Verjaardag
Persoonlijk

Hieper de piep! + Persoonlijke update

Vandaag is de dag dat ik 29 kaarsjes uitblazen mag! En hoewel menig mens zich dan druk gaat maken om de 30, het maakt mij allemaal niet uit. Ik ben blij als ik dat mag halen in goede gezondheid, zonder gedoe en gewoon gelukkig. Deze feestelijke dag vier ik overigens vandaag met wat familie en vrienden, niks bijzonders. Nou ben ik normaal al niet van het vieren van mijn verjaardag, want in december jarig zijn vind ik verschrikkelijk. Alle feestdagen, overige verjaardagen die wij hebben, het is een soort van to much. Helemaal na de diagnose ziekte van Graves had ik helemaal geen zin in vandaag, een dag die meer energie zou vreten dan geven, maar het lijkt toch anders te zijn!

Maar hoe gaat het nu eigenlijk?

Na de diagnose ziekte van Graves ging het hier even niet lekker, al ruim twee maanden zit ik thuis. Werk ik op een soort van therapeutische basis vanuit huis (een uurtje per dag) en doe ik voornamelijk rustig aan. De medicatie voor mijn te snel werkende schildklier heeft ook zo zijn bijwerkingen, lees (vet) humeurig en nog vermoeider. Het was dus even een hele omschakeling van alsmaar doorgaan naar ineens niks meer doen en rust. Een omslag die mij eigenlijk heel zwaar is gevallen, probeer maar eens te bedenken dat je van alles wil en na enkel een was ophangen al geen energie meer hebt. Het viel mij zwaar, maar inmiddels kan ik zeggen dat ik weer begin op te krabbelen.

De medicatie doet zijn werk, heb ik inmiddels in overleg met de internist gehalveerd en vooralsnog lijkt het eindelijk zijn vruchten af te werpen. Nou mag ik van mijn lichaam nog niet verwachten dat ik marathons kan gaan lopen, maar het huishouden weer oppakken, zelfs weer gewoon wat boodschappen kunnen doen zonder vervolgens zwaar uitgeput op de bank te ploffen, het lijkt weer te lukken. Dus eigenlijk vier ik vandaag een heel ander feestje, een feestje waarbij ik blij ben dat ik weer begin op te krabbelen. Dat hopelijk de leeftijd 29 staat voor weer een energievol jaar, waarin ik straks WEL een keer een obstacle run ga kunnen lopen, want op dat punt ging het mis. Anyway, wat mij betreft vol energie naar de 30! En dat wordt dan hopelijk wel één groot feest!

Dit artikel heeft 7 reacties

 1. Armanda

  Top zeg! Van ❤e gefeliciteerd en hoop dat je nog meer opknapt.
  Liefs Armanda

 2. Nicole

  Gefeliciteerd!!!! En fijn dat het eindelijk de goede kant op gaat!!!
  Nicole onlangs geplaatst…Op zoek naar de ideale autostoelMy Profile

 3. Simone

  Gefeliciteerd en veel gezondheid gewenst voor het komende jaar!

 4. Charlotte

  Hieperdepiep hoera! Gefeliciteerd meis! Fijne dag en super fijn dat je je weer wat beter voelt!

 5. Bregje

  Gefeliciteerd Channa! Fijn om te lezen dat het weer wat beter met je gaat!
  Bregje onlangs geplaatst…Even bijkletsen #6My Profile

 6. Jessica

  hiep hiep hoera!! Gefeliciteerd, ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad.

 7. Moniek (sprankje)

  Sterkte meid!
  Je schildklier kan zo veel invloed hebben op hoe je je voelt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk
Persoonlijk | Ziekte van Graves (Strumazol)

Minder artikelen online, minder berichten op Social Media. Je voelt hem waarschijnlijk al aan komen, maar echt lekker ging het...

Sluiten