Het kleuter smoeltjesschrift
Kinderen

Zo spreken wij de dag door: het kleuter smoeltjesschrift!

Hier in huis bespreken we vaak tijdens het avondeten de dag door. Alleen bij de kinderen wil dit nog wel eens blijven hangen bij de vraag ‘Hoe was het op school?’. Na het antwoord ‘ja leuk’ of ‘goed’ valt het gesprek stil. Op de vraag wat ze op school hebben gedaan krijgen we namelijk vaak het antwoord ‘weet ik niet meer’. Misschien wel heel herkenbaar voor anderen of wellicht helemaal niet? Maar tegenwoordig vullen wij hierdoor na het eten het kleuter smoeltjesschrift in. Dit zorgt ervoor dat we toch iets meer over de dag van Jamie te weten komen!

Wat is het kleuter smoeltjesschrift?

Het kleuter smoeltjesschrift

Het kleuter smoeltjesschrift is de opvolger op het smoeltjesschrift. Het verschil zit hem in de doelgroep, bij het smoeltjesschrift gaat het om kinderen vanaf 8 jaar en de kleuter variant is uiteraard gericht op kleuters vanaf 4 jaar. Het kleuter smoeltjesschrift helpt je om de dag te bespreken aan de hand van een aantal eenvoudige vragen die worden toegelicht met smileys. Hoe voelde je je op school? Was het eten lekker? En andere speciale momenten kunnen worden vastgelegd. Het kleuter smoeltjesschrift is extra leuk doordat je elke dag nog iets anders kan tekenen of een leuke opdracht kan uitvoeren.

Hoe werkt het kleuter smoeltjesschrift?

Het kleuter smoeltjesschrift werkt heel eenvoudig. Elke dag wordt besproken aan de hand van een aantal simpele vragen. Waarbij een potlood, pen of stift gepakt kan worden om het juiste antwoord te geven. En het geeft je meteen wat meer gespreksstof. Als Jamie aangeeft dat de dag leuk was dan vragen we altijd even door. En geen idee waarom, maar aan het hand van dit schrift komen er toch meer verhalen los!

Het kleuter smoeltjesschrift

Het zijn elke dag dezelfde vragen, maar het blijft toch leuk omdat dit elke dag ook aangevuld wordt met een extra opdracht. En dat is iets waar Jamie steeds naar uitkijkt, nog voordat hij de standaard vragen heeft beantwoordt vraagt hij namelijk al wat de extra opdracht die dag is. En het feit dat er elke dag een sticker geplakt mag worden is ook absoluut een hit.

Wat wij ervan vinden?

Jamie vindt het erg leuk, vraagt er ook regelmatig om. Wij zelf vinden het een aanrader omdat er toch meer verhalen naar boven komen. We het idee hebben meer te leren over zijn schooldagen en hoe hij bepaalde dingen beleefd. Zelf vullen we het achteraf nog wel eens aan, bijvoorbeeld door erbij te schrijven wat we die dag hebben gegeten. Of een leuke anekdote die uit ons gesprek naar voren komt. Dus voor later ook nog eens een leuk dagboekje om in terug te kijken.

Kenden jullie het kleuter smoeltjesschrift al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Mama, echt? De nieuwe waarom-fase!

Bijna alle moeders, maar wellicht ook de opa's en oma's, ooms en tantes zullen het wel kunnen herkennen. De waarom-fase!...

Sluiten