Momenten om te genieten
Persoonlijk

Hier kan ik nou echt van genieten!

Misschien is het heel voor de hand liggend en heel cliché, maar er zijn een aantal dingen waar ik enorm van kan genieten. En door de komst van de kinderen is dat gevoel versterkt, het lijkt nu allemaal nog leuker. Dus vandaag zet ik ze voor jullie op een rijtje: de momenten waar ik enorm van kan genieten!

De lente, zomer en ja toch ook de winter!

Als bijna de grootste koukleum van Nederland kan ik jullie vertellen dat de winter niet mijn seizoen is. Met wintersport heb ik vrij weinig, wellicht ook omdat ik een gevaar ben op ski’s of op een snowboard en ik vind het altijd maar een somber gebeuren. Maar op het moment dat er goede sneeuw valt voor sneeuwballengevechten en het maken van een sneeuwpop dan ben ik buiten te vinden! En de uitwerking van sneeuw op kinderen is ook fantastisch, echt heerlijk.

Momenten om te genieten
Daarnaast geniet ik ook absoluut weer van het moment waarop het zonnetje tevoorschijn komt. De kinderen vragen niet meer om de iPad maar willen lekker buiten voetballen. En in de zon toezicht houden is ook echt niet vervelend. En wanneer de temperaturen oplopen en het campingseizoen weer in zicht komt, omarmen wij de zon helemaal. Genieten!

De kinderen helemaal in hun element

Momenten om te genieten

Al eerder schreef ik over dreumes- en peutergym, dat bij Fenna favoriet is. En hoewel ik eerlijk moet bekennen dat ik er niet altijd even veel zin in heb. Als we er eenmaal zijn word ik soms stiekem ook weer even een klein kind, want klimmen en klauteren blijft leuk. En het vrolijke koppie van Fenna tovert dan toch zeker wel een glimlach op mijn gezicht.

Naar het bos

Momenten om te genieten

Met de kinderen naar het bos. Of het nou is om te geocachen of om al voetballend een wandeling te maken, het is heerlijk. Lekker naar buiten en genieten van de natuur. Ook de kinderen vinden het prachtig.

De liefde tussen broer en zus

Momenten om te genieten

Het is niet altijd liefde, want het is behoorlijk lastig als je broer de baas wil spelen. Of wat dacht je van een zusje dat iets doet wat jij niet wil? Maar als ze dan eenmaal heel lief samen aan het spelen zijn, tja dan smelt mijn hart.

Lekker samen op pad!

Momenten om te genieten

Mocht je nu denken geniet ze alleen waar de kinderen bij zijn? Nee, absoluut niet. Samen met manlief een avondje op pad is ook heerlijk. Sushi eten, samen shoppen of een avondje casino, vervelend is het niet!
En als laatste geniet ik op dit moment enorm van de simpele dingen. Ik juich hopelijk niet te vroeg, maar 6 maanden na de diagnose ‘Ziekte van Graves‘ lijkt mijn schildklier eindelijk weer normaal te gaan functioneren. Het is nog steeds zoeken naar de juiste hoeveelheid medicatie maar sinds een week voel ik mij fitter. Ben inmiddels weer twee keer in de sportschool geweest om een half uurtje baantjes te trekken in het zwembad. Voor mij een hele vooruitgang, iets waar ik enorm van kan genieten!
Hebben jullie ook bepaalde dingen waar je extra van geniet?

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. Charlotte

  Op dit moment zou ik enorm kunnen genieten van een verwendagje voor mezelf. Dagje sauna, massage, pedicure, manicure, kapper… of draaf ik nu door haha 😉

 2. Nicole

  Van onze kindjes uiteraard. Maar ook van een dagje op stap alleen of met het gezin.
  Nicole onlangs geplaatst…Vijf dingen waar ik niet meer aan toe kom sinds ik moeder benMy Profile

 3. Vlijtig Liesje

  Dat zijn ook allemaal fijne dingen! En het mooie is dat je die gewoon thuis bij de hand hebt. Daar is geen bucket list of vakantieoord voor nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk
Je telefoon in een persoonlijk jasje! + WINACTIE

Waarschijnlijk is het voor heel veel ouders wel herkenbaar, binnen no-time heb je je hele telefoon vol staan met foto's...

Sluiten