Moederschap en een baan
Persoonlijk

Het moederschap en een baan + WINACTIE

Zoals jullie ongetwijfeld weten: ik ben een werkende moeder. Inmiddels werk ik al ruim zeven jaar bij hetzelfde bedrijf. In die zeven jaar zijn Jamie en Fenna geboren en ben ik minder gaan werken. Mijn werkgever maakte dit allemaal mogelijk. Niet voor iedereen loopt het allemaal zo soepel. En veel moeders moeten op den duur een beslissing maken. Blijf je thuis of ga je werken? En hoe pak je een sollicitatie aan als moeder? En hoe combineer je het moederschap met een baan?

Tips om je baan en het moederschap te combineren

De combinatie van het moederschap en een baan kan met name in het begin erg zwaar zijn. Aan de ene kant wil je alle zorg bieden voor je kind maar aan de andere kant heb je ook zin om jezelf weer te ontwikkelen en te doen waar je goed in bent. Het kan best lastig zijn om hier een balans in te vinden. Dus hopelijk hebben jullie iets aan de volgende tips:

Kies een balans die bij jou past

Niet elke moeder is hetzelfde en daarom is het belangrijk dat jij doet waar je je prettig bij voelt. Vind jij het belangrijk om de komende jaren te groeien in jouw baan of wil je solliciteren naar een nieuwe baan? Maak dan duidelijke afspraken met je partner en/of omgeving en ga er voor! Besteed je liever meer tijd aan de kinderen? Denk er dan aan om misschien parttime te gaan werken. Door te kiezen wat je echt wilt en niet te kijken naar wat anderen doen, zal je de beste balans vinden.

Regel goede opvang voor je kind

Probeer een ritme te krijgen in de opvang voor je kind. De ene dag naar de opvang, de andere dag naar opa en oma of de oppas aan huis. Het is prettig voor je kind om te weten waar het aan toe is en jij hoeft je geen zorgen te maken over hoe je deze week weer gaat regelen. Dit kun je ook ’s avonds toepassen, door een vaste dag in de week een oppas te regelen zodat jij even tijd hebt voor jezelf.

Maak een planning

Door op te schrijven wat er deze week allemaal moet gebeuren, bewaar je het overzicht en creëer je rust in je hoofd. De extra zwemles, de kadootjes voor een kinderfeestje of het gesprek op school, allemaal dingen die je moet onderhouden. Door ze op te schrijven zie je geen dingen over het hoofd en voorkom je stress. Ga er op zondag even voor zitten, dit zal het zeker waard zijn!

Go with the flow

Je kunt niet alles doen en waarschijnlijk lopen je dagen soms toch anders dan je had gepland. Laat het daarom gaan en geniet van de leuke momenten. Een knuffel van je kind, de zon op je gezicht of een lekkere kop koffie. Je doet wat je kan en dat is genoeg!

Win een CV check!
CV check

Ben je op zoek naar een (nieuwe) baan? We helpen je graag op weg! Namens Sollicitego mag ik één van jullie een cv check aanbieden. Dus ben je aan het solliciteren of wellicht van plan te solliciteren? Twijfel je nog over je cv? Sollicitego checkt jouw CV en binnen 48 uur heb je een onderscheidend en foutloos cv terug. Meedoen is eenvoudig. Laat een reactie achter op de blog (hieronder) of op onze Facebookpagina. De actie loopt t/m zaterdag 22 januari 2018. De winnaar wordt krijgt persoonlijk bericht. Vervolgens heb je 48 uur de tijd om te reageren.

Hebben jullie nog tips om het moederschap te combineren met een baan?

— De afbeeldingen komen van Shutterstock. — 

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. Wendy

  Ik wil wel meedoen met je winactie. Ik ben al een aantal maanden op zoek naar een nieuwe baan. Maar het is behoorlijk moeilijk. Zodra ik aangeef dat ik kindeten heb loopy het vast. Mijn eigen wensen qua uren en werktijden zijn vaak compleet anders dan de wensen van mogelijke werkgevers…..

 2. Sharon de Ridder

  Oh, hier doe ik graag aan mee! Ik wil binnenkort starten met zoeken naar een andere baan, dus meer dan welkom

 3. Lieke van Veen

  Ik heb nog geen kinderen, maar het lijkt me niet altijd makkelijk om het moederschap te combineren met een baan. Goede afspraken maken is inderdaad erg belangrijk.

  Ik ben momenteel op zoek naar een baan, dus een cv check zou niet verkeerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk
Goede voornemens? Niet aan beginnen!

Morgen is het zo ver! Op naar de sportschool voor een les bodypump, want extra beweging kan ik wel gebruiken....

Sluiten