Inbraak
Persoonlijk

Je wordt bedankt meneer de inbreker!

Het was een hele normale dag, een dag waarop ik Jamie en Fenna naar de opvang bracht, de dag wat gewoon een normale werkdag had moeten zijn. Een dag waarop een simpel Whatsapp bericht ineens heel veel angst met zich mee bracht. Het was één simpele foto, een foto van één van de ramen van ons huis. Het raam, met een kozijn dat niet meer in zijn originele staat verkeerde, een raam waar iemand heeft geprobeerd in te breken…

Al maanden schijnt het in bij ons in de buurt aan de gang te zijn. En ik zeg schijnt omdat ik er niks van heb meegekregen, niks gezien en alles alleen van horen zeggen. Toen er een buurtpreventie Whatsapp groep werd gestart waren wij uiteraard meteen van de partij, want je weet maar nooit. En dat bleek dus wel, ik besloot na de poging tot inbraak bij ons thuis eens te kijken hoe het er dan de afgelopen tijd aan toe is gegaan bij ons in de buurt. Toen ik de cijfers van alleen de afgelopen week onder ogen kreeg schrok ik helemaal. 27 meldingen, waarvan er daadwerkelijk bij 11 huizen is ingebroken. Over de afgelopen 6 maanden zelfs 170% meer in braken dan het landelijk gemiddelde, fijn.

Hier is het gelukkig beperkt gebleven bij schade aan het kozijn. Schade die wij maar voor ‘lief’ nemen gezien het feit dat het veel erger had gekund. Maar meneer de inbreker ondanks dat je niet bent binnengekomen en dus ook niets hebt meegenomen, heb je wel wat gebracht! En ik kan het nou eenmaal niet als positief bestempelen. Wij zijn een heel normaal gezin. Een gezin dat graag van haar nachtrust geniet. Helaas heb jij dit ons ontnomen, want inmiddels heerst hier angst. Angst voor iemand die wel ons huis binnen dringt, angst voor elk raar geluid wat wij horen ‘s nachts. Is het echt nodig om dit iemand aan te doen? Waarom moet je aan de spullen van een ander zitten? Dit is geloof ik iets wat ik nooit ga begrijpen.

Is er bij jullie wel eens ingebroken of een poging tot gedaan?

Dit artikel heeft 11 reacties

 1. Nicole

  Doodeng! Hier gelukkig nog nooit, maar wel inbrekers betrapt bij mijn buurman. Gewoon op klaarlichte dag! Ik ben best bang voor een inbraak, dus ik laat altijd heel veel licht branden enzo.

 2. Bregje

  Bah wat eng is dat! Hopelijk komt die eikel nooit meer terug, lijkt me vreselijk om zo in angst te zitten! X

 3. Romy

  Hier gelukkig nog nooit mee gemaakt, maar mij lijkt het doodeng. Vooral omdat je ook steeds meer leest dat berovingen en inbraken vaker escaleren. Je wil toch je gezin beschermen.

 4. Kim

  Brrr… oh men, wat lijkt mij dit eng zeg! Kan me voorstellen dat je hierdoor minder goed slaapt. Heb je nu ook dingen aangepast m.b.t. beveiliging?

  • SoMama

   Op zich is alles hier redelijk goed beveiligd. Maar hebben toch de inkijk naar binnen nog meer beperkt. En er komt een nieuw raam/kozijn in, waarbij inbreken nog moeilijker is!

 5. Kelly

  Wat een nare ervaring zeg, ik kan me heel goed voorstellen dat jullie bang zijn! Ik hoop dat dat gevoel snel mag slijten.
  Kelly onlangs geplaatst…Op de helft!My Profile

 6. Ilse van Kreanimo

  Oh bah, dat is zo akelig hè.

  Bij ons in het studentenhuis is eens ingebroken tijdens de vakantie.
  Gelukkig had ik mijn geldkistje leeg gemaakt omdat ik naar huis ging voor de vakantiedagen.

  Maar het gevoel dat er iemand in je spullen heeft gezeten is zo vies 🙁

 7. Charlotte

  Bah bah, ik kan me je angst wel voorstellen. Bij ons is vroeger toen ik nog een kind was wel eens ingebroken. Toen kreeg ik er gelukkig nog niet heel veel van mee. Ik hoop dat jullie snel weer een beetje kunnen slapen!

 8. Saskia

  Bah, je hoopt dat dit je nooit overkomt. En dat ze gewoon van je huis/spullen afblijven. Gelukkig is er bij ons nog nooit ingebroken. Wel is mijn portemonnee een keertje op straat gerold.

 9. Nathalie

  Eng! Wel bij onze oude buren.

 10. Pingback: Week in foto’s #3 – Inbraak, Universiteit van Leiden & het krijspaleis! – SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk
Deze opmerkingen willen werkende moeders niet horen!

Voordat wij kinderen kregen waren wij beide fulltime aan het werk. Ik had het naar mijn zin, maar wist eigenlijk...

Sluiten