Fotografie
Kinderen

Fotografie, waar te beginnen? #help

Gisteren was natuurlijk weer een verschrikkelijke regenachtige dag (in ieder geval bij ons)! Dit was voor mij wel het moment om me eens te gaan verdiepen in het onderwerp fotografie. Al tijden spookt het door mijn hoofd. Diverse fotoshoots hebben wij de afgelopen jaren laten doen door Mijke Derks Fotografie. Zo heeft ze o.a. onze zwangerschapsshoot, bevallingsshoot, newbornsshoot en onze twee bruiloften gefotografeerd. En oh wat ben ik onder de indruk en oh wat wil ik dat ook graag kunnen!

Fotografie

Stap 1: fotocamera geleend! 😉

De eerste stap was het regelen van een spiegelreflexcamera. Die heb ik inmiddels even geleend, weet gaan het proberen met een Canon EOS 1000D. Ik dook in de handleiding en er ging al een wereld voor mij open. In ieder geval een wereld waarbij ik denk: Help, waar moet ik beginnen?

Ik wil beginnen met mooie foto’s voor op mijn blog en van de kinderen.  Dus heb ik besloten jullie als hulplijn in te schakelen. Ik heb dus echt eigenlijk 0,0 verstand van fotografie. Waar haal ik de benodigde infomatie vandaan? Een cursus ga ik volgen, maar wil voor nu gewoon wat informatie verzamelen. Zijn er bepaalde boeken die makkelijk weglezen of kan je het beste rondkijken op verschillende fora? Of zijn er wellicht Facebookgroepen voor dummies?

Ik ben benieuwd hoe jullie ooit begonnen zijn en of jullie tips voor me hebben! Zet ze vooral hier neer, wellicht ben ik niet de enige die hiermee geholpen is!

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. Prissi

  Hoi Channa,

  Leukk! Ik ga je vast vertellen dat het heel verslavend is! 😉
  Ik ben zelf al een tijdje in bezit van een Nikon, en ik heb vorige maand een tweede lens erbij gekocht. (Helemaal happy mee!)
  Ik ben zeker geen pro en ik leer het ook al doende. Ik moet wel zeggen dat ik meerdere mensen ken in de fotografie dus die schiet ik nog wel eens aan voor wat hulp. Om te beginnen (denk ik) zou ik eens gaan spelen met je diafragma, sluitertijd en iso. En je hier wat in gaan verdiepen. Als je dit onder de knie kan krijgen, kan je best leuke foto’s schieten. Beetje bij beetje ga je meer ontdekken van je camera en kan je steeds een stukje erbij pakken.

  Hier een site met korte uitleg: http://www.digitalefotografietips.nl/basiscursus/

  Succes en veel plezier! 😉
  XXX Prissi

 2. Pingback: Fotografie Update #1 - Foutje moet kunnen! - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Help, hoe komen we van de speen af?

Als ouder zijnde ken je wellicht de uitdaging wel (ik noem het liever een uitdaging dan een probleem). Jamie heeft...

Sluiten