Kindersmoesjes
Kinderen

De leukste kindersmoesjes op een rijtje!

Sinds Jamie kan praten is het hier lachen geblazen. Begon het net woorden die hij niet goed uit sprak, hebben we het nu over hele zinnen en opmerkingen waarbij ik af en toe moeite heb om mijn lach in te houden. Zo zaten wij een hele tijd geleden in de auto toen we achter ons, uit het niets, ineens hoorde ‘What the fuck?’. We keken elkaar verbaasd aan, probeerde onze lach in te houden en Jamie te corrigeren. Maar heel eerlijk, hij heeft het ongetwijfeld van één van ons gehoord. Gelukkig begreep hij heel goed dat het niet mocht en zegt het nu bijna nooit meer. Het doet je alleen wel realiseren dat ze toch echt meer begrijpen en oppikken dan je denkt. Inmiddels laat Jamie ook vaak zat zijn fantasie spreken 😉

Kindersmoesjes

Smoesjes om niet te eten!
Jamie heeft tegenwoordig een meneer in zijn buik: ‘Maar mama, de meneer in mijn buik heeft honger en wil graag een koekje!’. Een meneer die altijd heel veel honger heeft in koekjes en snoepjes en zoals je wellicht zult begrijpen heeft deze meneer nooit zin in het avondeten 😉 Grappig genoeg is dit voor veel andere moeders heel herkenbaar! Zo zegt het zoontje mama Yvonne van Kidzblogger de laatste tijd steeds dat zijn buikje geen honger heeft!

Nee, ik kan echt niet opruimen!
En wat dacht je van het fenomeen opruimen. Hier in huis vaak een grote strijd. ‘Wil je je speelgoed even opruimen?’ werkt vast alleen in combinatie met een vorm van chantage 😉 Wil je het niet? Dan weet mama niet of ze jou straks wel wil helpen. En ga zo maar door. Maar ook dit is gelukkig heel herkenbaar, wat dacht je van de volgende smoesjes:

Mama Esmée van Website4mama kreeg het volgende te horen:  ‘Als ik later mama ben, dan doe ik het. Nu moet jij het doen.’ .

Het zoontje van Bianca van Bblogt roept altijd dat zijn tank leeg is. Als hij iets op moet ruimen; ‘dat kan niet want mijn tank is leeg.’

Mama Lisette van LIMWZ Beauty Blog heeft te maken met Cloa, een zelfverzonnen vriendje, dat altijd alle rommel veroorzaakt.

En wat denk je dan van de volgende smoesjes?
Jamie heeft er nog wel eens een handje van om midden in de nacht naast mijn bed te staan. Hij wil dan graag bij mama in bed liggen, want op papa zijn plek ligt het veel lekkerder. Of een hele bekende smoes, hij is bang want er ligt een monster onder zijn bed 😉 . En ook andere moeders krijgen nog met diverse (soms best lachwekkende) smoesjes te maken!

Mama Rory van ‘40 en voor het eerst moeder‘ vertelt: We zijn bezig met opruimen en ik zie dat er stift op haar roze stoffen relax-stoeltje zit. Ik wijs peuterdochter erop. Ze kijkt ernaar en zegt: “dat heb ik niet gedaan hoor mama”. Ik vraag haar wie dat dan wel heeft gedaan. Mila: “de kaboutertjes”. Let wel, met een stalen gezicht. Pffff. En ze is pas 3,5 ?!?

Het zoontje van Saskia van Twinkelbella verzint altijd smoesjes om niet naar bed te hoeven: Toen het hittegolf was hier in Nederland riep hij steeds dat hij het zo koud had en daarom niet kon slapen! 

Mama Marguerit van Poldermama heeft te maken meteen dochtertje met faalangst: Ze durft niet zonder luier ook al kan ze dat best… “Mama heeeeeelp mijn billen doen pijn als ik geen luier aan heb, het is echt heel erg aaaaaaauuuuuuw!” Inclusief bijbehorende drama… 

Mama Linda van ‘Go or no go’ vertelt over haar zoontje Daan (5), hij vergeet nog wel eens iets! Zijn tas als we naar school gaan, soms doet hij een hemd aan, terwijl hij al een hemd aan heeft, dat soort dingen. Als zij er dan iets van zegt, krijgt zij als antwoord: ‘Ja, maar mama, ik heb daar ook een klein probleempje mee, ik kan daar niets aan doen’ Waar hij het vandaan heeft??? Geen idee want ‘t is een gezond mannetje zonder probleempjes! 

Persoonlijk vind ik de kindersmoesjes altijd fantastisch. Heb ik vaak moeite om mijn lach in te houden en duurt het soms dus even voordat ik er een serieus gesprek over kan voeren. Hebben jullie hier ook last van? Wat is de leukste smoes van jullie kinderen?

Dit artikel heeft 10 reacties

 1. Bianca

  Heerlijk om al die smoesjes te lezen. Die van mijn kleine man staat er ook bij. Leuk! Kinderen zijn zo lekker eerlijk hihi.

 2. Charlotte

  Haha geweldig! Als Aukje wat ouder is dan komen er hier vast ook van die heerlijke smoesjes

 3. Linda

  Haha leuk om alle smoesjes zo te lezen, geweldig en vooral…waar halen ze het vandaan!
  Thnx voor de mention! 🙂

 4. Yvonne

  Haha wat een super leuk stukje is het geworden!

  Groetjes
  Yvonne

 5. Nicole

  Hahaha mooi he die kinderen!

 6. Marguerita

  Grappig dat lijstje zo bij elkaar 🙂 en dankjewel voor de mention
  Marguerita onlangs geplaatst…Yay, na de kerst in groep 2!My Profile

 7. Saskia

  Haha geweldig al die smoesjes op een rijtje. Echt onwijs leuk om te lezen!

 8. Angela

  Haha wat leuk om te lezen! Wat hebben kindjes ook veel fantasie he, geweldig!
  Angela onlangs geplaatst…Meeki boxMy Profile

 9. Bregje

  Heerlijk dit! Hier nog geen smoesjes, maar al wel vakkundig druk bezig zijn met een pluisje als ik iets vraag. Dat belooft nog wat! 😉

 10. Fabian

  Super leuk om al die smoesjes te lezen. Ik weet nog wel toen ik zo jong was. Ik verzon altijd wel iets om niet in mijn eigen bedje te hoeven slapen of om nog niet naar bed te hoeven te gaan. Helaas hadden zulke smoesjes vroeger meer effect dan nu. Meestal werken smoesjes niet meer nu ik 17 ben haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Help, we krijgen een meisje!

Nee, ik ben niet zwanger en er komt ook geen derde! ;) Maar als ik terugkijk naar mijn tweede zwangerschap...

Sluiten