Kinderen

Je leven is voorbij als je kinderen krijgt! #nietdus

Dit is dus echt één van de meest verschrikkelijke opmerking die gemaakt kan worden als je je zwangerschap aankondigt! Vaak zijn de reacties uiteraard heel positief, maar toch zijn het ook vaak de mensen zonder kinderen die de stomste opmerkingen maken, maar goed ook mensen die al kinderen hebben kunnen er wat van. In ieder geval de opmerking: ‘Oh, dan is je leven wel voorbij’ is echt een hele irritante opmerking. Hoezo is je leven voorbij? Hebben die mensen wel eens bedacht dat het vaak een bewuste keuze is geweest om zwanger te raken? Anyway, ik ga mij er niet meer druk om maken want kinderen hebben heeft ook ontzettend veel voordelen!

FB_IMG_1449690806643

Met de tijd leer je namelijk als ouder zijnde dat er heel veel dingen zijn waar je je helemaal niet meer druk om hoeft te maken! Zo heb je met kinderen de volgende voordelen:

1. Je hoeft nooit na te denken wat je vandaag eens zal gaan doen!
Je vervelen is natuurlijk rete irritant! Nou met kinderen verveel je je geen moment hoor. Ze houden je altijd wel bezig 😉

2. Je bent altijd op tijd wakker.
Uitslapen is er niet meer bij. De zondagen dat je brak in je bed ligt en er rond 3 uur eens uit rolt, deze dagen zijn verleden tijd. Je staat gewoon elke dag lekker fris en fruitig naast je bed! (ahum)

3. Je hebt altijd een smoes!
Sorry ik kan niet komen, want Kind A is ziek of Kind B is moe.

4. Je kan ongegeneerd kinderfilms/serieus kijken.
Niemand die je raar naar je kijkt als je samen met je kinderen (of alleen) een kinderserie zit te kijken. Je kan namelijk altijd gewoon de kinderen de schuld geven.

5. Je verveelt je nooit op vakantie!
Alleen maar luieren op het strand en niks uitvoeren. Don’t worry, je hoeft je op vakantie echt niet te vervelen. Naar de speeltuin, het zwembad, etc. Altijd wat te doen.

6. Je maakt je niet meer druk om dvd’s die in het verkeerde hoesje zitten.
Je doet eerder een vreugdedansje als je in één keer de juiste dvd in het juiste hoesje terug vindt!

7. Je laat de was geen week liggen.
Doe je dit wel dan kan je meteen twee weken uittrekken om weer alles weg te wassen. Want ja, kinderen maken nou eenmaal sneller wat vies.

8. Je maakt je niet meer druk om vlekken in je kleding.
In de chaotische strijd om iedereen op tijd op school/de opvang te krijgen wil er wel eens een kledingstuk vies worden. So what, je kan altijd je kinderen de schuld geven 😉

9. Moeten werken is rustgevend.
Geen kinderen om je heen, het is heerlijk rustgevend. Even een aantal uurtjes bijkomen, hihi.

10. Als je iets kwijt bent dan zoek je het gewoon in de speelgoedbakken.
Kinderen kunnen toch geen verassingen bewaren dus ze verklappen vrijwel altijd waar ze iets verstopt hebben.

Ik ben benieuwd naar jullie mening. Wat vinden jullie een leuk voordeel aan kinderen hebben?

Dit artikel heeft 8 reacties

 1. Wilmaaa

  Zo raar dat mensen dat denken, voor mij zijn juist alle mooie dingen begonnen:) alleen jammer van dat uitslapen Haha!

 2. Nicole

  Rare opmerking inderdaad. Zo’n kleinte verrijkt je leven juist op zoveel manieren!

 3. Lilian

  Ik vind niet dat je die opmerking kan maken. Want als je kinderen hebt kun je af en toe ook nog wel is wat leuks doen, alleen of met zn tweeën. En die andere dingen die jij benoemt. Ja klopt ook helemaal.

 4. Simone

  Haha die dvd’s. Leuk stukje. En goed om het eens van de positieve kant te bekijken 🙂

 5. Yvonne

  Je leven voorbij, tsss. dat zijn mensen die zelf nog geen kinderen hebben denk ik. Het leven met kinderen is leuker dan ooit tevoren!

 6. Susanne

  Bijzonder hè dat mensen zeggen dat je leven voorbij is, dan hebben ze dus blijkbaar geen idee wat ze zeggen! Tuurlijk is het niet altijd even makkelijk en zou ik ook weleens even gewoon zonder nadenken of oppas hoeven regelen de deur uit kunnen lopen om wat leuks te doen. Maar je krijgt er zoveel voor terug! Leuke blog!

 7. Vandaagismooi.nl

  Hahaha ik herken het allemaal, maar sommige dingen (uitslapen!!!) zie ik toch echt wel als een minpunt hoor 😉

 8. Sheila

  Ik vind dat echt een idiote opmerking. Maar als ik kijk naar sommige mensen, is hun (oude) leven ook echt voorbij. En dat vinden ze zelf ook. Mijn man loopt altijd de Nijmeegse Vierdaagse. Toen hij een vriend meevroeg was het: “Nee, wacht maar tot je kinderen hebt. Dan kan je dit soort dingen niet meer doen. ”

  Inmiddels is mijn zoontje 13 maanden. Met 6 maanden kwam de Vierdaagse en geen seconde dat ik dacht; nu kan mijn man niet meer wandelen. Of dat hij dacht dat het niet meer kon. Het was heel natuurlijk van: “Zo, wie gaan we vragen voor de dagen dat ik moet werken en jij gaat lopen?” En geregeld werd het.

  Nee, mijn leven lijkt nog steeds op mijn oude leven. Ik spreek af met vriendinnen, we maken nog steeds tijd om samen motor te rijden, we backpacken nog steeds (alleen nemen we nu ook luiers mee), we gaan samen naar de sauna, dagje Efteling…. Ik merk serieus niet zo heel veel verschil. Behalve dat ik soms niet meer met 15 minuten de deur uit ben. En nu niet meer dezelfde avond naar de bios kan met mijn man. Maar je hebt het allemaal zelf in de hand.

  Dus het zegt eigenlijk heel veel over die mensen. Niet over jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Zindelijkheidstraining heeft het zin?

Al tijden stond het op de planning, een artikel over het zindelijk worden van kinderen. Maar heel eerlijk gezegd heb...

Sluiten