Geboortefotografie
KinderenPersoonlijk

Geboortefotografie: een prachtige herinnering!

Inmiddels is Fenna alweer 1 jaar oud, maar haar geboorte staat ons nog bij als de dag van gisteren. En dit kunnen we ook altijd nog herbeleven door naar een aantal fantastische foto’s te kijken. Wij hebben de geboorte van Fenna namelijk laten fotograferen door Mijke Derks van Mijke Derks Fotografie. Hoewel de meest voorkomende reactie bij het woord ‘Geboortefotografie’ een nogal vragende blik betreft, wil ik jullie laten zien hoe mooi dit kan zijn!

De vragende blik, de één durft de vraag te stellen de ander draait er wat omheen. Maar als puntje bij paaltje komt, daar komt het: ‘Staat er dan een vreemd iemand met een camera daaronder foto’s te maken?’. Uhh, ja inderdaad dat is het geval! Oké, na al wat eerdere fotoshoots die wij bij Mijke hadden gedaan was ze uiteraard niet helemaal vreemd, maar goed ze ging wel foto’s maken van daaronder 😉  Echter, ben ik van mening dat het op deze manier iets te zwart/wit wordt bekeken.

Ik zal je vertellen dat wij er eigenlijk nooit over hadden nagedacht. Bij de geboorte van Jamie was mijn moeder de fotografe, toen de bevalling echter niet helemaal vlekkeloos verliep is ze gestopt. Natuurlijk super logisch, maar uiteraard ook jammer. Het had bij de verwerking wellicht wat kunnen helpen. Al een flink aantal weken zwanger van Fenna kwam er een vriendinnetje op bezoek die vertelde dat Mijke op zoek was naar een vrouw waar de bevalling bij gefotografeerd mocht worden. En ik beken je eerlijk, ik wist ook even niet wat ik me er bij voor moest stellen. Maar wij zouden ons niet zijn, als wij niet gewoon zeiden: ‘Ach, laten we het maar doen, volgens mij wordt het prachtig!’. Daarnaast leek het mij fijn om dit keer wel overal foto’s van te hebben.

Na deze toezegging, hebben we een keer met Mijke afgesproken voor alvast een zwangerschapsshoot en meteen een kennismakingsgesprek. Eigenlijk hebben wij bij Mijke aangegeven dat zij zelf mocht weten hoe ze het wilde aanpakken. Hadden we voorkeur voor foto’s vanaf bepaalde posities? Nee, eigenlijk niet! We hebben het uit handen gegeven om zo relaxed mogelijk de bevalling in te gaan. Ik wilde me namelijk helemaal nergens druk over maken. Dus zo gezegd, zo gedaan!

Op 4 juni 2014, kreeg ik om 6 uur in de ochtend te horen dat ik ingeleid kon worden. We hebben Mijke geïnformeerd en zijn naar het ziekenhuis vertrokken. Een uurtje later kwam Mijke binnen, werd ik aan de weeënopwekkers gezet en ging het gebeuren. Hieronder zie je het resultaat:

 

Nu je (waarschijnlijk) het filmpje hebt bekeken, mag je zelf oordelen over het fotograferen van ‘daaronder’. Na deze ervaring kan ik met alle eerlijkheid zeggen dat geboortefotografie iets heel moois is en totaal niks pornografisch zoals de gedachten bij heel veel mensen al snel is!! Geboortefotografie is het vastleggen van één van de bijzonderste momenten uit je leven, hierbij bevindt de fotograaf zich op de achtergrond en legt momenten vast die je je anders wellicht niet meer herinnert. De eerste momenten met je kleine, de eerst blikken, alle geluksmomenten vastgelegd, momenten waar wij nu nog van genieten. Echt bijzonder mooi, nogmaals bedankt Mijke!

Geboortefotografie

De geboorte van onze dochter Fenna, vastgelegd door Mijke Derks Fotografie.

 

Dit artikel heeft 10 reacties

 1. Miss Mags

  Wat een mooie foto’s en wat een mooi filmpje ! Ik vind het super mooi en ook super mooi dat het tegenwoordig kan.

  Ik ben 28 feb 2015 via een keizersnede bevallen van een tweeling, en daar zijn ook foto’s van. De camera ging gewoon rond op de OK. Maar goed dat is wel heel wat anders dan door een fotograaf.

  • SoMama

   Dankjewel, ben er ook echt super blij mee!
   Ja, alle foto’s van een bevalling zijn volgens mij gewoon mooi, omdat er een super bijzonder moment wordt vastgelegd. Maar als iemand dan ook nog weet vanuit welke hoek het mooi is om vast te leggen dan geeft dat wel net iets extra’s!

 2. Pingback: Fotografie, waar te beginnen? #help - SoMama

 3. Pingback: Newbornfotografie: absoluut een aanrader! - SoMama

 4. Pingback: Van bikkel naar jankbal... - SoMama

 5. Ilse

  Wat een práchtige foto’s zeg! Lijkt me heel bijzonder om die te hebben, ook voor je dochter later!

 6. susan noordergraaf

  wat een ontzettend mooi filmpje! had tranen in mijn ogen, en dacht meteen aan de bevalling van mijn kinderen.

 7. Volgmama

  Wauw wat prachtig. Ik wou dat ik er ook een fotograaf bij had gehad.

 8. Angela - Mama met passie

  Wauw prachtig! Mijn mening is veranderd door deze foto’s te zien van jou, wat een waardevolle herinnering. Als er een fotograaf bij mijn bevalling aanwezig was geweest, hadden ze er vast niet zo mooi uitgezien. Ik stond in mijn blote kont, leunend over het bed en tegen mijn man aan hihi.

 9. Shannon Sheila

  Prachtig! En ik werd nog wel zo gek aangekeken door iedereen in de kamer toen ik tijdens de bevalling vroeg of manlief foto’s van de zijkant wilde maken. Gelukkig heeft hij dat toch gedaan en daarna een verpleegkundige, zodat manlief ook op de foto kon. Geweldig om naar terug te kunnen kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Persoonlijk
Het leed dat ziek zijn heet! #belabberd

Of het ook hier de waterpokken zijn, ik heb werkelijk waar geen idee. Maar belabberd voel ik me zeker. Van...

Sluiten