Syndroom van Down

Ik walg van het nieuws!! #downsyndroom

Het is maandagavond, kinderen liggen op bed en ik lig heerlijk in bad. Ik check mijn Facebook, ik app gezellig met wat mensen en dan besluit ik om het nieuws te gaan kijken dus ik open de Telegraaf app. Niks raars eigenlijk, doe ik allemaal wel vaker. Helaas was het eerste bericht een bericht waar ik meteen kotsmisselijk en kwaad van werd. Hoe kan dit, hoe kan de wereld zo krom zijn?

De tranen staan serieus in mijn ogen en dat komt gewoon omdat dit akelig dichtbij staat! Vol afschuw lees ik de kop: ‘IS doodt kinderen met handicaps’. Stom als ik ben lees ik ook nog verder en jawel daar staat het pasgeboren kinderen met het Syndroom van Down of een andere handicap worden gedood. Een dodelijke injectie of verstikking, het lot van al 38 onschuldige baby’tjes.

Mijn hart huilt. Hoe dan? Ik weet dat dit niks nieuws is, dat dit vroeger ook heel veel gebeurd is, maar we leven verdomme in 2015!! Niemand heeft het recht om het leven van een ander te nemen, maar om nou onschuldige baby’tjes van het leven te beroven alleen maar omdat ze een handicap hebben. Ik walg ervan, ik kots ervan, het maakt me woest! Komt het omdat ik inmiddels zelf moeder ben van twee kindjes en een broertje heb met het Syndroom van Down? Ja, ik denk het absoluut, maar dit is toch te bizar voor woorden. Ik heb er in ieder geval weinig meer over te zeggen, behalve dat de mensen die dit doen absoluut niet bij mij in de buurt moeten komen!!

Ik hoop altijd maar dat dit soort berichten niet echt zijn, dat ik een nachtmerrie heb en morgen wakker wordt in een wereld die veel mooier is….

Dit artikel heeft 7 reacties

 1. Tamara

  Verschrikkelijk! Ik snap echt niet dat er mensen zijn die zulke dingen doen.

 2. Nicole

  Klinkt stom en ja dan ben ik maar een struisvogel, maar dit is dus een vd redenen dat ik geen nieuws meer lees. Dan jank ik dus de hele dag door.
  Snap ook echt niet hoe mensen zo onmenselijk kunnen zijn. Dat zijn toch geen mensen?

 3. Bregje

  Gatverdamme wat naar :'(

 4. Leonie van Mil

  Heel erg!!! Schokkend! Bijna geen woorden voor. Dat deze mensen beslissen over wie er het recht hebben (volgens hun) om te leven en wie niet, wisten we al. Maar dit is gewoonweg gevoelloos.

 5. Neelke | The Dutch Chronicles

  Ik moet hier echt om huilen. Wat verschrikkelijk. Misschien een beetje naief om daar van te schrikken, want IS dood alles wat anders is hun ogen, maar man wat verschrikkelijk. Dit is dus precies waarom ik eigenlijk geen nieuws lees nu ik zwanger ben, dit raakt me te veel.

 6. Will

  VRESELIJK WALGELIJK !!! Ik moet er ook van kotsen.
  Echt IS, wat verwacht je anders van zo’n vreselijke onmenselijke organisatie .VERSCHRIKKELIJK !!! IS is gruwelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Syndroom van Down
Hoera, Pascal is jarig! #downsyndroom

De decembermaand was vroeger altijd druk bij ons in huis, vandaag de verjaardag van mijn broertje. Morgen de verjaardag van...

Sluiten