt als eerste zijn of haar schoenen aan. Inmiddels ben ik daar dus om en om schoenen aan het aantrekken, één schoen bij Jamie en vervolgens één schoen bij Fenna, op de momenten dat ik niet heb gezien wie er als eerste zat, want ja anders heb ik weer twee chagrijnige kindjes.

Ik wil winnen! Schoenen aantrekken.

Als je dan denkt dat de wedstrijd voorbij is dan heb je het mis. Want als de voordeur open gaat dan moeten ze natuurlijk wel als eerste buiten staan. Overigens lijkt het nu net alsof wij in de ochtend dus echt heel snel klaar zijn, helaas is niets minder waar ;), want tussendoor voeren we dus discussies en moeten ze altijd alle overige activiteiten erg langzaam uitvoeren.

Ik wil winnen! Naar buiten.

Ik vraag me echt af of deze winnaarsmentaliteit wel normaal is? Ik denk eerlijk gezegd wel dat we hier zelf de oorzaak van zijn, aangezien wij vaak tegen Jamie zeiden: ‘Wie als eerst ….’, dit was onze manier om hem op te laten schieten. Fenna is net een copycat, dus dat zij het heeft overgenomen is ook geen verassing. Maar is dit voor jullie herkenbaar? Hebben jullie kinderen ook deze winnaarsmentaliteit?

Dit artikel heeft 7 reacties

 1. Bregje

  Ik herken het wel een beetje van andere kindjes in de omgeving, misschien hoort t bij de leeftijd en de ontwikkeling? Heb eraar eentje dus die heeft niemand om wedstrijdjes mee te doen 😉 Lijkt me wel vermoeiend soms!!!

 2. Annika

  Ja heel herkenbaar! Milan is erg langzaam meer eten totdat je zegt mama/papa/Morrris gaat winnen hoor. Dan zitten s ochtends z’n crackers er zo in…

 3. Nicole

  Dat Fenna doorheeft wat “winnen” is.. Hier maar 1 kind dus ervaar dat niet zo. Misschien later Lijkt me wel iets om moe van te worden!

 4. Simpel, met een snufje liefde

  Herkenbaar! Ik roep nu heel vaak ” Het is geen wedstrijd”. En wij hebben juist nooit ” wie als eerste….” gedaan.

 5. Charlotte

  Ik denk dat het er wel een beetje bijhoort. Alle kinderen willen graag winnen. Alleen is de een net wat fanatieker en laat het beter merken dan de ander.

 6. Nicole

  Gelukkig is Spencer nog te jong daarvoor, lijkt me best vermoeiend soms haha! Ik heb dat zelf overigens helemáál niet dat ik wil winnen ofzo.

 7. Janouk

  Lees eens: Rivaliteit tussen kinderen/broers/zussen van How2Talk2Kids 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Je leven is voorbij als je kinderen krijgt! #nietdus

Dit is dus echt één van de meest verschrikkelijke opmerking die gemaakt kan worden als je je zwangerschap aankondigt! Vaak...

Sluiten