Xena: Warrior Princess
Series/Films

Mijn Serie ABC #verslavend

Aangezien ik nogal verslaafd ben aan het kijken van series vond ik ‘Mijn Serie ABC’ wel erg leuk om ook in te vullen. Ik kwam deze onlangs tegen op ‘Little Wonder World‘ een mama blog van moeders Manon en Bibian. Ik kan jullie vertellen dat ik sinds ik Netflix heb ontdekt echt nog meer series ben gaan kijken, maar ook gewoon op televisie volg ik er genoeg. Ik ben benieuwd hoeveel van de onderstaande series jullie ook volgen/gevolgd hebben.

A – As The World Turns, een serie die mijn moeder eigenlijk altijd heeft gevolgd. Langzaam aan ben ik dat ook gaan oppakken en heb ik het echt tijden lang gekeken. Het was heerlijk om te kijken, maar ook zo ineens was ik er klaar mee.
B – the Blacklist, absoluut een aanrader. Wat een heerlijk spannende serie die je vanaf het begin af aan al in spanning houdt. Ik schreef er al eerder een blog over:  ‘The Blacklist #verslaving’
C – Criminal Minds is een serie die zich richt op de misdadiger en niet op de misdaad zelf. Dit team van profilers proberen alle zaken op te lossen. Inmiddels zijn er al 10 seizoenen verschenen en kijk ik het nog steeds graag. Het zijn vooral de totaal verschillende personages in de serie die het echt heel leuk maken.
D – Dexter, de bloedspatpatroon onderzoeker die zelf een seriemoordenaar is. Huh? Ja, dat dacht ik in eerste instantie ook, maar Dexter vermoord de moordenaars die door de politie niet worden opgepakt. Heel erg dubbel dus, maar absoluut leuk om te volgen. Ik hoop nog steeds op een vervolg.
E – Expeditie Robinson, dit blijft toch elk jaar weer iets waar ik naar uit kijk. Ook dit jaar zit ik weer elke donderdagavond voor de buis. Echt prachtig de opdrachten die ze moeten uitvoeren en dat op een pracht locatie! Oké, ik ga het niet romantiseren volgens mij is het ontzettend zwaar als je daar echt zit, maar wat een belevenis.

Flikken Maastricht cast
F – Flikken Maastricht, één van mijn favoriete Nederlandse series waar ik ook al eerder een blog over schreef: ‘5 redenen waarom je Flikken Maastricht moet kijken!’ Dus dat spreekt denk ik wel voor zich!
G – Gossip Girl gaat over een groep jongeren die in de bovenklasse van New York opgroeien. Roddels en schandalen staan centraal in deze serie. Ik volgde de serie al op televisie, maar heb het tijdens mijn zwangerschapsverlof van Fenna op Netflix helemaal kunnen afkijken. Ik moet bekennen, tot op het eind kon iedereen voor mij ‘Gossip Girl’ zijn.
H – How To Get Away With Murder, een serie die draait om het privé- en zakelijk leven van Annalise Keating, een professor in strafrecht. Ze selecteert een groepje studenten uit één van haar klassen die haar mogen op haar advocatenkantoor. Ongewilde belanden de studenten in een moordcomplot.
I – I was murdered een serie die ik graag volg op Discovery ID. Overigens kan ik daar de hele dag wel naar kijken. Ik weet niet wat het is, maar het is gewoon heel bizar om je voor te stellen dat er in je omgeving een moord gepleegd wordt en wat dat doet met alle nabestaanden.
J – JAG een serie over de Amerikaanse marine. Ik weet nog wel dat ik hier vroeger echt aflevering na aflevering van kon kijken. Toevallig zag ik afgelopen zomer nog een stukje, toen dacht ik nog ‘Wat is hier nou leuk aan ;)’.

The Killing

K – the Killing ook wel Forbrydelsen is een Scandinavische serie. Ook dit is een serie waarbij een moordzaak wordt opgelost. Wellicht valt het al op, maar ik houd van dit soort series! Na drie seizoenen leek het op te houden, maar gelukkig besloot Netflix om nog een vierde seizoen te maken.
L – Law & Order een Amerikaanse politieserie, waar ik wederom in aanraking mee ben gekomen door mijn moeder. Regelmatig worden er nog afleveringen uitgezonden en nog steeds vind ik het heerlijk om dat te bekijken.
M – Moordvrouw, mijn tweede favoriete Nederlandse serie! Met in de hoofdrol Fenna (mooie naam hè 😉 ), ook dit is een politieserie. Inmiddels wordt er weer een nieuw seizoen opgenomen en ik kan niet wachten.
N – Nieuwe Buren, om maar bij de Nederlandse series te blijven. Ik heb de boeken niet gelezen maar vond de serie echt heel leuk om te volgen. Het gaat over een stelletje dat verhuist en hun dochter verliest, vervolgens ontmoeten zij hun ‘Nieuwe buren’.
O – Orange Is The New Black & Orphan Black, hier kan ik absoluut niet tussen kiezen. Beide zijn het Netflix originals en heerlijke series om te kijken. Orange Is The New Black gaat over het leven in een vrouwengevangenis. Hier heb ik ook al eerder een artikel aan besteed: ‘Het voordeel van ziek zijn: Netflix!’ En Orphan Black gaat over een vrouw die de identiteit van een look-a-like overneemt. Later blijkt ze nog meer zussen te hebben, ik wist niet wat ik moest verwachten maar was na één aflevering al te nieuwsgierig om niet meer verder te kijken.

Pretty Little Liars
P – Pretty Little Liars, hier heb ik echt hele dagen naar kunnen kijken toen ik thuis kwam te zitten met bekkeninstabiliteit. Het gaat over vijf vriendinnen, waarvan er eentje spoorloos verdwijnt. En dan komt de mysterieuze ‘A’ in het leven, die de dames begint te bedreigen. Is het de vriendin die spoorloos verdween of iemand anders?
Q – Quantico, een serie waarin een groep nieuwelingen arriveren op de FBI basis in Quantico om getraind te worden. Dit keer een serie die ik nog niet gezien heb, maar deze staat absoluut op het lijstje om wel te gaan volgen. Lijkt me erg leuk!
R – Revenge, gaat over Emily. Een vrouw die terugkeert naar the Hamptons om wraak te kunnen nemen op iedereen die haar en haar familie in het verleden kwaad heeft gedaan. En vooral op de vrouw op wie haar vader verliefd was en die hem heeft bedrogen en bestolen.
S – Suits, de leuke mannen serie!! Ik bedoel wie de serie kent, er spelen toch echt wel leuke mannen in. Zijn ze ook nog eens advocaten in een groot advocaten kantoor waar ze van alles meemaken. Oh en het leuke aan de serie, één van de advocaten heeft hier nooit voor gestudeerd wat nog wel eens problemen met zich meebrengt.
T – True Detective een serie waarbij elke aflevering er eentje is die op zichzelf staat. Een serie met elke keer andere acteurs! Ik heb het nog nooit gezien maar ook deze staat op mijn lijstje om te gaan kijken.

Xena: Warrior Princess
Bron

U – Under the Dome een serie gebaseerd op een boek van Steven King. Dat sprak me eigenlijk heel erg aan, het eerste seizoen vond ik dan ook erg leuk. Bij het tweede seizoen werd het wel heel onrealistisch, toen ben ik er snel mee gestopt.
V – Veronica Mars keek ik altijd in mijn jeugd! Wederom een detectiveserie, heel origineel ben ik geloof ik niet 😉
W – Wie is de mol, wie kent het niet! Elk jaar volg ik dit weer, altijd leuk om te gissen wie nou de boel saboteert. Ik kijk het al heel lang, ooit begon het nog met onbekende mensen. Wat ik overigens stiekem misschien wel leuker vond dan alle BN’rs nu!
X – Xena: Warrior Princess, hoe fantastisch was dat. Daar kon ik vroeger ook uren naar kijken, hihi.
Y – Yukon Gold. Oké ik kon dus echt niks vinden met een Y. Dus daarom ook maar een favoriete serie van mijn man. Op Discovery te volgen, een aantal families die op zoek gaan naar goud!
Z – Zwarte Tulp, de aflsuiter. Ook dit is nog een serie die ik nog wil gaan kijken. Op dit moment op tv te volgen, maar ik volg al zoveel dat deze er nu nog even niet bij kan.

Ik weet overigens dat één van mijn mede bloggers graag wat tags overneemt en toevallig houdt ze ook nog eens van series. Dus hierbij daag ik Nicole van Everyday-Life uit om het ABC ook over te nemen!

Hoe staat het met jullie? Wat zijn jullie favoriete series? 

Dit artikel heeft 6 reacties

 1. Roxanne

  Wat betreft series met een Y, ik vind zelf ‘Young & Hungry’ erg leuk! Is een comedy. Misschien is dat iets voor je!

 2. Nicole

  Deze ga ik zeeeeeeeker invullen! Superleuk!!! Heb vandaag al een andere tag via jou online staan haha!

 3. Eilish

  Oh deze ga ik zeker doen. Ik kijk echt teveel series haha.

 4. Vlijtig Liesje

  As the world turns heb ik ook heel lang gekeken. Ik vond het prachtig, maar ben op een gegeven moment afgehaakt.

  Robinson kijk ik ook. Ik geniet van die vreselijke groepsprocessen en dan ben ik zo blij dat ik daar niet bij ben.

 5. Jan Verdienen

  Ik vond De Zwarte Tulp echt een tegenvaller. Wij waren helemaal verslaafd aan Penoza en de intro van de Zwarte Tulp zo met Luther enzo was een beetje misleidend. Toch was de serie wel ok, maar zo´n tegenvaller kom je moeilijk te boven. Penoza is de beste serie van het moment!

 6. Pingback: Op stap zonder kinderen: de afkickverschijnselen! – SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Series/Films
Filmrecensie: Paper Towns

Het is inmiddels alweer een dikke drie weken geleden dat Mike en ik eindelijk weer een avondje samen naar de...

Sluiten