Het geheime leven van 4-jarigen
Kinderen

Het geheime leven van 4-jarigen

Ben je ook altijd heel nieuwsgierig hoe jouw kindje dingen beleeft? Hoe een 4-jarige zich gedraagt als je er zelf niet bij bent? Het nieuwe televisieprogramma ‘Het geheime leven van 4-jarigen’ neemt je mee op ontdekkingsreis. Een reis vol verrassingen! En voor ons extra speciaal, want in de laatste aflevering, op 27 maart 2017, zien we het geheime leven van onze 4-jarige Jamie!

Het geheime leven van 4-jarigen

Het televisieprogramma speelt zich af in en rondom een kinderdagverblijf. In maar liefst zes afleveringen, waarin elke week acht 4-jarigen onder de loep worden genomen, zie je hoe deze kinderen met elkaar omgaan. Sluiten ze makkelijk vriendschappen, bereiken ze hun doelen en zien we hoe ze omgaan met teleurstellingen. Hoe reageren de kinderen op verschillende uitdagende opdrachten? Wat gebeurt er als er tijdens een danswedstrijd maar één kindje een medaille krijgt en de rest niet? Wat gebeurt er als je de kinderen bijvoorbeeld een marsmellow moeten laten staan als ze weten dat ze daarvoor worden beloond? Het levert in ieder geval hele grappige maar ook leerzame en ontroerende momenten op.

Diverse onderwerpen zoals bijvoorbeeld veiligheid, leiderschap en fantasie komen voorbij. Reageren de kinderen net zoals volwassenen of hebben ze (nog) een hele andere kijk op het leven? Je ziet het allemaal in het televisieprogramma ‘Het geheime leven van 4-jarigen‘!

Analyse door een ontwikkelingspsycholoog en pedagoog

Het geheime leven van 4-jarigen

Bron: EO

Het leuke aan het programma is dat het door diverse camera’s en audiozenders is vastgelegd. En dat het tevens door ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en pedagoog Minchenu Maduro is voorzien van commentaar. Vanuit een wetenschappelijk kader wordt het gedrag van de 4-jarigen besproken. En wat zegt dit gedrag over de toekomst?

Ben je nieuwsgierig geworden? Vanavond, maandag 20 februari, om 22:05 uur zie je op NPO1 de eerste aflevering. Jamie is te zien in de allerlaatste aflevering en daar vertel ik tegen die tijd nog meer over!

Het geheime leven van 4-jarigen

Bron: EO

En, gaan jullie ‘Het geheime leven van 4-jarigen’ kijken?

Dit artikel heeft 4 reacties

 1. Charlotte

  Ik ga sowieso de aflevering van Jamie kijken! En misschien vanavond ook wel als ik het niet vergeet en op tijd thuis ben van mijn oudergesprekken haha. Ben erg benieuwd!
  Charlotte onlangs geplaatst…Shoplog Kruidvat!My Profile

 2. Volgmama

  Wat een interessant programma! En leuk dat je zoon er ook aan meedoet. Heb je zelf al inzicht gehad of zie jij het ook pas voor het eerst zodra het op televisie is?

 3. Vlijtig Liesje

  Ik heb er over gehoord en het klinkt leuk. Maar het is vrij laat vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Fenna haar favoriete speelgoed (cadeautips!)

Wat koop je voor een kindje van 2,5 jaar oud? Wat koop je voor een kindje met oudere broers en/of...

Sluiten