Hardlopen
Vrije tijd

Komen jullie deze ‘Sportloser’ motiveren?

Sporten, waarschijnlijk ken je het wel en de kans is groot dat je er ook druk mee bent. Ik sport dus niet, maar zou het wel moeten doen! Ik verschuil me dan ook snel achter de uitspraken ‘Ik ben allergisch voor sporten’ of ‘Ik ben gewoon overgevoelig voor blessures’ maar daarnaast ben ik heel eerlijk gezegd ook wel een beetje lui. Alleen al het idee dat ik mijn spullen moet oppakken om naar de sportschool te gaan, wordt ik al moe 😉 maar ik wil er dus weer verandering in brengen.

Een aantal maanden na de zwangerschap van Fenna begon ik met hardlopen. Heel eerlijk gezegd vond ik het heerlijk, verstand op nul en gaan met die banaan! Ik begon met rennen onder begeleiding van ‘Start to run met Evy’, hoewel de muziek soms verschrikkelijk is, is het wel een goed leidraad. Helemaal als je eigenlijk geen verstand hebt van hardlopen en alles waar je op moet letten. Helaas bleek ik na drie lessen al gevloerd te zijn, mijn knieën overbelast. Mijn god, wat een sportloser 😉

Nadat ik geen last meer had van mijn knieën begon ik met crossfit. Mike deed dit ook en sprak hier lovend over, dus ik dacht dat gaan we ook proberen! Samen met een vriendinnetje gingen we naar een les, toen we daar aankomen waren we even licht in schok. Er waren een aantal anderen al bezig met trainen, die gooide gewichten de lucht in alsof het niks was, slik! Achteraf bleken dit echte fanatiekelingen te zijn die ook meedoen aan diverse wedstrijden. De eerste les was leuk en we hielden het uiteindelijk een maand vol. Tijdens de laatste lens schoot het tijdens een handstand in mijn elleboog.  Na een dokters en ziekenhuisbezoek was het na een week volledig rust weer over. Dus, mag ik de naam sportloser al dragen? 😉

HardloopschoenenEigenlijk heb ik vanaf dat moment niks meer gedaan, lichtjes wat bang voor andere blessures, maar daarnaast ook luiheid. Maar daar ben ik nu klaar mee. Ik ben vastbesloten om het hardlopen weer op te pakken, staat tenslotte ook in mijn 101 doelen in 1001 dagen project! Dus gisteren was de dag waarop ik hardloopschoenen ben wezen kopen (wellicht lag het daar de vorige keer aan) en van de week wil ik weer gaan lopen! Ik denk dat ik het nog rustiger ga opbouwen als vorige keer, maar beginnen zal ik. Hopelijk ben ik dan binnenkort geen sportloser meer!

Hebben jullie nog tips? Leuke hardloop applicaties of iets dergelijks, dan hoor ik dat graag!

Dit artikel heeft 9 reacties

 1. Nicole

  Ik heb sporten altijd verfoeid. Maar hardlopen, dat lukte wel. Het is een kwestie van ‘het haakje’ vinden bij jezelf. Wat is wat je graag wilt? En ik kan je heel erg de Start To Run app aanraden van Evy.

 2. Lodi

  Hardlopen is zo fijn. Lekker je hoofd leeg maken. Mijn tip, lekker opzwepende muziek op je oren en hou er regelmaat in. Dan gaat het steeds beter.

 3. Charlotte

  Heel herkenbaar… Dus helaas ook geen tips van mij 🙁 Ook een beetje allergisch denk ik… Heb het ooit één zomervakantie lang volgehouden om 3 keer in de week te gaan hardlopen maar dat is alweer lang geleden…

 4. Pingback: Flashback Monday #9 - Sportloser update! - SoMama

 5. Esmeralda

  Nope sorry geen tips van de grootste sportloser ever 🙁

 6. Pingback: Stoptober: waar stop ik mee? - SoMama

 7. Jan Verdienen

  Je moet ook niet sporten om het sporten, dan kijk je er alleen maar tegenop steeds. Mijn ervaring is dat je dingen moet doen die leuk zijn en toch sportief. Dus bijvoorbeeld zwemmen op het strand of in het zwembad, of lekker schaatsen omdat je er zin in hebt. Maar ook fietsen naar de winkel in plaats van steeds met de auto wil nog wel eens werken.

 8. Pingback: Week in foto's #19 - Action, Fenna 2 jaar & Adele! - SoMama

 9. Pingback: 7x waarom hardlopen zo leuk is! - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Vrije tijd
De lekkerste kruidnootrecepten!

Recepten met jawel: kruidnoten! Ja je leest het goed! Vind je het vroeg dat er al kruidnoten in de schappen liggen?...

Sluiten