Kinderen en privacy
Persoonlijk

Kinderen en privacy – hoe gaan we daar mee om?

Misschien is het je in de afgelopen artikelen al opgevallen, maar ik heb besloten geen foto’s meer te plaatsen waarop je de gezichten van de kinderen voorbij ziet komen. En dat heeft alles te maken met de privacy van onze kinderen, want ook kinderen hebben recht op privacy, zo simpel is het. Kinderen en privacy, hoe gaan we daar vanaf nu mee om?

Kinderen en privacy: mamabloggers

Wellicht heb je al eens van de term gehoord, maar bloggers die vooral schrijven over het moederschap worden ook wel de zogenaamde mamabloggers genoemd. Logischerwijs delen veel van deze moeders foto’s van hun kinderen. En tot die groep moeders behoorde ik ook. Vol trots deel ik foto’s en verhalen van de kinderen. De eerste stapjes, de eerst woorden en alle andere eerste keren. Maar de laatste tijd spookte er een vraag door mijn hoofd. Wat vinden de kinderen hier later van? En wil ik eigenlijk wel zoveel delen? Kinderen hebben natuurlijk ook recht op privacy. En hoewel zij daar op dit moment nog niet over kunnen beslissen zijn wij als ouders daar wel verantwoordelijk voor.

En nu?

Je hoeft niet bang te zijn dat er geen artikelen meer geplaatst zullen worden. Je zult echter geen foto’s meer langs zien komen op de blog waar de kinderen herkenbaar op staan. In verband met de privacy van de kinderen, maar helaas ook door de maatschappij waarin wij leven. Hoe leuk het ook zou zijn om alles te kunnen delen, er zijn nou eenmaal mensen online te vinden met verkeerde bedoelingen. Ons Instagram staat voor nu op privé en wat daar mee gaat gebeuren weet ik nog niet.

Persoonlijke verhalen blijven wij delen, zolang de kinderen hier later geen hinder van zullen ondervinden. Eigenlijk dus een kleine aanpassing op SoMama als je kijkt naar de afgelopen jaren! Een beslissing waar goed over is nagedacht en eigenlijk ook heel goed voelt.

De laatste tijd zie je meer bloggers die deze beslissing nemen. Eigenlijk ben ik wel heel benieuwd wat jullie hiervan vinden. Plaatsen jullie herkenbare foto’s van de kinderen online op bijvoorbeeld Social Media? Kinderen en privacy, hoe gaan jullie daarmee om?

Wil je meer lezen over kinderen en privacy, neem dan eens een kijkje op Kinderrechten.nl.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Marjo

    Super goed dat je dit doet. Als je ze zo fotografeert is het ook goed toch! En wij blijven gewoon lekker je blogs lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk
Schuldgevoel – Extra ochtend peuterschool

Sinds haar tweede verjaardag gaat Fenna één ochtend in de week naar de peuterschool. Het zit in de basisschool waar...

Sluiten