Meisjesmama Fenna
KinderenPersoonlijk

Help, we krijgen een meisje!

Nee, ik ben niet zwanger en er komt ook geen derde! 😉 Maar als ik terugkijk naar mijn tweede zwangerschap en de geslachtsbepaling dan was dit toch absoluut de gedachte die ik had toen de echoscopiste ons vertelde dat ze toch 98% zeker was dat het een meisje zou zijn. Fenna werkte niet goed mee, dus het was lastig te zien en af en toe hoopte ik toch stiekem dat we toch zouden horen dat het een jongetje zou zijn, maar niks was minder waar. Naast een jongensmama zou ik ook een meisjesmama worden! Het werd dus tijd om te gaan wennen aan de volgende aspecten:
Meisjesmama Fenna

Roze, roze en nog eens roze
Eigenlijk ligt mijn lievelingskleur niet ver uit de buurt van roze, ik ben namelijk gek van paars! Maar goed, een meisje dus dan is de associatie toch roze. Loop eens een winkel in met kinderkleding en voor meisjes is het toch overwegend roze. Daar moest ik dus wel even aan wennen, want ik vond het een verschrikkelijke kleur! Vrij snel was dit overigens overgeslagen, Fenna draagt namelijk al sinds haar geboorte eigenlijk bijna elke dag wel roze!

Uhh, dat is niet zo praktisch daaronder?
Mike keek vooral naar het praktische aspect, namelijk het verschonen van een heerlijke poepluier! Bij jongentjes is dat natuurlijk al een gedoe, het zit overal, maar bij meisjes kan dat nog net een stukje erger. Ik moest er overigens wel erg om lachen, want dit was echt letterlijk wat hij zei: ; Oh een meisje, ik heb eens zitten denken, maar dan moet ik dus ook tussen die lippen schoonmaken?’. Heel scherp 😉

MeisjesmamaJurkjes en rokjes
Zelf heb ik vrij weinig met jurkjes en rokjes. Ik droeg ze vroeger af en toe met uitgaan en de laatste keer was alweer een half jaar geleden op onze bruiloft. Dat we eerst Jamie kregen was dus een verademing, we konden gewoon lekker stoere jongenskleding kopen. Aan de rokjes en jurkjes ben ik inmiddels een heel klein beetje gewend, maar ik vind het Fenna niet staan. Dus ze heeft ze maar heel weinig aan.

Elastiekjes, knipjes, vlechten, etc.
Waar je bij een jongen uit de voeten kan met een pot gel, ligt het bij een meisje wel even anders. Dat wordt straks nog wel even wennen! Heel eerlijk gezegd vind ik het ook niet heel erg dat Fenna haar haar nog niet zo hard groeit. Hoef ik mij hier nog niet druk over te maken 😉

Overigens vond ik heel veel dingen ook wel leuk! Zo zie ik ons al helemaal samen spelen met mijn oude Barbie’s en lekker samen knutselen. Samen onze nagels lakken en lekker nog veel meer moeder-dochter dingetje doen 🙂  En het bevalt allemaal prima, onlangs interviewde Romy van Dochterlief.nl mij over het zijn van een meisjesmama! Lees gerust het artikel: Channa & haar dochterlief!

Ben jij een echte jongens- of meisjesmama? Of geen van beide?

Dit artikel heeft 9 reacties

 1. Charlotte

  Wij hebben alleen een dochter dus tot nu toe ben ik vooral een echte meisjes mama! Ik hou wel van lekker samen tutten en frutselen 🙂

 2. Nicole

  Hahaha! Ik zag de Lego en jongensdingen al gelijk voorbij komen toen ik hoorde dat ik zwanger was. Ook een jongensmama hier 😉

 3. Wilmaaa

  Hier een meisjesmama 🙂 Ik denk wel dat je soms moet wennen inderdaad. Ik wilde vroeger enorm graag een zusje, ik was dan het enige meisje met vier broers. Wat was ik blij toen ik die kreeg. Toen ze zeiden bij de echo dat ik zwanger was van een meisje was ik helemaal in de roze wolken, haha! Mocht ik nog een keer zwanger worden, dan maakt het me niet echt uit. Een stoer jongetje lijkt me ook super en een meisje ook 🙂

 4. Liess

  Ik vind het juist heel apart dat ik nu geen roze kan kopen, geen knipjes en jurkjes en roze en roze roze en roze. Wel even wennen hoor.

 5. Ilse van Kreanimo

  Ik had een echte aversie van Roze en Glitter.
  Maar met twee kleine meisjes werd dat anders 😉

  Ik schreef er een tijdje geleden ook een blogpostje over:
  http://blog.kreanimo.com/?p=1148

 6. Melanie

  Ooh ja herkenbaar!! Al láng voordat ik zwanger was, was ik ervan overtuigd dat mijn eerste kindje een meisje zou zijn. Tot die 20-weken echoscopiste zei dat we een jongetje verwachtten. Dat was wel even schakelen, hoor! Maar ik vind het fantastisch!

  • Angela

   Ik had precies hetzelfde! Ik zag mezelf helemaal lopen met een meisje. Ik had de lila kamer al bijna klaar in gedachten en toen hoorde ik dat ik een jongen zou krijgen. Inderdaad even omschakelen, maar ik vind het nu geweldig dat ik een jongensmama ben.
   Angela onlangs geplaatst…Meeki boxMy Profile

 7. Alicia

  Hier een jongensmama, dus heel herkenbaar! Nu zwanger van de tweede en we weten niet wat het wordt. Ik ga er wel een beetje van uit dat het een jongetje wordt, want ik kan me gewoon niet voorstellen hoe het zou zijn om een meisje te hebben.

 8. Merel

  Hier een meisjesmama volgens mij. Toch lijkt een klein jongetje me ook wel weer echt heel leuk!
  Merel onlangs geplaatst…Mijn blog: waarom de naam Lotus Writings?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Persoonlijk
Het leed dat mannen heet ;)

Zoals jullie wellicht weten ben ik getrouwd met Mike. En laat ik vooropstellen dat het een hele lieve man is,...

Sluiten