Sporten - Hardlopen
PersoonlijkZiekte van Graves

Nu is het klaar, we gaan weer sporten!

30 augustus 2015, de dag waarom ik mijzelf bekroonde met de titel ‘Sportloser‘. Sporten was namelijk iets wat niet helemaal voor mij was weggelegd. En dat wist ik goed te verbergen achter de uitspraken ‘Ik ben allergisch voor sporten’ of ‘Ik ben gewoon overgevoelig voor blessures’, maar als ik nu terug kijk naar die tijd dan was het meer vooral luiheid en misschien ook een klein beetje pech. Ik deed een poging om te gaan hardlopen, maar na drie keer hardlopen had ik mijn knieën al overbelast. Deed ik een aantal weken aan crossfit, blesseerde ik mijn ellenboog. Toch ging het op den duur beter!

Hardlopen: poging nummer 2

Mei 2016, alweer een half jaar verder besloot ik nog een poging te wagen, want hardlopen vind ik erg leuk! En eigenlijk ging het best aardig, de eerste weken dan. Al snel ging het lichamelijk een stuk zwaarder, mijn hartslag lag soms boven de 200 slagen per minuut en lichamelijk ging ik stuk. Toch was ik vastberaden door te trainen, want ik wilde nou eenmaal in september Mud Masters lopen. Toen ik met vage klachten naar de dokter ging, constateerde hij mijn hoge hartslag (die ik dus niet alleen met hardlopen had). Met een labformulier in mijn handen werd ik naar het ziekenhuis gestuurd en niet veel later kwam de diagnose: ziekte van Graves. En man, ik baalde als een stekker want ik mocht geen Mud Masters lopen.

Familieabonnement bij de sportschool

Toevallig hadden we net twee weken voor de diagnose ons hele gezin in geschreven bij de sportschool.  Zelfs onze 2 en 4-jarige. Fenna doet daar namelijk mee aan peutergym en Jamie zit op zwemles. En met dit familieabonnement kunnen wij ze naar de kinderopvang brengen en zelf gaan sporten. Ideaal dus! Zo kon ik namelijk ook gaan sporten tijdens de zwemles van Jamie. Ik zag het helemaal zitten, tot de diagnose ziekte van Graves. Nog voordat ik een voet in de sportschool had gezet om te gaan sporten lag ik wekenlang doodmoe op bed. Het was al vechten om dagelijks de noodzakelijke taken uit te voeren, werken lukte niet laat staan sporten. Het heeft ruim 6 maanden geduurd voordat ik mij weer beter begon te voelen. En nu is de knop helemaal om, pas toen ik volledig thuis kwam te zitten en eigenlijk niet veel meer kon kwam het besef hoe fijn het is als je gewoon kan sporten. Dus weg met de term sportloser!

Hoe gaat het nu?

Hardlopen poging nummer 3! Sinds anderhalve week ben ik weer aan het sporten en hardlopen. En de smoesjes van voorheen of mijn luie gedrag zijn wel voorbij. Tijd voor verandering. Vorig jaar heb ik zo gebaald dat ik geen Mud Masters mocht lopen, nou geloof mij dat ga ik dit jaar sowieso doen. Dus ik heb ook absoluut iets om voor te trainen. En tot nu toe gaat het goed, haal ik veel energie en voldoening uit het sporten en hardlopen. Dus er gaat zeker een obstacle run gelopen worden dit seizoen en hopelijk dit keer ook Mud Masters!

— De afbeelding komt van Shutterstock. — 

Dit artikel heeft 5 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde

  Succes met sporten en ik hoop voor je dat je dit jaar wel mee kunt gaan doen!
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Moestuin 2017 : nieuwe potjes gezaaid en even wat proberen.My Profile

 2. Nicole

  Heel veel succes ermee! Zelf vind ik hardlopen niks en het is ook echt een mega belasting voor je lichaam. Maar hoop dat je het dit keer wel red zo zonder blessures enzo!
  Nicole onlangs geplaatst…Borstvoeding – waarom ik het graag wil geven maar niet ga doenMy Profile

 3. Charlotte

  Je bent super goed bezig!

 4. Lisette

  Goed bezig, veel succes weer met sporten!
  Lisette onlangs geplaatst…Het Geboortekaartje Van LucasMy Profile

 5. Vlijtig Liesje

  Leuk dat je het hardlopen weer oppakt. Het is ook echt een ideale sport om te doen vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk, Ziekte van Graves
Zo hebben jullie SoMama gevonden! #zoekwoorden

Wat hebben een nepdrol van de Action, de vriendin van Igmar Felicia, een mol schminken en kinderen op een scooter...

Sluiten