Het leed dat Oud & Nieuw heet
Vrije tijd

Het leed dat Oud & Nieuw heet!

Vandaag is het alweer de laatste dag van het jaar! Wellicht moet je nog werken, wellicht ben je vrij en regel je van alles voor vanavond. Want dit is natuurlijk de avond! Oliebollen, appelflappen, champagne, vuurwerk, Oudejaarsloten, goede voornemens en ga maar door. Allemaal fantastisch of toch niet? Ik moet eerlijk bekennen dat ik tegenwoordig weinig heb met Oud & Nieuw. Vroeger was het feesten met vrienden, maar nu ga ik net zo lief op tijd naar bed ;). Waarom ik Oud & Nieuw eigenlijk helemaal niet zo leuk vind (maar toch vier ;)) ga ik jullie nu vertellen:

Waar ga je het vieren?
Komen jullie met Oud & Nieuw bij ons? Wat gaan jullie doen met Oud & Nieuw? Gaan jullie mee de kroeg in? Zullen we naar een feestje gaan? Al weken van te voren worden deze vragen gesteld, want Oud & Nieuw moet natuurlijk wel helemaal tha bomb worden, toch? Het is weer een hele plannig om te kijken of je thuis blijft of ergens heen gaat. En als jij gaat, gaan dan je beste vrienden ook wel of doen die wat anders? Wat een ellende zeg, het liefst sla ik dit gezeur over en vier ik het lekker thuis op de bank 😉

Het MOET leuk worden
Het is geen standaard avondje met vrienden. Nee, het is Oud & Nieuw dus het MOET leuk worden. Ieder jaar lijkt die sfeer toch weer te heersen. Iedereen komt met het idee dat het een top avond gaat worden, maar wat als dit nou niet het geval is? Wat als we geen leuke foto’s hebben om op Social Media te posten, want iedereen moet toch wel zien dat het bij ons het leukst is….

Eén grote hysterische bende
Eigenlijk is het ook nog eens een grote hysterische bende. Denk alleen maar aan de hysterie rondom vuurwerk. Waarschijnlijk sta je in een lange rij om je vuurwerk op te halen. Wanneer je dit om 00:00 uur af wilt steken sta je waarschijnlijk ook nog met een mobiele telefoon in je handen, want het is natuurlijk tijd om iedereen een smsje, whatsappje of wat dan ook te sturen. Wetend dat het allemaal niet even snel gaat probeert toch iedereen het!

Het is duuuuuur…
Vuurwerk, champagne, oliebollen, toastjes, chips, mixdrankjes, etc. Iedereen moet het in huis hebben en het is nou niet echt heel goedkoop ofzo. Het duurste schiet je de lucht in en je kan er maar heel even van genieten. Daarnaast liggen er na drie dagen nog oliebollen omdat er weer eens teveel zijn gekocht. Zonde van het geld!

Iedereen komt je zoenen!
Het is natuurlijk de bedoeling dat je iedereen even al het goeds voor het nieuwe jaar wenst. En we zouden geen Nederlanders zijn als we dat niet zouden combineren met drie zoenen. Vooral als vrouw zijnde blijf je dus bezig! En dan denk je dat het alleen in de avond al erg genoeg is, maar op je eerste werkdag mag je gewoon weer verder gaan 😉

Maar goed, ook wij vieren dit jaar gewoon Oud & Nieuw hoor. Bij ons thuis met een klein gezelschap aan vrienden. Een hapje, drankje en vuurwerk is allemaal present. En het wordt ongetwijfeld een hele gezellig avond. Hier wordt echter niet de hele nacht doorgehaald, want rond een uur of 7 staan er weer twee terroristen naast ons bed. De goede oude tijd van feestend het jaar uit is hier wel voorbij! Wat zijn jullie plannen voor vanavond?

Dit artikel heeft 7 reacties

 1. Charlotte

  Inderdaad, het MOET leuk worden. Wat een over gewaardeerde avond eigenlijk hè… Maar toch wens ik je veel plezier toe! 😉 X

 2. Linda

  Wij blijven lekker met onze mannetjes thuis. Mijn Lief heeft de behoefte om vuurwerk af te steken, dus ik laat m lekker. Ik vind sterretjes véél leuker… Zo is t goed voor mij, niks geen grote poespas of gefeest!
  Linda onlangs geplaatst…Dag mooi 2015…My Profile

 3. Nicole

  Hahah ik heb ook een hekel aan oud en nieuw. Ach morgen is het weer voorbij 😉

 4. Wilmaaa

  Ik vind oud en nieuw wel leuk. Alleen van mijzelf MOET ik niks en vier ik het ook gewoon een avondje op de bank. Wij hebben dat altijd al gedaan en dat is toch wel het gezelligst! Een mooie fijne avond om terug te kijken op het jaar en vooruit te kijken naar een nieuwjaar.

 5. Kiran

  Oh hemel…het leed dat feestdagen heet! Vroegâh was ik er dol op, tegenwoordig, not so much! Ik lust geen oliebollen, drink geen alcohol en vind het eigenlijk maar stom om mijn meisje tot minimaal half 1 ‘s nachts wakker te houden terwijl de arme schat net zo lief gaat slapen! Wij blijven ook lekker in ons eigen dorpje, even bij de ouders het nieuwe jaar inluiden en dan 3 koprollen om thuis in bed te kruipen. Vanaf morgen kunnen we ein-de-lijk weer normaal doen! (Happy 2016)

 6. Jootje

  Hihi, de titel maakte me nieuwsgierig.
  Leuk geschreven. Persoonlijk ‘haat’ ik vooral het iedereen ‘moeten’ zoenen, ook op het werk. Ik denk dat ik dit jaar verkouden ben, kuch kuch.. 😉

 7. Pingback: Top 5 best gelezen artikelen 2015 & doelen 2016 – SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Vrije tijd
Wat een ellende, die speelgoed bende!

Nu het vakantie is, is het helemaal feest. Als we nog geen half uur beneden zijn dan is het al...

Sluiten