Sjaki-Tari-Us
KinderenSyndroom van Down

Helpen jullie mee? Project Sjaki-Tari-Us

AnneZoals de meeste van jullie inmiddels wel weten heeft mijn broertje het Syndroom van Down, een verstandelijke beperking dus. In Nederland is de zorg voor deze mensen goed geregeld in vergelijking met andere landen. Zo worden in Indonesië kinderen met een verstandelijke beperking niet altijd geaccepteerd. Toen ik hoorde over het project Sjaki-Tari-Us waar Anne zich voor gaat inzetten kon ik niet anders dan haar wat ruimte geven om jullie om een gunst te vragen!

Stichting Sjaki-Tari-Us

Over een maand vertrekken mijn vriend en ik naar Indonesië, hij komt daar vandaan dus het is deels een familiebezoek. Maar ik wilde er ook heen om daar een maatschappelijke bijdrage te leveren. Ik had wel wat rond gezocht, maar vond nog niet direct iets wat mij aansprak. Heel toevallig vertelde een collega van mijn werk over een stichting genaamd Sjaki-Tari-Us. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een verstandelijke beperking. In Indonesië worden kinderen met een handicap lang niet altijd geaccepteerd. Ouders schamen zich voor hun kind of denken dat ze gestraft zijn. Ook wordt het gedrag van de kinderen vaak niet begrepen. Het gevolg is dat ouders hun kind zo veel mogelijk binnen houden, waardoor het kind geen eerlijke kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen. Ik heb zelf jaren met deze doelgroep gewerkt (als verpleegkundige) en geloof me het is fantastisch om te zien dat ze net als jij en ik van elkaar verschillen en hun eigen karakter tonen. Deze stichting heeft als doel om de ouders hun kind beter te leren begrijpen en in te laten zien dat kinderen met een verstandelijke beperking er ook mogen zijn. Anderzijds leiden zij leerkrachten op die vervolgens onderwijs kunnen geven aan deze groep kinderen.

Sjaki-Tari-Us

We gaan in ieder geval een EHBO cursus geven!

De stichting Sjaki-Tari-Us heeft twee locaties één in Ubud en één in Singaraja. Nou ben ik zelf wel van het opzoeken van avontuur en er op uit trekken naar juist de plekken die minder bezocht worden. Mijn vriend, tja uhm die moet daar altijd even aan wennen. Maar ik heb hem lief aangekeken en uiteindelijk stemde hij in met de locatie in Singaraja. Dit ligt in het Noorden van Bali. Via google maps valt de afstand reuze mee, dus ik dacht ‘ooo joh hartstikke leuk dwars door Bali heen’. Alleen zijn de wegen daar een stuk slechter en zal de reis er heen vanaf het vliegveld vermoedelijk zo’n zes uur duren. Oeps. Gelukkig valt er vanuit de auto vast genoeg te zien!

Vergeleken met de locatie in Ubud, is de locatie in Singaraja nog in de opbouwfase. De vraag van de stichting was of wij een EHBO cursus kunnen geven aan de leerkrachten zodat ze bij kleine en grotere ongelukken/situaties weten wat ze moeten doen. Mijn vriend is ook net afgestudeerd verpleegkundige en gezien onze achtergrond leek ons dat een goed idee. Gelukkig spreekt mijn vriend de taal behoorlijk goed en hebben we gehoord dat ze er ook Engels spreken dus dat moet goed komen!

Helpen jullie mee?

Maar er is op die locatie ook behoefte aan meer knutsel, teken en speel materiaal. Omdat het een stichting is, zijn zij grotendeels afhankelijk van giften. Dus ik ben gaan nadenken hoe ik ze kan steunen en zo ben ik op het idee gekomen om sleutelhangers te gaan maken. Ik verkoop de sleutelhangers vervolgens voor 4 euro waarbij de opbrengst naar de stichting gaat. Een aantal voorbeeld sleutelhangers staan op de foto en iedere sleutelhanger is uniek. Met het geld kopen we uiteindelijk in Indonesië spulletjes die we meenemen naar de stichting. Hoe geweldig zou het zijn als jullie mij flink aan het werk gaan zetten om een hele hoop sleutelhangers te maken!

Sjaki-Tari-Us

Mochten jullie een sleutelhanger willen kopen of jullie steun willen betuigen door middel van een donatie, stuur dan even een mailtje naar info@somama.nl! Ik zorg dat jullie worden voorzien van de juiste informatie!

Wellicht is het je opgevallen, dit was voor het eerst dat er een gastblog op SoMama is verschenen. En het zal niet de laatste keer zijn, want Anne gaat haar avontuur helemaal vastleggen en zal na haar reis nog eens een uitgebreid verslag doen! Dus tot de volgende keer!

Ps. Anne bedankt voor je bijdrage en heel veel succes in Indonesië!

Dit artikel heeft 4 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde

  Wat een goede actie! Ik wens je veel succes.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Week 25 met een snufje liefdeMy Profile

 2. Geertje - Stay At Home Mama

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteedt! Ben benieuwd naar de verhalen….

 3. Charlotte

  Wat goed dat je dit gaat doen! Heel veel succes en ik ga straks zeker even mailen!

 4. Vlijtig Liesje

  Wat mooi dat jij en je partner zo de handen uit de mouwen gaan steken daar. Veel succes gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Syndroom van Down
3x waarom houten speelgoed zo leuk is! +WINACTIE (GESLOTEN)

Jullie hebben het hier vast wel eens voorbij zien komen, houten speelgoed is het in huis favoriet. Bij mama, maar...

Sluiten