Jamie Lego
Kinderen

LEGO World 2015: Do or Don’t

Een tijdje geleden kon ik de twee mannen hier in huis al heel erg blij maken. We zouden naar LEGO World gaan! Jamie speelt maar al te graag met duplo en lego en ook voor de wat oudere mannen onder ons, is lego toch nog wel een ding ;)! Dus gisteren was het zover, we gingen op weg naar de Jaarbeurs in Utrecht. Voor Jamie en Fenna maakte we het extra leuk want we besloten met de trein te gaan, dit was voor beide de eerste keer een een hele ervaring!

Toen we in Utrecht uitstapten en richting de Jaarbeurs liepen werd het ons al duidelijk, we zouden in ieder geval niet de enige zijn. Hoe dichter je bij Lego World kwam, hoe drukker het werd. We wilden er graag op tijd zijn, dus dat werd achter aansluiten in de rij. Toen we binnen waren werd het achter Jamie aan rennen, hij werd overal door afgeleid en wilde alles zien. Ik kan hem overigens ook geen ongelijk geven, want er is zoveel te zien dat je niet meteen weet waar je moet beginnen. Wij besloten om een kant op te lopen waar het volgens ons het rustigst was. Dit bleek ook het gedeelte te zijn wat het leuks is voor peuters.

Als eerst liepen we daar tegen een douche aan, dan denk je een douche? Ja, werkelijk een douche van allemaal legosteentjes! Met een regencape kon je er doorheen lopen, het zag er echt ontzettend leuk uit. Wij stonden daar overigens niet lang stil want Jamie had een springkussen gezien. Deze vind je overigens in allerlei soorten en maten over de hele beurs, genieten voor de kinderen dus. Jamie heeft even gesprongen en vervolgens vonden we een soort meer van legosteentjes. Hier hebben Jamie en Fenna even heerlijk doorheen gerold, dolle pret. We sloten het rondje ‘peuterplein’ af met spelen in de hoek speciaal voor kleintjes. Hier vind je wederom een springkussen, maar ook allerlei tafels vol met duplo en lego, een vijver om in te vissen en nog veel meer leuke activiteiten, erg leuk!

We liepen verder naar de andere hallen en kwamen echt de mooiste kunstwerken tegen. Overal vond je allerlei dieren, maar ook gebouwen en wat dacht je van koning Willem Alexander en koningin Maxima, ook zij waren gebouwd van legosteentjes. Er was een heel Star Wars gedeelte, waar je ook echt in het donker werd verrast met allerlei sterren en andere verlichte objecten. Ik ben geen fan van Star Wars maar dit was zeker wel leuk om te zien. Ook hier weer allerlei kinderactiviteiten, wel voor de oudere kinderen. We hebben in de paar uur dat we er waren zoveel gezien, dat ik hieronder een aantal sfeerfoto’s voor jullie heb neergezet, ik kan het proberen te vertellen maar het is meer een kwestie van je laten verassen!

Dus om de vraag te beantwoorden: do or don’t? Het hangt van een aantal zaken af. Als je LEGO fan bent dan absoluut gaan! Er is zoveel moois te zien, voor iedereen wel wat. Kinderen kunnen zich er ook absoluut heel goed vermaken. Ook Jamie en Fenna vonden het prachtig, al waren ze na twee uur toch wel echt helemaal op van het spelen, kijken en lopen. Een klein nadeel is wel de entreeprijs, persoonlijk vind ik €19,50 per persoon wel veel. Het is het absoluut waard, maar niet iedereen heeft dit te besteden natuurlijk. Een ander nadeel was de drukte, wij waren er natuurlijk op de eerste dag tijdens de opening en het was ontzettend druk! Dus als je niet tegen drukte kan, dan is het wellicht handiger om er nog even goed over na te denken. 

Oh en nog een tip! Neem gerust zelf eten en drinken mee, want de prijzen zijn daar nogal hoog. Wij betaalden voor een cappuccino en een flesje vitamine water maar liefst 6 euro! Je kan dit jaar nog t/m 27 oktober naar LEGO World, kaarten zijn te koop op Legoworld.nl. Let op: aan de deur kosten ze 25 euro in plaats van 19,50 euro.

Zijn jullie wel eens bij Lego World geweest? 

Dit artikel heeft 8 reacties

 1. Josan

  Ik vond het verschrikkelijk druk. Net de huishoudbeurs alleen dan met jonger publiek.

  • SoMama

   Grappig, ik ben ooit eens op de huishoudbeurs geweest en daar was het toen echt nog veel drukker. Daar was ik toen niet met een kinderwagen doorheen gekomen. Gisteren ging dat eigenlijk nog best eenvoudig 🙂

 2. Linda

  Het was wel druk maar ik had het stiekem eigenlijk nog drukker verwacht!
  Linda onlangs geplaatst…Je ziet toch meteen dat ze zwaar verwaarloosd wordt!My Profile

 3. Nicole @ Everyday-Life.nl

  Is dat jaarlijks?? Ik wil ook als Spencer ouder is!!!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Persoonlijk – Miskraam – Deel 1: Missed AbortionMy Profile

 4. Saskia

  Het lijkt me eigenlijk best leuk. Vooral mijn zoontje zal zijn ogen uitkijken 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…7x Fabulous mamaMy Profile

 5. Pingback: Zwitsal of Dermocare? Haba of V-tech? #tag – SoMama

 6. Pingback: Onze bucketlist: wat wij met onze kinderen absoluut willen gaan doen! - SoMama

 7. Pingback: Aanrader: LEGO World in de Jaarbeurs! - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Wat je als moeder niet wilt meemaken…

Als moeder zijnde maak je dingen mee die je eigenlijk liever niet mee zou willen maken. Toch hoort het er...

Sluiten