Trakteren
Kinderen

Mama, als ik jarig ben mag ik dan trakteren?

Af en toe val je van de ene in de andere verbazing. Het begon gisteren met het feit dat Jamie een oud speelgoedboek pakte, bij me op de bank kwam zitten en wel even zijn cadeautjes uit zou gaan kiezen. Uhhh, oja, mama deed nog aan struisvogelpolitiek want eigenlijk wil ik er nog steeds niet aan geloven. Ons kleine meisje is alweer 1 jaar en ons ‘kleine’ mannetje wordt dus alweer bijna 3 jaar. Maar goed, er ontgaat Jamie dus blijkbaar niks want toen we het over zijn verjaardag hadden vroeg hij ook of hij mag trakteren op school (hij gaat op maandag naar de peuterspeelschool). En het antwoord is dus uiteraard ja! Waar wat?

Donald Duck Pez

De eerste traktatie waar Jamie mee thuis kwam.

Toen Jamie net twee weken op de peuterspeelschool zat (en dus net 2 jaar was) kwam hij thuis met zijn eerste reactie. Ik kan  jullie  vertellen, ik moest er even van achter mijn oren krabben. Wellicht kennen jullie die snoepgoed zelf ook nog wel van  vroeger, voor  mij  was het in ieder geval een leuke herinnering aan vroeger. Jamie kwam thuis met een Donald Duck van Pez.  Natuurlijk  hartstikke  leuk voor kinderen, maar om dit nu te trakteren op een peuterspeelschool waar kinderen van 2 t/m 4 jaar  zitten… mijn  voorkeur heeft  het niet! Gelukkig las ik niet veel later in de maandelijkse nieuwsbrief dat er toch wel vriendelijk  werd verzocht om  de traktaties zo  gezond mogelijk te houden.

Laat het toeval nou zijn dat ik eigenlijk helemaal niet zo creatief ben, dus wat is leuk om te trakteren? Dit zijn de momenten  waarop  ik  heerlijk even rustig op Pinterest ga rondkijken. Want ik denk maar zo, beter goed gejat dan slecht bedacht 😉 Ik heb  dus even een  nieuw bord gemaakt op het SoMama Pinterest account: Gezonde traktaties! Ik heb gelukkig nog even de tijd om de  spullen in huis te halen of te beslissen welke traktatie het wordt, Jamie is 28 juli pas jarig en trakteert dus pas na de  zomervakantie. Dus alle leuke tips of ideeën zijn nog van harte welkom!

Hieronder een aantal afbeeldingen van de ideeën die ik  tot nu toe heb opgedaan, let op afbeeldingen linken door naar Pinterest voor meer informatie.

Gepersonaliseerde traktatie

Gezond & Gepersonaliseerd!

Gezonde Minions Traktatie

Gezonde Minions Traktatie!

Meloenpizza

Een pizza maar dan toch gezond!

Kaastraktatie

Schattige traktatie van kaasjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Geboortefotografie: een prachtige herinnering!

Inmiddels is Fenna alweer 1 jaar oud, maar haar geboorte staat ons nog bij als de dag van gisteren. En...

Sluiten