Orange Is The New Black
Series/Films

Het voordeel van ziek zijn: Netflix!

Laat ik meteen maar aangeven dat ik met deze titel het ziek zijn niet wil romantiseren, maar dat ik even heerlijk heb kunnen Netflixen heeft het iets dragelijker gemaakt ;). Zoals als ik gisteren al aangaf kwam ik dus gisteren ziek naar huis (rillingen, zweten, pijnlijk lichaam), waar ik een aantal paracetamol naar binnen heb gegooid en op bed ben gaan liggen. ‘S avonds leek het beter te gaan, tot ‘s nachts het wcpot knuffelen begon. Mike was al op zijn werk en is teruggekomen om de kinderen naar oma te brengen, omdat ik dat totaal niet trok. Toen het rustig was in huis ben ik in slaap gevallen en weer wat opgeknapt. Toen ik wakker werd was het dus Netflix tijd.

Want wat is er niet lekkerder dan lui in je bed te liggen en je favoriete serie(s) op Netflix te bekijken. Aangezien ik een tijdje helemaal verslaafd was aan The Blacklist, is Orange Is The New Black een beetje blijven liggen (ondanks dat de release van seizoen 3 op 12 juni was). Maar inmiddels kan ik vertellen dat ik bij aflevering 6 ben aangekomen en er weer midden in zit, maar ik heb toch wel een paar kanttekeningen…

Voor wie nog niet bekend is met Orange Is The New Black, het is een serie die gebaseerd is op het verhaal van Piper. Een keurige dame, die onder invloed van een (ex)-vriendin verwikkelt is geraakt in een drugssmokkel. Jaren later, wanneer ze inmiddels samenwoont met haar vriend, ontdekt de politie haar betrokkenheid en komt ze voor de rechter. Helaas, betekent dit voor Piper een celstraf. Ze komt terecht in de vrouwengevangenis Litchfield. In de eerste twee seizoenen draait het voornamelijk om Piper, waarbij de volgende vraag centraal staat: ‘Hoe overleef je in een vrouwengevangenis?’. Piper en andere mede gedetineerden maken van alles mee, diverse gevangenisclichés komen aanbod (drugs, lesbo’s, etc.), dus mocht je benieuwd zijn ga dan vooral snel kijken 🙂

Maar het derde seizoen, hoewel ik dus pas vijf afleveringen heb gezien, draait niet meer alleen om Piper. Tot dusver staat Piper niet meer centraal maar hebben we vooral te maken met de verhaallijnen van mede gedetineerden. Meer te weten komen over deze gedetineerden is natuurlijk leuk, maar het wordt ook wel wat saai, hopelijk komt hier nog verandering in. Verder is aan het eind van aflevering vijf wel weer een hele leuke gedetineerde geïntroduceerd, als ik meerdere berichten mag geloven gaat zij nog wel voor wat opschudding zorgen. Ik ben benieuwd!

Voor nu ga ik zo weer met wat paracetamol naar bed, wellicht nog een aflevering Orange Is The New Black. Of toch maar de nieuwe aflevering van Pretty Little Liars. Netflix zorgt wel voor moeilijke keuzes!

Orange Is The New Black

Orange Is The New Black – Seizoen 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Series/Films
The Blacklist #verslaving

Af en toe heb ik wel eens het idee dat ik onder een steen heb gelegen. Ondanks dat ik The...

Sluiten