Jamie MaxiCosi
Kinderen

De eerste keer alleen met een baby. Help?!

Grappig, hoe je maanden kan toeleven naar de komst van je baby, de bevalling en alles wat daarbij hoort. Toch is het eerste moment met je baby alleen thuis wel even slikken! Want hoe ga je dit allemaal aanpakken? Iedereen was altijd heel positief over mijn zwangerschap en kon heel goed vertellen dat het allemaal heel bijzonder is. Maar waarom vertelde mij niemand over het eerste moment alleen? Dat was toch wel even slikken!

Hulp in het ziekenhuis
Van Jamie beviel ik in het ziekenhuis, in de avond om half 8. De bevalling voorliep niet helemaal als gepland en wij moesten dan ook een nachtje in het ziekenhuis blijven. Aan de ene kant was ik natuurlijk liever thuis, aan de andere kant beviel mij dit wel, want ik kreeg prima hulp bij bijvoorbeeld het aanleggen. De volgende ochtend was het moment echter daar, Jamie in de maxi-cosi en we mochten gaan. Thuis aangekomen stonden daar mijn ouders en mijn broertje op ons te wachten. Ik strompelde naar binnen en Mike tilde de maxi-cosi op tafel en daar waren we dan. En toen?

Jamie MaxiCosi

Kraamhulp
Ik stond daar en ik dacht serieus: Oké en nu? Hier heb ik naar uit gekeken, ons kleine mannetje thuis, het leven als moeder begint. Grappig genoeg wist ik het allemaal echt even niet. Simpele dingen als een voedingsschema had ik nog niet. Een baby in bad doen? Tja, waar moet je eigenlijk op letten. Allerlei vragen kwamen voorbij en ik was maar al te blij toen de kraamhulp arriveerde. Die sleurde mij meteen naar bed, want lichamelijk was ik eigenlijk überhaupt nog nergens toe in staat. Dus dat was erg fijn! Vervolgens gaf ze overal uitleg over, manlief deed Jamie in bad bij ons op de slaapkamer zodat ik alles mee kreeg. Langzaam aan kreeg ik er vertrouwen in, dit ging helemaal goed komen.

De nacht verliep voorspoedig, oké Jamie heeft ons hele bed onder geplast (dat heb je dus met jongetjes, die hebben net een sproeier!) maar verder ging het goed. Het voeden verliep aardig en we hebben wat slaap kunnen pakken. De volgende ochtend arriveerde de kraamhulp weer en alles verliep op rolletjes. Ze gaf ons meteen de tip om tijdens het verschonen een doekje over Jamie zijn piemeltje te leggen, als hij dan zou plassen zou het in ieder geval niet overal terecht komen. Slim!

Helemaal alleen?
Maar uiteindelijk kwam daar toch weer het moment: alleen met een baby. De allereerste dag helemaal alleen met Jamie! Ik denk toch zeker dat de hulp die wij kregen ons echt op weg heeft geholpen. Want het eerste moment zonder kraamhulp en zonder papa verliep eigenlijk prima. Wat ik heb geleerd is dat je vooral moet vertrouwen op je moederinstinct, je vooral niet laten beïnvloeden door anderen en je eigen ding doen. Niemand gaat je kunnen voorbereiden op wat het moederschap allemaal gaat brengen, geen boeken, geen fora, geen andere websites helemaal niks! Tenminste dat is hoe ik het heb ervaren, je kan iets lezen maar de ervaring zelf is toch heel anders. Dus mijn tip aan alle toekomstige moeders, maak gebruik van alle hulp en ervaringen van andere maar vertrouw vooral op je moedergevoel en dan komt het helemaal goed!

Hoe was jullie eerste keer alleen met jullie kindje?

Dit artikel heeft 4 reacties

 1. Marije

  Oooh, dat eerste moment lijkt me ook echt zó spannend! Ik kijk er naar uit om de kleine in mijn armen te hebben, maar het allemaal alleen moeten doen is best eng. Ach, instinctief moet het allemaal wel goed komen, toch? Ik lees wel wat boeken, maar ga me bewust niet begeven op fora, want ik denk dat ik daar alleen maar onzeker van word.

 2. Charlotte

  Lang leve de kraamhulp hihi en inderdaad dat moedergevoel. Maar in het begin durfde ik daar nog niet op te vertrouwen, wat iedereen ook zei…

 3. Ilse van Kreanimo

  Ik herinner me nog dat mijn man naar het buitenland ging toen Warre 5 weken oud was.
  Wat een stress dat ik daarvoor heb gehad.
  Totaal onnodig natuurlijk.
  Nu ben ik vaak tot 2 weken alleen met drie kleintjes van 5, 3 en anderhalf en dat loop veel chillaxter dan die eerste keer met die kleine baby.

 4. Nathalie

  Haha zo ongeveer hetzelfde 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
5x de meest bizarre baby- & kinderproducten!

Wanneer je voor het eerst moeder wordt gaat er een wereld voor je open. Althans dat was bij mij het...

Sluiten