Gezinsuitbreiding
KinderenVrije tijd

Gezinsuitbreiding bij SoMama

Het blijft toch altijd leuk om wat nieuws te vertellen. Iets waar wij hier in huis allemaal heel blij mee zijn. Een klein beetje onverwachts, maar sinds 27 december is ons gezin uitgebreid. We zijn heel blij om jullie te mogen vertellen dat ons gezin is uitgebreid met twee konijnen!

Mama, mag ik een konijn?

Oké, natuurlijk niet geheel onverwachts, want de konijntjes zijn niet uit zichzelf aan komen lopen. Hier in huis kwam regelmatig de vraag voorbij: ‘Mama, mag ik een konijn?’ en ‘Mama, mag ik dan een cavia of een hamster?’ De kinderen zijn er al een langere tijd mee bezig. En stiekem leek het mij ook wel heel erg leuk. Na een onderzoek over de benodigdheden en de verzorging besloten we om ons gezin uit te breiden met twee konijntjes.

Gezinsuitbreiding konijnen

Wat heb je nodig voor de verzorging van twee konijnen?

Voor de verzorging van konijnen heb je al snel meer nodig dan je vooraf denkt. Al is dit ongetwijfeld het geval bij alle dieren die je aanschaft. Het is niet enkel de aanschafprijs, maar er komt nog veel meer bij kijken. In het geval van onze konijnen: een konijnenhok, voerbakje, drinkfles, zaagsel, stro, hooi, konijnenvoer en o.a. een nagelschaartje. Voor het hok en de bodembedekking gingen we als eerst op pad, bij de aanschaf van de konijntjes konden we ook direct de overige spullen meenemen.

Ontmoet onze konijnen: Puck & Snuffie

Jamie en Fenna mochten allebei een eigen konijntje uitzoeken. Vooraf hebben we besloten om te kiezen voor een mannetje en een vrouwtje omdat deze over het algemeen het beste samen gaan. Jamie wilde graag een mannetje met korte oren (rechts) en Fenna een vrouwtje met lange oren (links). Ze kozen een konijntje en bedachten een naam Fenna heeft haar konijn Puck genoemd, vernoemd naar haar favoriete pop op school. En Jamie heeft na lang twijfelen gekozen voor Snuffel/Snuffie.

Gezinsuitbreiding konijnen

Vooraf hebben we uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij de verzorging van twee konijnen. Zoals de hokken verschonen, elke dag het water verversen en eten geven. We hebben ze uitgelegd dat zij hier ook mee moeten helpen en dat begrepen ze gelukkig. De konijnen wonen 1,5 week bij ons in huis en ze helpen hier goed aan mee. De konijnen huppelen vrolijk door het huis en zijn erg lief! Binnenkort maar wel even langs bij de dierenarts, aangezien een mannetje en een vrouwtje natuurlijk niet de meest ideale combinatie is als je twee konijnen meer dan genoeg vindt!

Hebben jullie konijnen (gehad)?

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Armanda

    Hahaha dacht heel even dat jullie weer zwanger waren.. Leuk twee konijnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Vrije tijd
Denksport voor peuters en kleuters + WINACTIE

Woordzoeker, sudoku, kruiswoordpuzzels, cijfercodes, fillippines en mijn favoriet: logikwis! Je kent ze vast wel, de puzzelboekjes van Denksport. Vooral in...

Sluiten