Tandarts
Kinderen

Help? Voor het eerst naar de tandarts met onze peuter

Eigenlijk niet helemaal voor het eerst, aangezien wij onze kinderen vanaf jongs af aan al meenemen naar de tandarts. Bij alle controle afspraken waren ze erbij maar dit keer was het voor Fenna de eerste keer dat ook haar tanden werden gecontroleerd. Bij Jamie zag ik dit bijna eindigen in een drama, bij Fenna zagen we het wat rooskleuriger, maar je weet natuurlijk nooit met kinderen.

Dolle boel in de wachtkamer

Tandarts

Het was ergens eind november dat deze afspraak gepland stond en dus gingen wij op pad met twee kinderen met een pietenmuts op hun hoofd. In de wachtkamer was het ook meteen een dolle boel, de wachtkamer zat vol en er werd gelachen om onze twee kleine pietjes. Wachten is niks voor ze, dus alle grappen en grollen werden uit de kast getrokken. Geen spanning, gewoon gezelligheid! De kinderen maakten zelf nog ruzie, want ze wilde natuurlijk allebei als eerste in de stoel!

‘Mag, ik naar je tandjes kijken?’

Eenmaal binnen snap je het vast wel, het was mama die als eerste de stoel werd ingeduwd! Jamie is de controles inmiddels gewend en kroop in zijn eentje in de grote stoel, deed zijn mond open en vond het prima.

Tandarts

Papa, volgde ook, maar toen was het de beurt aan Fenna. Alleen in de stoel zag ze toch even niet meer zitten, dus mocht ze bij mij op schoot. Haar mond open was een iets ander verhaal, daar had ze in eerste instantie geen zin in. Met haar meest moeilijke blik keek ze de tandarts aan toen hij ook nog eens tegen haar begon te praten. Na wat gebabbeld te hebben deed ze uiteindelijk haar mond open, maar niet zonder nog even heel moeilijk te kijken.

Tandarts

Eenmaal van de stoel af, met een cadeautje in haar hand, was alles weer helemaal goed! Gelukkig maken onze beide kinderen er (nog) geen probleem van. De wat gezonde spanning proberen we altijd weg te nemen door een ontspannen sfeer te creëren. Eventueel bij papa of mama op schoot en eventueel knuffel. Op deze manier vinden de kinderen het uiteindelijk geen probleem!

Hoe was bij jullie de eerste keer met jullie peuter/kleuter bij de tandarts?

 

Dit artikel heeft 9 reacties

 1. Nicole

  Wij moeten binnenkort! Heel benieuwd want alleen tandenpoeten is al een drama hier.
  Nicole onlangs geplaatst…26 dingen die ik heb geleerd na twee jaar moederschapMy Profile

  • SoMama

   Tandenpoetsen is bij Jamie ook een drama geweest, we hebben toen een elektrische tandenborstel gekocht en vanaf dat moment ging het weer goed!

 2. Vlijtig Liesje

  Oh bah, de tandarts. Ik liet mijn man altijd gaan, want ik ben zelf een bangebroek en wilde dat niet overbrengen op de kinderen.

  • Jessica

   Ik vraag me dan af (eerste controle voor onze oudste moet binnenkort); vonden de kinderen het raar dat ze alleen met papa gingen? Ik wil ook voorkomen dat mijn angst op mijn kinderen overgaat.

 3. Daisy

  Bij Emma ging alles supergoed! Ze ging liggen en hield haar mond open als een pro. Ik was echt mega trots want ik ben zelf een angsthaas als het om de tandarts gaat 😀
  Daisy onlangs geplaatst…Favoriet speelgoedMy Profile

 4. Michelle

  Hoe is het gegaan? Bij Jaylin ging het ook super goed gelukkig!
  Michelle onlangs geplaatst…Een brief voor mijn dochter..My Profile

 5. Mendeszoon

  Heel erg fijn dat het zo goed is gegaan bij de controle van de tandarts! Toch altijd wel spannend als je er weer naartoe moet! Zeker voor kindjes, maar gelukkig namen jullie de spanning weg, wat super fijn geweest zal zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Yes, de schoolvakantie is voorbij!

Yes, wat ben ik blij dat de schoolvakantie van de kinderen voorbij is! Meen je dat nou serieus zal je...

Sluiten