Geocaching
Vrije tijd

Help?! De geocaching dip..

In 2010 kwamen wij voor het eerst in aanraking met het geocachen tijdens een jaarlijks evenement met Pinksteren. Geocaching is simpel gezegd: schatzoeken! Je maakt hierbij gebruik van een GPS (of je mobiele telefoon) en aan de hand van bepaalde coördinaten ga je op zoek naar de zogenaamde cache (schat). Dit is overigens de eenvoudige uitleg, want het is absoluut veel meer dan dat.  Een benaming die ik zelf erg leuk vind om geocachen te omschrijven is ‘The Real Life Treasure Hunt’. Anyway…

Nadat wij in aanraking zijn gekomen met het fenomeen geocaching zijn wij uren zoet geweest met het zoeken van caches, heerlijke wandelingen in fantastisch mooie (natuur)gebieden en uiteraard ook de snelle oppikkers. Voor ons was het begrip geocaching echt totaal onbekend, maar zodra je hiermee begint en mede geocachers tegenkomt dan ontdek je pas hoe groot dit is. Meer dan 2,5 miljoen caches wereldwijd en meer dan 6 miljoen mensen die deze hobby uitoefenen.

Maar wat is bij ons het geval, we werden zwanger (twee keer zelfs 😉 ). En natuurlijk is dit ook absoluut prachtig en zijn onze kinderen (Jamie (bijna 3) en Fenna (1)) echt het mooiste geschenk in ons leven. Echter, het bemoeilijkt het geocachen wel! Je stapt niet meer zo snel de deur uit om een bosgebied in te lopen. Je moet rekening houden met slaaptijden, met afstanden, met kinderwagens/draagzakken! En dat laatste vinden we nog best lastig, hoe zoek je van te voren uit of een bepaald gebied goed te bewandelen is met een kinderwagen? We hebben het een aantal keer geprobeerd maar dit was tot op heden geen succes.

Welke geocachers kunnen ons voorzien van bruikbare tips om de juiste locaties uit te zoeken? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

Travelbug Betty Boop

Onze travelbug Betty Boop heeft inmiddels al een aardige reis gemaakt. Haar bestemming New York helaas nog niet bereikt!

 

Dit artikel heeft 7 reacties

 1. marco

  Kijk eens in heumesoord in Nijmegen leuke series soms met bonus redelijk goed te doen en in grave zijn ze in de stad zeker goed begaanbaar

  • SoMama

   Bedankt voor je reactie! Ik ga zeker eens kijken of daar wat tussen zit. Kom niet zo snel bij Nijmegen in de buurt, maar leuke caches zijn uiteraard het ritje waard!

 2. Esther

  Ik denk dat je van te voren heel even de CO moet vragen hoe of wat. Die zou het het beste moeten weten.
  Kom je ook niet voor teleurstellingen te staan.

  • SoMama

   Goed idee inderdaad, al moet ik zeggen dat wij hier nogal zijn van de last minute beslissingen. Wat gaan we doen? Laten we gaan geocachen! dan zijn we qua voorbereiding wel iets aan de late kant, hihi.

 3. Pingback: De reis van onze travelbug! #geocaching - SoMama

 4. Pingback: Geocachen: omgeving Holten (Holterberg) - SoMama

 5. Jes

  Bij elke cache wordt wel aangegeven of die rolstoel vriendelijk is. (Lees ook geschikt voor kinderwagens). Draagzak is met kleintjes echt een uitkomst. Hier zijn ze inmiddels 3 en 5 jaar. Doen vooral de pakkertjes en niet te ver weg. De omgeving kennen, is fijn om te beoordelen of de jongens het ook leuk vinden. En rondjes op de fiets is ook altijd leuk.

  Nu ze ouder zijn/worden wordt het wel iets makkelijker. En een bolderkar is ook wel heel fijn.

  Helaas ontbreekt het bij ons aan tijd om regelmatig op pad te gaan. En de omgeving van thuis is al behoorlijk leeg ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge