Kinderen

Zou onze dochter een echt ‘meisjemeisje’ worden?

Als je nagaat dat mijn bijnaam een tijdje bouwvakker is geweest (naast het welbekende trut), dan zul je wellicht begrijpen dat ik die naam niet kreeg omdat ik uitermate vrouwelijk was. Deze naam kreeg ik onder andere omdat ik gewoon met de mannen meedeed als het ging om het drinken van een biertje. Als ik dan ook verder terug kijk dan kan ik wel concluderen dat ik nooit een meisjemeisje ben geweest. Zo klom ik vroeger altijd in bomen en trok ik het liefst met jongens op. Rokjes of jurkjes, nou als ik dat aantrok dan was dat zeldzaam, make-up interesseerde mij weinig en ga maar door. Zou Fenna op mij lijken of wordt zij wel meer een meisjemeisje.

Jurkjes en roze
Eigenlijk ben ik dus ook heel erg benieuwd hoe het bij Fenna zal gaan. Ze draagt nu weinig jurkjes, meestal gewoon een jeans en een shirt, waar overigens altijd wel ergens roze in zit. Maar goed, hier ben ik helemaal verantwoordelijk voor natuurlijk. Wat zal er gebeuren als ze zelf mag kiezen? Komen er dan ineens meer jurkjes in huis, het zal mij benieuwen!

Poppen of ……
Op dit moment klimt Fenna nog niet in bomen, maar het duurt vast niet lang meer. Ze is nergens bang voor. In indoor speeltuinen glijdt ze met gemak in haar eentje van de hoogste glijbanen, het doet haar niks. Ze doet haar broer in alles na, speelt met zijn auto’s, schiet met de Nerff pistolen, brandweerman Sam en zijn gereedschap is bij Fenna favoriet. Overigens speelt ze ook met poppen, maar lang niet zoveel als met de rest. Het maakt mij overigens helemaal niet uit waar ze mee speelt,  ik vind het wel leuk om te zien!

Poppen

Eigenlijk is dit gewoon maar een hersenspinsel, iets waar ik eens over na zat te denken. Ik ga hier binnenkort nog wel eens op terugkomen, eens kijken of er dan het een en ander verandert is of niet! Waren jullie vroeger meisjemeisje? En zie je dit terug bij jouw kind (eren)?

Dit artikel heeft 7 reacties

 1. demallemolenmoeder

  Ik was vroeger echt een meisje – meisje. Poppen, schooltje, prinsessen, roze en glitter. Mijn dochter is nu al een poppenmoeder maar vind ravotten ook leuk. Misschien nog iets té jong om het te kunnen zeggen.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…De vergeten manMy Profile

 2. Merel

  Grappig. Ja ik was wel echt een meisje: speelde het liefst met mijn poppen(kindjes) en was heel voorzichtig. Maar later vond ik steeds leuker worden om met jongens te spelen. En op de werkvloer trek ik het meest toe naar mannelijke collega’s, vanwege hun hardere humor en (meestal) eerlijkheid. Vrouwen onderling zijn vaak wat kattiger.

  Onze jongste lijkt een echt meisje, de oudste twee lijken wat stoerder. En wat je zegt: ik ben razend nieuwsgierig hoe zich dat ontwikkelt!
  Merel onlangs geplaatst…7x de meest ondergewaardeerde baan ter wereldMy Profile

 3. Nicole

  Ik was vroeger net een jongetje. Deed alle jongens dingen en had kort haar! Inmiddels ben ik zelf een stuk meer meisje meisje geworden!

 4. Charlotte

  Ik ben een echt meisje meisje en Aukje ook haha. Zo moeder zo dochter hè…

 5. Hanna

  Zelf was ik meer een meisje meisje maar hield ik wel erg van buitenspelen en voetballen met de jongens.

 6. Diana

  Ik was een meisje-meisje maar ik vond het ook prachtig om met de jongens mee te gaan om hutten te bouwen. 😉

  Leuke hersenspinsel!

 7. Eline

  Wat grappig zeg! Ik ben altijd al een meisjemeisje geweest. Ben heel benieuwd of ons meisje dat ook wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Wanneer je kind achterlaten op de opvang niet meer zo simpel is!

De pijn van een bevalling ben je zo weer vergeten! Iets wat er heel vaak werd geroepen toen ik hoogzwanger...

Sluiten