Met Pascal
Syndroom van Down

Hoera, Pascal is jarig! #downsyndroom

De decembermaand was vroeger altijd druk bij ons in huis, vandaag de verjaardag van mijn broertje. Morgen de verjaardag van Sinterklaas, over twee weken mijn verjaardag en dan nog Kerst en Oud & Nieuw. Dat is ook wel de reden waarom december voor ons vaak nogal een dure maar ook ontzettend drukke maand is. Voor Pascal maakt dat overigens geen bal uit, want die vind het allemaal wel best! Hij is jarig en dat is leuk!

Vandaag is hij alweer 25 jaar oud geworden, een mooie leeftijd maar het interesseert Pascal bar weinig. Een verjaardag staat voor hem in het teken van bezoek, taart, cadeautjes en in de avond patat eten. Hoe wij als volwassenen ons druk kunnen maken om het benaderen van de 30 jaar of noem maar op, zo simpel staat Pascal in het leven. En ook zijn verlanglijstje was erg simpel 😉

Wat wil je voor je verjaardag?
Hoewel kinderen en vaak de volwassenen wel een verlanglijstje kunnen verzinnen gaat het bij Pascal wel anders. Zo vroeg mijn moeder hem wat hij voor zijn verjaardag wilde en zijn antwoord was: ‘Een Sinterklaas dvd’. De volgende vraag die mijn moeder hem stelde was, heb je nog wensen voor Sinterklaas en zijn antwoord was: ‘Een Sinterklaas dvd’. En de vraag wat hij dan graag voor Kerst wilde hebben kunnen jullie inmiddels wellicht wel zelf beantwoorden 😉

20151115_090545_resized

Pascal 24 jaar en Fenna 1 jaar

Pascal toen hij 24 werd. Meer aandacht voor Fenna dan voor zijn cadeaus 🙂

Verjaardag samen met Sinterklaas vieren
Wij vieren Pascal zijn verjaardag overigens morgen samen met de verjaardag van Sinterklaas, dus wat een geluk heeft hij! Het verzinnen van een cadeau was nog best een uitdaging, maar het is gelukt! Hij krijgt een nieuwe fiets dus wij kochten een vlag, toeter, spiegel en de oude bekende kralen. Voor iemand van 25? Ja, voor iemand van 25 die dat helemaal fantastisch gaat vinden. En Sinterklaas gaat hem verblijden met een persoonlijke boodschap via sint.tv en wat Sinterklaas cd’s waarvan ik weet dat deze grijs gedraaid gaan worden (succes pa & ma ;)) en uiteraard ook een Sinterklaas dvd.

Ik blijf me verbazen over het feit hoe blij je hem kan maken met de simpelste dingen, want ik kan nu al voorspellen dat hij morgen drukker is met Jamie en Fenna dan met alle cadeaus die hij krijgt, best bijzonder toch!

 

Dit artikel heeft 11 reacties

 1. Charlotte

  Gefeliciteerd! En heel veel plezier morgen!

 2. Wilmaaa

  Wat een lieve foto´s! Gefeliciteerd en ik hoop dat hij een hele mooie dag mag hebben!

 3. Nicole

  Yay gefeliciteerd!!

 4. Nicole

  Heerlijk!
  Gefeliciteerd met je broertje!

 5. Channah

  Gefeliciteerd! Ik wou dat we allemaal wat dankbaarder waren voor de dingen die we hebben. We zijn tegenwoordig zo ontzettend materialistisch. We kunnen een groot voorbeeld nemen aan je broertje!

 6. Hanna @ eenbezigbijte.nl

  Fijne dag morgen met elkaar en gefeliciteerd met Pascal!

 7. Astrid

  Gefeliciteerd met Pascals verjaardag! Ik snap ergens wel dat hij zich niet bekommert om een respectabele leeftijd als 25. De enige reden dat ik niet kan wachten tot ik 30 word (in juni), is dat ik dan lid kan worden van 30+-groepen op Facebook. Voor mij gaat mijn verjaardag verder ook vooral om de cadeaus, haha. Leuk dat hij een fiets krijgt en ik snap de kralen helemaal. Vind ik ook leuk! 🙂
  Astrid onlangs geplaatst…Douchegels die ik gebruikMy Profile

 8. Vlijtig Liesje

  Gefeliciteerd met Pascals verjaardag! Fijne dag gewenst.

 9. Linda

  Gefeliciteerd met je broertje! Wat leuk dat hij een fiets krijgt en deze helemaal ‘gepimpt’ wordt.
  Haha alles is herkenbaar met mijn broertje met Down. Vooral het grijs draaien van CD’s.
  Gelooft je broertje nog in Sinterklaas?
  Mijn broertje weet wel dat pa en ma de cadeautjes kochten (we vieren de laatste jaren kerst) en hij vind het stom dat pa en ma Sinterklaas afgeschaft hebben.

  • SoMama

   Haha, tja dat is een goede! Uiteraard is hem vertelt dat het allemaal niet echt is, maar toch vindt hij de Sinterklaasmuziek- en films echt fantastisch.

 10. Engelina

  Gefeliciteerd ! En wat super leuk die foto’s met je broer en de kindjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Syndroom van Down
Wat we van Pascal kunnen leren! #downsyndroom

'S avonds hang ik lekker op de bank als ik een pushbericht krijg over een schietpartij in Parijs. Een bericht...

Sluiten