Kinderen

Ik kan net zo goed tegen de muur praten! #kinderen

Heb je ook wel eens het gevoel dat je tegen de muur praat? Dat je iets zegt wat bij anderen helemaal niet binnenkomt? Dat heb ik dus eigenlijk met grote regelmaat. Bedenk je namelijk maar eens wat je allemaal wel niet tegen je kinderen zegt. Toen ik er eens logisch over ging nadenken kwam ik toch eigenlijk wel tot de conclusie dat ze de helft waarschijnlijk niet begrijpen…

Muur.fw

Schiet eens op, straks komen we te laat!
In de ochtend is het soms een race tegen de klok, dus met regelmaat hoor ik mijzelf zeggen: ‘Kom op, schiet eens even op! Straks komen we nog te laat.’. Maar ik heb een vaag vermoeden dat het woord opschieten bij mijn kinderen nog niet echt binnenkomt, ze zijn tenslotte ook pas 3 en 1 jaar oud. Maar wat denk je van ‘Straks komen we te laat.’, hoe weten ze nou überhaupt wat straks is of te laat komen is? 😉

Wil je nou eens even normaal doen?
Wat denk je van de vraag: ‘Kan je nou even normaal doen?’. Ik hoor hem hier met regelmaat uit mijn mond komen, maar normaal? Wat is nou normaal? Zelfs ik kan daar eigenlijk geen fatsoenlijke uitleg over geven want normaal is in mijn ogen het ene, maar in jullie ogen wellicht heel wat anders. Wat moeten mijn kinderen dan met de vraag ‘Kan je nou even normaal doen?’. Niks dus!

Mama is even bezig!
Mama, kan je me helpen? Wil je mijn knutselspullen pakken? Vragen die iedere moeder wel voorbij hoort komen, maar die ik vrij vaak beantwoord met ‘Even wachten, mama is even bezig.’. Lekker nietszeggend natuurlijk, want dat is ‘even’ en wat ben je dan aan het doen. Kinderen willen vaak dat iets meteen gebeurt, dus even wachten is onbegrijpelijk. Uiteindelijk hangt er dus vaak een kind aan mijn been of blijf ik horen: ‘Maar mama….’. Niet handig dus.

Om in kindertermen te blijven, waarschijnlijk praat ik ‘poep’ tegen ze. Ik denk dat zij het wel zo zullen ervaren, hihi. En als ik erover nadenk dat is het ook best logisch, wat voor ons logisch en helder is, is voor kinderen acacadabra. Misschien moet ik eens een lesje kindertaal gaan nemen.

Ik ben heel benieuwd of dit herkenbaar is voor jullie?

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. Channah

  Hier nog geen last van, maar ik kan me er zo wat bij voorstellen haha!

 2. Vandaagismooi.nl

  Ja hoor, wel herkenbaar bij mijn 2,5 jarige peuter-puber! Maar ik moet zeggen dat ik inmiddels vrij goed in het loslaten geworden ben. Vooral de vraag ‘waarom zou ze x niet mogen/moeten/vul zelf maar in’ stellen helpt heel erg goed hier.

  En ach dat te laat komen… dat komt hier eigenlijk bijna niet voor en als het zo is dan is het zo. 😉

 3. Eline

  Haha kan me heel goed voorstellen dit. Ben benieuwd hoe dit bij ons is over een paar jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Nee, er komt geen derde!!

'Heb je niet weer last van klapperende eierstokken?' Deze vraagt komt de laatste tijd nog wel eens voorbij en als ik...

Sluiten