Mijlpaal - Jamie en Fenna
Kinderen

Mijlpalen: jongen vs. meisje! #tag

Soms dan denk ik bij mijzelf, ben ik nou eigenlijk een ontaarde moeder, ben ik gewoon te lui of ben ik gewoon te druk? Wellicht is het misschien een combinatie van, want toen ik getagd werd voor de ‘Mijlpalen tag’ door Charlotte van Aukjeswereld, toen dacht ik: ‘Mijlpaal, oh shit wie, wat, waar en wanneer ook alweer?’. Het is best apart want bij de stomste mijlpaal kan ik wel huilen, ben ik apetrots maar toch heb ik soms geen idee meer wanneer dit is geweest!

Uiteraard ben ik op de hoogte van de zogenaamde boekjes die je in kunt vullen, maar daar komt het stukje ontaard, lui en druk? Ik heb het dus gewoon nooit ingevuld of bijgehouden! Maar toen ik een oplossing zocht op de tag in te vullen bedacht ik mij dat sociale media mijn redding zouden zijn, want ja deze mama vindt het dus wel leuk om apetrots de meeste mijlpalen te delen. Dus we gaan even door de mijlpalen heen lopen. Kunnen we meteen kijken naar het verschil tussen Jamie en Fenna.

Mijlpaal - doorslapen

Als mama moet werken dan slapen ze uit 😉

Wanneer sliep jouw kindje voor de eerste keer door?
Jamie:
bij Jamie heeft het wel even geduurd. Maar goed, het was ons eerste kindje dus wij hadden toch geen idee of iets snel of langzaam ging. Maar, Jamie sliep na tien weken door, dit weet ik dan nog wel. Nachtrust is toch wel fijn!
Fenna:
Fenna sliep na vijf weken al door, wat een verademing was dat. Overigens verstoort ze tegenwoordig bijna elke nacht onze nachtrust weer, dus helaas zegt het vrij weinig. 😉

Wanneer was het eerste echte lachje van jouw kindje?
Jamie:
Helaas had Jamie veel last van kramp de eerste drie maanden, er kon af en toe wel een glimlach vanaf, maar ik herinner mij meer het huilen dan het lachen en zijn eerste echte lach staat mij dan ook niet meer bij 🙁  Overigens heeft hij tegenwoordig een heerlijke schaterlach, hoor hieronder!
Fenna:
Fenna was al heel snel van het glimlachen en moest ook al heel snel lachen om haar grote broer. Volgens mij was dit na een maand of 2,5 al.

Mijlpaal - Eten

Wortel ging er beter in 😉

Wanneer kreeg jouw kindje haar eerste vaste hapje?
Jamie:
Met vijf maanden kreeg Jamie zijn eerste hapje, sperzieboontjes! Hij vond het echt niet te eten, maar het behoort nu tot zijn favorieten 🙂
Fenna:
Fenna keek het eten al heel snel je mond uit, ze wilde alles wat wij maar ook wat Jamie at, dus met vier maanden kreeg zij haar eerste hapje.

Wanneer rolde jouw kindje voor de eerste keer om?
Jamie:
Lang leven Facebook, hier heb ik dat namelijk met trots gedeeld! 20 november 2012, toen was Jamie bijna vier maanden oud!
Fenna: Toen Fenna begon met draaien, toen heb ik het al eerder een keer teruggezocht. En heel toevallig was Fenna net 3 maanden en 3 weken. Dus ze was net iets sneller!

Wanneer kroop jouw kindje voor de eerste keer?
Jamie:
Dit heeft voor mijn gevoel eeuwen geduurd, maar dat was met 8 maanden. Ik vond het echt prachtig om te zien, maar dan lijkt je kleintje toch al snel geen baby meer!
Fenna:
Ook hier was Fenna net iets sneller, met 7 maanden kroop zij al achter Jamie aan. Maar goed, ze had natuurlijk het juiste voorbeeld!

Wanneer kreeg jouw kindje haar eerste tandje?
Jamie:
Hier waren allebei onze kinderen heel laat mee, Jamie had op zijn eerste verjaardag net drie tanden door en de rest heeft ook nog wel even geduurd.
Fenna:
Ook Fenna kreeg pas met 11 maanden haar eerste tandjes.

Wanneer zei jouw kindje voor het eerst mama?
Jamie:
Dit was Jamie zijn eerste woordje (smelt). Met een maand of 9 zei hij dit voor het eerst echt duidelijk hoorbaar voor anderen. Al snel volgde ook papa!
Fenna:
Ook Fenna haar eerste woordje was mama, met 10 maanden zei zij het duidelijk hoorbaar.

Wanneer zette jouw kindje haar eerste stapje?
Jamie:
De eerste echte stapjes los waren met 14 maanden. Daarvoor liep hij wel voorzichtig langs de tafel, maar echt los duurde nog even!
Fenna:
Met 11 maanden stond ze al en ik was er van overtuigd dat ze met 1 jaar wel zou lopen. Nou niet dus, ook Fenna was 14 maanden toen ze voor het eerst echt los liep!

Mijlpaal - jongen of meisje sneller?

Onze moppies hadden geen haast, deden alles ongeveer even snel! En konden gapen allebei even goed, hihi.

Eigenlijk is het wel grappig om te zien dat onze kinderen in veel opzichten even snel zijn geweest. Dus dat meisjes sneller zouden zijn als jongens kan ik eigenlijk niet beamen. Gevoelsmatig is dat het geval, maar komt dat niet gewoon doordat het bij een tweede allemaal sneller lijkt te gaan? Ik denk in ieder geval niet dat het toe te schrijven is aan deze mijlpaal top 8. Ik ben blij dat ik uiteindelijk nog heel wat mijlpalen heb kunnen achterhalen. En vanaf nu staan de mijlpalen dus gedocumenteerd hier op mijn blog, hihi! Ik ben wel benieuwd hoe snel jullie kindjes waren. Wanneer werden bij jullie de eerste stapjes gezet?

Dit artikel heeft 6 reacties

 1. Charlotte

  Wat leuk dat je de tag voor allebei je moppies in hebt gevuld! Aukje was ook super laat met tandjes. Lopen kon ze vanaf 1 jaar en twee weken. X

 2. Yvonne Ufkes

  Ik denk dat het niet uitmaakt jongen of meisje. Mijn drie boys zijn zeker niet sloom.
  Zo liet mijn oudste zoon al ruim voordat hij een jaar was. En sliep hij met zes weken door. Dit door slapen was met nummer twee wel anders. De tweede liep met 14 maanden en de derde sliep ook redelijk snel door en liep een dag na zijn eerste verjaardag.

  Ook had ik ze alle drie zindelijk met twee jaar, net twee, 2,5 en nummer drie daar tussen in.

  Fietsen deden Dylan en Milan (nummer 2 en 3) ook snel. Dylan fietste toen hij 3 was en Milan net voor zijn tweede verjaardag. Dat was wel ff slikken zo’n kleintje.. Dat komt door de loopfiets. Ze hebben nooit met zijwieltjes gefietst.

  Ieder kind is uniek en iedereen is anders.

 3. Vlijtig Liesje

  Ik heb dus weer geen idee! Ik vind het zo knap als moeders dat allemaal precies nog kunnen oplepelen…

 4. Saskia

  Wat leuk om zo te lezen over de mijlpalen van andere kindjes. Mijn dochter is nu zes maanden en we merken een aardig verschil met mijn zoon op die leeftijd. Mijn dochtertje is bijvoorbeeld wat minder sterk in haar nek maar wel weer heel sterk in haar beentjes. Achja, elk kindje doet alles op haar of zijn eigen tijd <3

 5. Nicole @ Everyday-Life.nl

  Wat leuk die vergelijking van de twee! Een dat filmpje is natuurlijk echt geweldig!!!

 6. Waqas

  Beide zijn een grote zegen van God, dus ik denk dat het niet uitmaakt of jongen of meisje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Het leed dat kinderopvang heet!

Jamie gaat sinds hij twee jaar oud is naar de zogenaamde peuterspeelschool. Eigenlijk gewoon een peuterspeelzaal, maar dit zit al...

Sluiten