Onze droom badkamer
ShoppenVrije tijd

Onze droombadkamer: bevalt deze of toch niet?

Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat wij onze badkamer lieten verbouwen. Toen wij het huis kochten zat nog steeds de badkamer uit 1989 erin, vies geel gekleurd en echt niet onze smaak, absoluut geen droombadkamer! Dat deze verbouwd zou worden was daarom ook echt geen vraag. Toch heeft een hele tijd geduurd, het financiële plaatje speelde uiteraard mee, maar de vraag was ook hoe ziet onze droombadkamer er eigenlijk uit?

De lelijkste badkamer ooit!
Een vies geel verkleurde badkamer, dat is wat wij hadden. Een douche, oftewel een douchewand, want een douchebak hadden we niet eens. Als ik erbij nadenk ook echt een lelijke en onpraktische douchewand, want je hebt ze tegenwoordig gewoon echt prachtige douchecabines! Tevens was de badkamer gevuld met een toilet, wasbak en een kast. Weinig bijzonders dus.

Onze ideale badkamer
Mijn eerste gedachte bij een nieuwe badkamer was: een bad! Heerlijk uren in bad liggen, even helemaal niets, lekker genieten! Het leek mij tevens super handig met twee kleine kinderen. Het was even passen en meten maar een bad zou in onze kleine badkamer wel passen, dit ging dan wel even ten kosten van een aparte douche. Dus besloten we te gaan voor een bad waar je in kan staan met een mooie (wegklapbare) douchewand.

Onze droom badkamer

Het bad is aan één kant helemaal recht, zodat je daar kunt staan zonder uit te glijden! De instap is nog wat hoog voor de kinderen, maar verder ideaal!

 

Onze bad/douche met douchewand

De douchewand klap je uit wanneer je wilt douchen en klap je weer in wanneer we bijvoorbeeld de kinderen in bad zetten.

Verder hebben we wederom nog een wc in de badkamer. Met twee verdiepingen en kinderen die op de tweede verdieping slapen erg handig! Een badkamermeubel (dit keer met kastjes), nieuwe radiator en een kast voor de handdoeken maakt het voor ons helemaal af.

Bad of toch liever een douchecabine?
Na een jaar kan ik toch wel zeggen dat ik ontzettend blij ben met ons bad! Tevens natuurlijk ook omdat het als douche gebruikt kan worden, maar voor de kinderen is het ook heerlijk. Die zitten gerust een half uur tot een uur in bad te spelen. En heel eerlijk? Ik kan er zelf ook wel wat van, heerlijk!

In bad

Ik ben heel benieuwd wat jullie voorkeur heeft! Een bad, een douche of een combinatie van? Hoe ziet jullie droombadkamer eruit?

 

— Dit bericht is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. —

Dit artikel heeft 7 reacties

 1. Wilmaaa

  Het ziet er heel mooi uit! & als ik mag dromen doe mij dan maar een bad en een douche op de slaapkamer 🙂

 2. Charlotte

  Wij hebben een bad en een douche en ik ben met allebei erg blij! Maar het is denk ik net wat je gewend bent.

 3. Kaatje Krabbelt

  Wij hebben een huurhuis met een bad erin waar je ook in kan douchen. Niet echt mijn smaak maar we moeten er maar mee doen. Ik vind een bad fijn zeker voor Dax. Mijn man zou het liefst het bad eruit slopen en alleen een douche willen hebben. Wij hebben op de bovenverdieping een aparte wc en dat is wel zalig dat deze niet in de badkamer zit.
  Ik vind jullie badkamer prachtig!!!

 4. demallemolenmoeder

  Ik vind een bad en douche toch wel ideaal! Vooral met kindjes. Wij zijn net verhuisd dus onze droombadkamer laat nog even op zich wachten.

 5. Linda

  Mooie badkamer!
  Eind mei start hier de fase nieuwe badkamer. Een bad willen we beide dus die blijft in elk geval. Hoewel ik soms ook twijfel aan een inloop douche. Toch ook wel handig als we wat ouder worden 😉

 6. Hanna

  Het ziet eruit als een fijne badkamer. We hebben nu alleen een douche en wastafel, verder past er niks in onze badkamer, klein maar fijn. Mochten we ooit het geld hebben om te verbouwen kan de badkamer naar een klein kamertje verplaats worden en dan zou ik er heel graag een apart bad in willen zetten en een tweede wc, want dat mis ik wel een beetje. Maar ach, altijd wat te zeuren/wensen, voor nu is dit prima.

 7. Pingback: Week in foto’s #7 – Snapchat, Squiz knijpzakjes en op kraamvisite! – SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Shoppen, Vrije tijd
Week in foto’s #6 – Ikea, op bezoek & shit camera kapot!

Beginnend aan mijn weekoverzicht dacht ik: 'Shit, ik heb amper foto's'! Midden in de week besloot Fenna namelijk om mijn...

Sluiten