Holterberg
Vrije tijd

Geocachen: omgeving Holten (Holterberg)

Mijn blog over onze geocaching dip, een blog over een travelbug met behoorlijk wat kilometers en een doel om binnen 1001 dagen 100 caches te vinden, zoals jullie kunnen lezen laat het geocachen mij niet los. En sommige mensen zullen niet begrijpen waarom, andere zullen het gevoel delen. Maar hoe lekker is het om gewoon een stuk te wandelen, te genieten van prachtige natuurgebieden en onder tussen een doel hebben om iets te vinden (en geloof mij, het niet kunnen vinden is zwaar irritant 😉 ).

Nu onze vakantie eraan zit te komen ben ik dus maar vast eens achter de laptop gedoken om een aantal caches te noteren, zodat we deze tijdens onze vakantie kunnen gaan zoeken. Om te beginnen ben ik gaan zoeken op de Holterberg, al jaren komen wij daar en het is absoluut een prachtig gebied, maar we zijn er nog nooit wezen geocachen, dus ik begon de zoektocht en vond de volgende geocaches:

22 Mei – Holterberg multiDe 9 monniken / The 9 monks – Cache 2Canadian War Cemetery Holten23 Mei – een Toppunt?

Bovenstaande caches gaan wij maar eens een bezoek brengen, hopelijk zijn deze ook met kinderwagen goed te doen. Mocht dit niet zo zijn dan horen we het graag. Tevens viel mijn oog op de maand ‘Mei’ caches, volgens mij simpele oppakkers dus dat is ook wel leuk weer is te doen. Maar eigenlijk voor de geocachers onder ons een belangrijkere vraag:

Welke caches in de omgeving van Holten (maximaal 30/45 minuten rijden) moet je echt gedaan hebben? 

Ben heel benieuwd naar jullie input! Het liefst dus ook caches die met een kinderwagen te doen zijn of waarbij er maximaal 1 km gelopen hoeft te worden.

Dit artikel heeft 5 reacties

 1. Johan Even

  http://www.geocaching.com/geocache/GC5MN1P_traces-of-war-v1-launch-site is ook echt een aanrader. Deze is net als de Canadese begraafplaats van Ome-Jan.

  • Wytze Schouten

   Beste Johan,

   de betreffende geocache bij de V1 is zonder toestemming van de eigenaar (mijn familie) geplaatst.

   Kun jij mij in contact brengen met deze Ome-Jan?

   Vriendelijke groet,
   Wytze Schouten

 2. angelique

  Holten? Dat is dichtbij! Ik ben niet zo van het geocachen maar het klinkt wel erg leuk
  angelique onlangs geplaatst…Keano | JulianatorenMy Profile

 3. Loes

  Jeetje wat leuk, Holten licht ook dichtbij waar ik woon. Super leuk zeg.
  Ik heb dit ook ooit gedaan.

  Liefs Loes
  Loes onlangs geplaatst…Welke Camera gebruik jij?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Vrije tijd
Vakantiekriebels: naar de camping!

Ook hier begint het langzaam aan te kriebelen, de oplopende temperaturen, de beginnende schoolvakanties, inmiddels ontkom je niet meer aan...

Sluiten